אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש קונה להיי קיו: גלובל יוניברסיטי סיסטם מציעה 3.3 מיליון שקל צילום: מתוך אתר חברת HIGH Q

יש קונה להיי קיו: גלובל יוניברסיטי סיסטם מציעה 3.3 מיליון שקל

החברה הבינלאומית שבסיסה בהולנד ומלמדת 48 אלף סטודנטים ברחבי העולם, מציעה להעסיק 90% מעובדי רשת ההכנה לפסיכומטרי הקורסת, תשלום מיידי של מחצית משכורות מרץ שלא שולמו ותמורה לקופת הפירוק. בקשתה תובא לאישור בית המשפט ביום ראשון הקרוב

21.04.2017, 15:53 | ספי קרופסקי
High Q, רשת ההכנה לבגרויות ופסיכומטרי שפשטה רגל לפני חג הפסח האחרון, תימכר לחברת Global university system הבינלאומית בעבור 3.3 מיליון שקל. ביום ראשון תובא הבקשה לאישור בית המשפט המחוזי בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

בבקשה שהוגשה לבית המשפט לקראת הדיון בראשון נכתב כי ההצעה הנוכחית "נותנת פתרון מידי לכל תלמידי הרשת, העסקה של 90% מעובדי החברה, תשלום מידי של מחצית משכורות חודש מרץ שלא שולמה לעובדים וכן תמורה לקופת הפירוק". בעלת הבית החדשה מלמדת 48,000 סטודנטים ברחבי העולם, ויש לה סניפים בבריטניה, אירלנד, קנדה, סינגפור וכן מדינות נוספות. כעת דרך קניית רשת High Q היא נכנסת לראשונה לשוק הישראלי.

משרדי היי קיו, צילום: מתוך אתר חברת HIGH Q משרדי היי קיו | צילום: מתוך אתר חברת HIGH Q משרדי היי קיו, צילום: מתוך אתר חברת HIGH Q

עובדיה של רשת High Q הגישו לפני החג בקשה לפירוק החברה לאחר שמנכ"ל ובעלי הרשת, שם לוי, הודה בהודעת מסרון ששלח לעובדיו ולנציגיהם כי אינו יכול לשלם את משכורות מרץ. נשיא המחוזי איתן אורנשטיין קיבל את בקשת העובדים ומינה את עו"ד קרן רייכבך סגל למפרקת זמנית. הרשת מעסיקה כ-230 עובדים, מחציתם מורים, ופרוסה עם 30 סניפים בכל הארץ מבאר שבע בדרום ועד קריית שמונה בצפון. לומדים בה נכון לערב הפירוק כ-2,000 סטודנטים.

לוי הקים את High Q בשנת 1983, שנתיים לאחר שהחלו הבחינות הפסיכומטריות לקבלה לאוניברסיטאות. בשנים האחרונות הוא חי בסינגפור ובמונקו ומנהל את החברה בשלט רחוק משם. בשבוע שעבר פורסם ב"כלכליסט" כי קריסת הרשת לא הייתה הכישלון העסקי הראשון שלו, וכי הוא ניצב בראש מיזם שאפתני שבמסגרתו הוקם בית ספר בינלאומי לניהול באמצע שנות ה־90. לאחר שהשקיע בעצמו וכן גייס משקיעים שהזרימו למיזם כ־20 מיליון שקל, המוסד נסגר לאחר שנה של פעילות כשהוא גורר עמו הפסדים של כ־5 מיליון דולר.

שם לוי. ניהל את הרשת מסינגפור שם לוי. ניהל את הרשת מסינגפור שם לוי. ניהל את הרשת מסינגפור

שוק הפסיכומטרי נחשב לתחרותי ביותר והובל במשך שנים על ידי ארבעה שחקנים מרכזיים, שהם, יואל גבע, קידום ורשת High Q, כשלצדם עוד כמה חברות קטנות יותר. הוא חווה בשנים האחרונות נסיגה על רקע העלייה בפופולריות של המכללות המציעות מסלולי קבלה עוקפים וכן גם מכיוון שהאוניברסיטאות מציעות אף הן מסלולים עוקפים לפסיכומטרי בחוגים מסוימים (אם כי רוב החוגים עדיין דורשים ציון רף משתנה בבחינה, ס"ק).

עדות לתחרות בשוק הפסיכומטרי ניתנה בדו"ח הראשוני שחיברה המפרקת הזמנית לבית המשפט, שלווה לבקשה להציב את רשת High Q למכירה. נשיא המחוזי איתן אורנשטיין המלווה את התיק אישר את הבקשה בסוף השבוע האחרון. בדו"ח כתבה עו"ד רייכבך סגל כי החברות המתחרות מבצעות פעולות של "קניבליזציה" ל-High Q בכך שהן מנסות לגייס עובדים ותלמידים מהרשת. "המדובר בתופעת 'קניבליזציה' שמתרחשת בצורה קיצונית ביותר. כאמור, נכסיה המשמעותיים של החברה הינם מוריה ותלמידיה, ואלה מקבלים פניות רבות מגורמים שונים בענף לנטוש את החברה ולמעשה לנכס לעצמם נכסים אלה", כותבת המפרקת הזמנים בדו"ח.

תגיות