אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוני הרציקוביץ' קנה פעילות עיבוד תמונה מחברה בפירוק צילום: סיון פרג'

בלעדי לכלכליסט

לוני הרציקוביץ' קנה פעילות עיבוד תמונה מחברה בפירוק

בעלי חברת ישפאר שילם בשלב ראשון 50 אלף שקל כדי למנוע פקיעת הפטנט של חברת הניתוח הוויזואלי DVP. הסכום המלא תלוי בעמידה ביעדי מכירות

19.04.2017, 07:57 | מאיר אורבך

איש העסקים לוני הרציקוביץ' קנה את פעילות עיבוד התמונות שפיתחה חברת ההייטק הישראלית הוותיקה DVP טכנולוגיות, שעוסקת בעיקר בניתוח ויזואלי.

DVP, שהגיעה לפירוק ביולי 2016, מנוהלת בחודשים האחרונים על ידי המפרקת הזמנית של החברה, עו"ד קרן רייכבך סגל. הרכישה הושלמה בתוך לילה אחד כדי למנוע את פקיעת הפטנטים שבהם מחזיקה החברה ולשמור על אפשרות להמשך פעילותה. על פי הערכה, הרציקוביץ' מתכוון לפתח את הטכנולוגיה של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

הרציקוביץ', הבעלים של חברת ישפאר ובעבר בעלי קבוצת מכבי תל אביב בכדורגל, ישלם בשלב הראשון 50 אלף שקל במזומן בלבד, שישמשו בעיקר לתשלום למניעת פקיעת הפטנטים של החברה. תשלומים נוספים שיכולים להגיע ל־600 אלף שקל, ישולמו על פי עמידה ביעדי המכירות של החברה וישולמו כאחוזים מתוך המכירות.

פעילות עיבוד התמונות היא הנכס המרכזי של DVP. על פי דו"ח המפרקת, החברה הגיעה לפירוק מאחר שלא הצליחה להשיב את חובותיה בעקבות השקעה מסיבית בפיתוח טכנולוגיות לעיבוד תמונות בווידיאו, ומכיוון שלא הצליחה ליצור הכנסות משמעותיות לבסיס הפיתוחים.

לוני הרציקוביץ לוני הרציקוביץ'. רכישה תוך לילה אחד | צילום: סיון פרג' לוני הרציקוביץ

לחברה יש נכסים נוספים. היא פיתחה מערכת ביטחונית למעקב אחר מטרות ימיות ושחיינים, מערכת רפואית לשיפור יישומים אנדוסקופיים בניתוחי האף והסינוסים, וכן מערכת לתחום האסתטיקה של עור הפנים. עבור פעילויות אלו המפרקת הזמנית של החברה עדיין ממשיכה לחפש רוכשים.

חברת ההייטק הישראלית הוותיקה DVP טכנולוגיות הגיעה לפירוק בחודש יולי 2016. DVP שנוסדה ב־1993 וגייסה בתחילת דרכה השקעות מיזמי ההייטק הוותיקים יוסי ורדי ואבי פישר, נשלטה עד לפירוקה על ידי הבעלים רמי גיסין.

על פי דו"ח המפרקת של החברה, עו"ד קרן רייכבך־סגל ממשרד איתן מהלול ושדות, המשמשת גם כמפרקת של חברת HIGH Q, עיקר הנכסים של החברה הם הפטנטים של החברות־הבנות שהיא מחזיקה, וכן אחזקותיה בשתי חברות־בנות, אנדופיקס ודיגיטל מייקאפ. חובות החברה עמדו על כ־8 מיליון שקל לבנקים ולעובדי החברה. על פי הערכות, מרבית החובות לא יוחזרו לנושים.

תגיות