אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקפיד לנהוג בלי להציץ בסלולרי שלך? אתה אדם נדיר מאוד צילום: שאטרסטוק

דו"ח טכנולוגי

מקפיד לנהוג בלי להציץ בסלולרי שלך? אתה אדם נדיר מאוד

מחקר חדש מגלה ש-88% מהנהגים מתכתבים וגולשים במובייל תוך כדי נסיעה ומורידים את העיניים מהכביש, האקר אציל נפש פורץ למכשירי אינטרנט הדברים כדי לחסן אותם מפני וירוסים ומשחקי מחשב מגיעים לתחרות אולימפית

19.04.2017, 13:50 | יוסי גורביץ

כן, גם אתה

מחקר חדש מראה ש-88% מהנהגים השתמשו בסלולר שלהם במשך נסיעה - כלומר, הורידו את העיניים לשתי שניות מהכביש ובכך הגדילו פי 20 את הסיכוי שיתנגשו במשהו . המחקר, שנערך בארה"ב, מראה כי הנהג הממוצע בהה בסלולרי כ-3.5 דקות מכל שעת נהיגה. אלו הרבה, הרבה מאוד הזדמנויות למות.

שיעור ההרוגים בתאונות דרכים בארה"ב עולה בעקביות משנת 2015 הלאה – למרות ירידה שנמשכה 40 שנה. בשנת 2016 נהרגו שם 40,000 בני אדם בתאונות דרכים. בישראל נהרגו באותה השנה 373 בני אדם, צמיחה של כמעט 5%  ביחס ל-2015. מספר ההרוגים בתאונות דרכים מאז הקמת מדינת ישראל עולה על 30,000.

ניתן היה, על כן, לחשוב שאנשים ינקטו במשנה זהירות כשהם נכנסים לאחד מגורמי המוות המובילים, אבל מסתבר שההתמכרות לסמארטפונים ולצורך להיות מחובר כל העת מתגברים גם על דברים כמו אינסטינקט הישרדות בסיסי.

הצצה של שתי שניות בסלולרי יכולה להסתיים כך:, צילום: vimeo הצצה של שתי שניות בסלולרי יכולה להסתיים כך: | צילום: vimeo הצצה של שתי שניות בסלולרי יכולה להסתיים כך:, צילום: vimeo

על פי נתוני המחקר, שש מתוך עשר המדינות בארה"ב שבהן נהגים בילו יחסית פחות זמן בסלולרי הן מדינות בהן החוקים בנושא תקיפים במיוחד, כך שאנשים מפחדים מלהסתבך עם שוטר יותר משהם מפחדים להשתפד על עץ או להפוך לחלק מטמבון של משאית. עם זאת, במדינת ורמונט - שהנהגים בה מחזיקים בשיא של שימוש בסלולר, 7.5 דקות מכל שעת נסיעה - יש חוקים כאלה והם לא עובדים כל כך.אתם קולטים? אנשים מסכנים את חייהם, את חיי משפחותיהם ואת חייהם של זרים גמורים בגלל שהם לא יכולים להתגבר על הצורך לראות מה אומרת הנוטיפיקציה שנכנסה.

קרב בוטנט בבוטנט

בפינה השמאלית, מיראי, בוטנט מרושע שמטרתו לרתום מכשירי אינטרנט הדברים לצרכי התקפות DDoS חסרות תקדים על מי שמשלם לבוסים שלו; בפינה הימנית, האג'ימה, בוטנט שתוקף עשרות אלפי מכשירים עלק-חכמים, משתלט עליהם, ואז מחסן אותם מפני מיראי.

הסיפור הגרוטסקי הזה מבהיר את מה שיצרניות מוצרי אינטרנט הדברים רוצות שלא נדע: הן ממש, אבל ממש, גרועות באבטחת מידע. זה כנראה השיקול האחרון מבחינתן. הם מוכרים לנו את המקבילה של מחשב שמתחבר לרשת מרגע שמחברים אותו לחשמל, רק בלי פיירוול או כל אמצעי הגנה אחר. ההנחה המטומטמת (במקרה הטוב) והנפשעת (במקרה הרע) היא שאף האקר לא יעשה למוצרים שלהן שום דבר.

