אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עם הפנים לסינגפור - בנגקוק הכריזה: "ננקה רחובות ראשיים מדוכני האוכל - עד סוף 2017" צילום: גטי אימג'ס

עם הפנים לסינגפור - בנגקוק הכריזה: "ננקה רחובות ראשיים מדוכני האוכל - עד סוף 2017"

כמה חודשים לאחר שפצחה במבצע לניקוי הרחובות הראשיים מהדוכנים בטענה כי אלה "מלכלכים את העיר וחוסמים את המדרכות" נראה כי אין בכוונת העירייה לחדול עד להשלמת המשימה. תושב בנגקוק: "לנקות את העיר מהדוכנים זה כמו לנקות אותה מהתרבות שלה"

18.04.2017, 19:24 | שירות כלכליסט
המראה של קערות מרק טום יאם לצידי הדרך בבנגקוק עלול להפוך לנחלת העבר, החל מהשנה הבאה. אמנם בנגקוק ידועה ברחבי העולם הודות לדוכני המזון המפארים את רחובות הבירה התאילנדית, אך הרשויות החליטו לשים קץ למנהג עד סוף השנה הנוכחית. הטענה הרשמית היא שהאיסור נובע מטעמי "סדר והיגיינה", אך לפי חלק מההערכות מדובר בניסיון לחקות את האווירה המסודרת והנקייה של סינגפור.

קראו עוד בכלכליסט

הפעולות של העיר נגד הדוכנים באו לידי ביטוי כבר בחודשים האחרונים, כשפקחים החלו לנסות ולרכז את כל הרוכלים באזורים מסויימים בלבד בעיר, אך כעת הם התקדמו במאמצים והחלו לאסור על פתיחת דוכנים לצידי הרחובות הראשיים. האזורים המפורסמים של דוכני המזון צ'יינהטאון ורחוב קאו סאן הם הבאים בתור. "פקחי העירייה פועלים להיפטר מדוכני המזון בכל 50 המחוזות של בנגקוק ולהחזרת המדרכות להולכי הרגל", מסר וונלופ סוואנדי, יועצו של מושל בנגקוק, "הרוכלים השתלטו על המדרכות ליותר מדי זמן זאת למרות שאנחנו מספקים להם מרחב למכור מזון ומוצרים אחרים בצורה חוקית בשוק".

דוכן אוכל בבנגקוק. הפעילות של העיר נגד הדוכנים כבר החלה, צילום: שאטרסטוק דוכן אוכל בבנגקוק. הפעילות של העיר נגד הדוכנים כבר החלה | צילום: שאטרסטוק דוכן אוכל בבנגקוק. הפעילות של העיר נגד הדוכנים כבר החלה, צילום: שאטרסטוק

הדוכנים הללו נחשבים לחלק מהחוויה הקולינרית שמציעה בנגקוק למקומיים ולתיירים. בנוסף למחיר הזול של המנות, מדובר באוכל אותנטי ומסורתי, כמו נודלס וחרקים מטוגנים. אולם, הרשויות טוענות כי הדוכנים מלכלכים את הרחובות וחוסמים את המעברים. "כל סוגי הדוכנים, כולל של בגדים, פריטים מזויפים ואוכל לא יורשו לפעול ברחובות הראשיים", הוסיף סוואנדי.

המהלך המתוכנן נתקל בתגובות פושרות. "לנקות את העיר מהדוכנים זה כמו לנקות אותה מהתרבות שלה", אמר אחד מתושבי בנגקוק לסוכנות החדשות AFP.

"לנקות את העיר מדוכניה זה כמו לנקות אותה מהתרבות שלה", צילום: גטי אימג "לנקות את העיר מדוכניה זה כמו לנקות אותה מהתרבות שלה" | צילום: גטי אימג'ס "לנקות את העיר מדוכניה זה כמו לנקות אותה מהתרבות שלה", צילום: גטי אימג

לדבריו של טום וואטר, שנחשב למומחה על תאילנד, מאז מאי 2014, אז הדיחו ראשי הצבא את ראש הממשלה, בנגקוק מנסה להשתנות מבירה מבולגנת והדוניסטית לגרסה צנועה ומאורגנת של סינגפור. "20 אלף בעלי דוכני הרחוב שעומדים בפני פינוי הם דווקא אחד ממקורות המשיכה של העיר, שמוגדרת כאחת מבירות אוכל הרחוב של העולם", אמר לעיתון הבריטי הטלגרף. עוד הוסיף כי קרוב לוודאי שלא הציעו לרוכלים פיצוי הולם, כך שמאות אלפי העניים שבזכותם העיר פועלת – מהמנקים ועד לנהגי המוניות - לא יוכלו להרשות יותר לעצמם לאכול במרכז העיר.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
והיכן נאכל? הרי אין לנו מטבח בבית. שערוריה!
האוכל טרי, טעמים מופלאים, כל עובדי המשרדים יורדים לאכול צהריים ופשוט נפלא. האוכל התאילנדי בקניונים נוראי, ומה נשאר? לאכול מחוץ למרכזי העיר, ליד המים וכולי. רחוק, הממשל הצבאי מוזר ומשונה. אסרו התזת מים בסונגקראן, אוסרים על דוכנים בטמפלים, ועוד. סינגפור? לא אבקר בבית המרקחת ההוא. שתשקיע הממשלה התאילנדית בחינוך, בסעד לנזקקים, שיקום הבנות האומללות מעיסוק בזנות והכחדתו המדורגת. תאילנד זקוקה לאנשים צעירים שיכנסו לפוליטיקה ללא שחיתות. מזכיר את ישראל שהולכת בכיוון ההפוך לצערי, למדינת עולם שלישי.
מתגורר בבנג נא.  |  19.04.17
12.
הבעיה זה לא האוכל ה"טעים", זה העכברים
הבעיה זה לא האוכל ה"טעים", זה העכברים שהזבל הזה מביא. שגם אותם הם אוכלים, והחולדות המגעילות שגם הם לא אוכלים אין ברירה צריך לסגור הדוכנים, או שיתחילו מייד למחזר את הזבל של עצמם ולאכול את החולדות גם (עכברים אם כן אוכלים, בניגוד לחולדות, שרק הסינים אוכלים).
זה בעיה, אוכלים הכל, חוץ מחולדות רחוב  |  19.04.17
לכל התגובות