אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
20 שבועות חופשת לידה: הקרב על הטאלנטים גרסאת ההורים הצעירים צילום: shutterstock

20 שבועות חופשת לידה: הקרב על הטאלנטים גרסאת ההורים הצעירים

מיקרוסופט הודיעה כי תאריך את חופשת הלידה בתשלום לעובדיה בישראל. מהי המדיניות בחברות הייטק גלובליות אחרות הפועלות בארץ?

26.04.2017, 14:30 | מעין מנלה

מיקרוסופט העולמית הודיעה היום ל- 1,600עובדיה בישראל כי תאפשר לעובדת שילדה או לעובד או עובדת שהוא או היא הורים מאמצים או הורה מפונדקאות להאריך את חופשת הלידה ל-20 שבועות בתשלום מלא. כמו כן בן או בת הזוג יוכלו לצאת לחופשת הורות שתימשך 6 שבועות בתשלום מלא וזו ניתנת למימוש במהלך 12 החודשים הראשונים לאחר לידת התינוק.

קראו עוד בכלכליסט

הודעה זו של מיקרוסופט מצטרפת להודעות דומות של חברות הייטק אשר ממקדות את ההטבות שלהן בעובדים שהם הורים צעירים או שצפויים להפוך להורים בזמן הקרוב. ההתמקדות בהורים הצעירים בחברות ההייטק נובעת הן מהבנה של השלב בחיים שבו נמצאים מרבית העובדים וכן מתוך ההבנה שהקמת משפחה עלולה להביא לעזיבה של עובדים, בעיקר אמהות צעירות. ישראל היא בין המדינות הראשונות בהן תוחל המדיניות של מיקרוסופט החל מחודש מאי הקרוב וזה לא מפתיע שכן בארץ הקרב על הטאלנטים בחברות ההייטק הוא בין הקשים בעולם וכן התרבות בישראל מעודדת ילודה והקמת משפחות.

בפייסבוק לדוגמא, החילו כבר לפני שנה וחצי את מדיניות החברה העולמית גם על העובדים בישראל, וזו כוללת חופשת הורות של ארבעה חודשים בתשלום שלה זכאי כל הורה, גבר או אישה שמועסקים בחברה. לפי החברה, חלק גדול מאוד מהאבות שעובדים כיום בפייסבוק ישראל מנצלים את הזכות לחופשת לידה בתשלום מלא, במקביל או בנוסף לחופשת הלידה של בת זוגם. הם יכולים לחלוק עם בנות זוגן את החופשה מהרגע הראשון, או לחילופין לאפשר לה לחזור לעבודה מחופשת הלידה שלה מוקדם יותר ולהישאר בעצמם בבית עם הילד.

באינטל הודיעו באוגוסט בשנה שעברה ל-10 אלף העובדים בישראל חופשת הורות בת 20 שבועות, כלומר הארכת חופשת הלידה בתשלום לנשים מעבר ל-15 השבועות הקבועים בחוק עד ל-20 שבועות. אבות יהיו זכאים ל-14 ימי חופשה על חשבון החברה.

גוגל העולמית מציעה לעובדיה חופשת לידה של בין 18 ל-22 שבועות (במקרה שהיו סיבוכים) ולאבות או הורים מאמצים חופשה של שבעה שבועות בתשלום, כך לפי אתר גלאסדור. החברה סירבה למסור נתונים על המדיניות הנהוגה בישראל. לטרנד העולמי הצטרפו גם חברות קטנות יותר כמו אמובי למשל המעסיקה 60 עובדים בישראל והציעה לאחרונה לעובדיה חופשת אבהות של ארבעה שבועות בתשלום.

חופשת הורות מוצעת גם לאבות בחברות ההייטק, צילום: בלומברג חופשת הורות מוצעת גם לאבות בחברות ההייטק | צילום: בלומברג חופשת הורות מוצעת גם לאבות בחברות ההייטק, צילום: בלומברג

בחודש שעבר הוחלט להאריך את חופשת הלידה בתשלום לנשים בישראל מ-14 שבועות ל-15 שבועות בתשלום. הארכה נוספת של חופשת הלידה על ידי המעסיקים משמעה שהם משלימים את דמי הלידה שמשולמים במהלך חופשת הלידה על ידי הביטוח הלאומי על חשבון החברה. "חברות היי- טק שמו לעצמם כמטרה, לקדם את האיזון בין עבודה לבית, על מנת לגרום למוטיבציה גבוהה יותר של עובדים. לפיכך, רואים יותר ויותר חברות ששמות דגש על זכויות הוריות תוך הבנה שהקלה על העובדים בתקופה לאחר לידה תביא להירתמות גבוהה יותר של העובד לעבודה ולמוטיבציה גבוהה יותר בהמשך. קיימות חברות נוספות שהחליטו לאפשר לעובדים לאחר לידה (גם גברים וגם נשים) להיעדר מהעבודה למשך תקופה העולה על זו המגיעה על פ דין, על חשבון החברה.

זהו נדבך נוסף, מעבר לתיקוני חקיקה שנכנסו לתוקף לאחרונה שאף הם מביאים לחיזוק זכויות הוריות, כגון שעת הנקה-ששמה שונה לשעת הורות ויכולה להיות מנוצלת על ידי גבר או אישה, האפשרות לנצל את השעה גם למי שעובד/ת רק 174 שעות בחודש ולא בהכרח משרה מלאה כפי שהיה קודם לכן, הארכת חופשת ההורות בתשלום ל- 15 ותיקון חוק שמאפשר לגבר לצאת לחופשת לידה בת שבוע אחד ומעלה במקום פרק זמן מינימאלי של שלושה שבועות", אומרת עו"ד הדס רקח, ראש מחלקת דיני עבודה בשבלת ושות'.

תגיות