האקרים? לא כולם רעים, באדיבות: ויקיפדיה האקרים? לא כולם רעים | באדיבות: ויקיפדיה האקרים? לא כולם רעים, באדיבות: ויקיפדיה

ההנחה הזו היתה חשודה מלכתחילה, וחוקרים עמדו על הפרצות הללו מזמן, אבל השערוריה נמשכת: אתם ממשיכים לקבל מכשירים שסיסמת ברירת המחדל שלהם היא 12345 וגרוע מכך, הסיסמה הזו מצוינת במסמכים שלהם. והדבר הראשון שהמכשיר עושה הוא לא לדרוש ממכם לשנות את הסיסמה.

המתכנת האלמוני של האג'ימה עושה את העבודה שהמתכנתים הארורים של חפצים "חכמים" לא טרחו לעשות: לספק הגנה בסיסית לגרוטאות שהם כה נלהבים למכור לכם. אם אתם פוגשים את המתכנת של האג'ימה (לא שזה סביר, הוא שומר על אנונימיות) קנו לו בירה.

המהפכה משתמשת בביג דאטה

לדמוקרטים בארה"ב נמאס להפסיד, במיוחד לטיפוסים כמו דונלד טראמפ. הבעיה המרכזית שניצבת מולם היא מסורת ה-gerrymandering האמריקאית, מסורת של פילוח אזורי הצבעה כך שיעניקו העדפה אינהרנטית לצד אחד. זו הסיבה לכך שהסיכוי להדחה של חבר קונגרס מכהן על ידי מישהו מהמפלגה המתחרה נמוך, והסיכוי להדחת סנאטור כמעט אפסי.

אף על פי כן, קבוצה של פעילים זועמים החליטו שזעם לא מספיק, והם משתמשים בכלי ביג דאטה כדי לנסות להוציא מושב קונגרס אחד אחרי השני מידי מפלגת המוות הרפובליקנית. תוכנה חדשה, שנקראת Flippable (מחוזות שניתן להפוך), הופכת לחביבת הקהל. היא מנסה לחזות אילו מושבים ניתן לקחת.

פילוח המחוזות מכריע בחירות. טראמפ, צילום: איי פי פילוח המחוזות מכריע בחירות. טראמפ | צילום: איי פי פילוח המחוזות מכריע בחירות. טראמפ, צילום: איי פי

יש לה שיעור הצלחה לא רע בשלב זה. היא מתמקדת בעיקר במירוצים מקומיים ומכווינה את התורמים והפעילים לעבר מועמדים שיש להם סיכוי לנצח. המקרה הבולט ביותר עד כה הוא הבחירות שאירעו אתמול בג'ורג'יה: מועמד דמוקרטי, ג'ון אוסוף, קיבל 48% מהקולות - לא מספיק בשביל לנצח בסיבוב הראשון, אבל מספיק כדי להעמיד אותו מול המועמדת הרפובליקנית. מדובר במחוז שלא הצביע לדמוקרטים מאז 1977.

לא בטוח שאוסוף ינצח, כי המפלגה הרפובליקנית צפויה להתאגד סביב המועמדת שלה; לא בטוח כמה התלהבות תוכנה כזו תוכל לגייס מפעילים, שמה שמניע אותם הוא בדרך כלל להט ולא מספרים; ולא בטוח שלתוכנה יש סיכוי במירוץ אמיתי, שבו היא צריכה לחזות את התוצאות של 100 מירוצים בו זמנית או יותר.

קצרצרים

1. בהמשך לידיעה על תיעוד הרצח בפייסבוק מאתמול, הגיב מארק צוקרברג לפרשה ואמר שהוא שולח את תנחומיו למשפחה וידידיו של הקורבן, רוברט גודווין האב. צוקרברג אמר עוד ש"יש לנו הרבה עבודה לעשות ונמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי למנוע טרגדיות כאלה מלשוב ולקרות". צוקרברג נמנע מלהכריז על הקפאת השימוש בשידור החי של פייסבוק Live, סירב להודיע על הפסקת העלאת סרטונים לפני שעובד אנושי יעבור עליהם ויאשר אותם, ולא הכריז על שום צעד אפקטיבי אחר, כי כל אחד מהם יפגע ברווחים ובצורת הפעולה של החברה שלו. 

מביע צער, אבל לא פועל בנושא. צוקרברג, צילום: בלומברג מביע צער, אבל לא פועל בנושא. צוקרברג | צילום: בלומברג מביע צער, אבל לא פועל בנושא. צוקרברג, צילום: בלומברג

2. הו, הפאדיחה: הנוכלת אליזבת' הולמס, מייסדת תראנוס, הלכה לפני כמה שנים למדינת אריזונה ושכנעה את המושל והסנאט הרפובליקנים שם להסיר את כל החסמים החוקיים שהגנו על תושבי המדינה מפני מוכרי שמן נחשים כמוה. המושל התאהב ברעיון שסטארט-אפ יוכל לחסוך למדינה בדיקות דם יקרות, ואיפשר לתראנוס לעבוד שם. תראנוס, כידוע, התגלתה כמזימה כושלת. עכשיו תבע המושל את תראנוס והוציא ממנה כל שנקל שהיא קיבלה מתושבי המדינה על הבדיקות הלא יעילות שלה. לידיעת תושבי אריזונה: אולי כדאי לבחור ליצן אחר, כזה שלא משחק עם הבריאות שלכם.

3. במשחקים האסייתיים שייערכו בשנת 2022, תהיה קטגוריה חדשה שבה ניתן יהיה לזכות במדליה: e-sports, קרי משחקי מחשב תחרותיים. הם יופיעו כקטגוריה כבר במשחקים האסייתיים של 2018, שייערכו בג'קרטה, אבל זו תהיה יותר הרצת מבחן. קראו לי סקפטי, אבל אם זה לא מצריך ממך לצאת מהבית ולהזיע קצת, אני לא בטוח שאפשר לקרוא לזה ספורט. אבל בארגון המשחקים האסייתיים אומרים שהתופעה הפכה לחלק מרכזי בתרבות האזורית, ועל כן לגיטימית, ואני בשמחה אאמץ את התירוץ הזה לפעם הבאה שיאשימו אותי ברביצת-יתר מול Fallout 4.

4. יש אתר ניאו נאצי ידוע בשם The Daily Stormer. בימים העליזים והמוקדמים של כלכליסט, עבדכם הנאמן התחזה לקורא בשורותיו בנסיון להוציא משהו מעניין מהביצה הזו; קיווינו שעם קצת מזל נעלה על מזימה אמיתית. אלו היו הימים המשמימים בחיי; אסופה של דגנרטים ששרפו את ימיהם בהעלאת גירה על כמה הם עליונים ו/או על סוגים שונים של בירה (ולא בירה טובה). הדבר המסעיר היחיד שם קרה כשהגיע איזה בחור אסייתי, או מי שהתחזה לבחור אסייתי, והתרברב בכך שהוא מהנדס בכיר, מכניס הרבה יותר כסף מהם, אוכל את האייקיו שלהם כדגני בוקר (מה שכנראה היה נכון), ומשביח את הגזע על ידי קיום יחסים אינטימיים עם האחיות שלהם. את התגובות אשאיר לדמיונכם, אבל הן כללו הרבה איומי רצח. המנהג הזה, לאיים ברצח, סיבך את הדיילי סטורמר, נקווה שבפעם האחרונה: כרגע הוא נתבע על כך ששלח גייסות של נמוכי מצח להטיל אימה על משפחה יהודית, לאחר שנטען שזו ניסתה להחרים את העסקים של אמו של ריצ'רד ספנסר. יש ערימה של ראיות, כולל קריאות פומביות מצד כותבים של האתר- ונראה שהפעם הם הולכים לשלם. נקווה שניפטר מהאתר הזה, זה לא שיש מחסור בשנאה ברשת.

תגיות