אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש ביטל שוב את מינוי היועצת המשפטית של נמל אשדוד צילומים: אריאל שרוסטר, עמית שעל, אבי רוקח

ביהמ"ש ביטל שוב את מינוי היועצת המשפטית של נמל אשדוד

שנתיים אחרי שביה”ד לעבודה ביטל את מינויה של עו"ד ענבר טור שלום בנמל, הוא עשה זאת שוב לאחר שהנמל בחר בה בשנית. "היו נעולים לגביה"

30.04.2017, 08:11 | ענת רואה

קרוב לשנתיים לאחר שבית הדין לעבודה ביטל את מינויה של עו"ד ענבר טור שלום כיועצת המשפטית של נמל אשדוד, ניתן בימים האחרונים פסק דין נוסף שמבטל שוב את המינוי ויוצא הפעם באמירות חריפות בהרבה כלפי ההתנהלות של נמל אשדוד ושל ועדת האיתור מטעמו. נפסק כי אלו היו "נעולים בדעתם" למנות את עו"ד טור שלום לתפקיד, בכל מחיר.

מדובר באמירות יוצאות דופן בפרט כשהן נאמרות בפעם השנייה, כשנתיים לאחר פסק דין קודם שמתח ביקורת על אופן הניקוד והבחירה, אך נמל אשדוד בחר בשנית בטור שלום. מי שמנהל את המערכה מול נמל אשדוד הוא עו"ד ראובן וולף שיצג את עצמו בהליכים. מולו שכר הנמל את משרד הרצוג פוקס נאמן, ואילו טור שלום שכרה את עו"ד דפנה שמואלביץ.

"הניקוד היה אבסורד"

 

הפרשה נחשפה לראשונה ב"כלכליסט" במאי 2015, אז דווח כי חברת נמל אשדוד בחרה לתפקיד היועצת המשפטית שלה עורכת דין שהועסקה קודם לכן כשכירה במשרד פרטי קטן אשר העניק שירותי גביית חובות לבנק הפועלים. במכרז הוענק לה דירוג כאילו היתה היועצת המשפטית של הבנק. הניקוד הזה העניק לטור שלום יתרון ניכר וסלל את דרכה לזכייה במכרז, מה שהוביל לתביעה של עו"ד וולף שהתמודד במכרז והפסיד.

מנכ"ל נמל אשדוד יצחק בלומנטל, עו"ד ענבר טור שלום ועו"ד ראובן וולף, צילומים: אריאל שרוסטר, עמית שעל, אבי רוקח מנכ"ל נמל אשדוד יצחק בלומנטל, עו"ד ענבר טור שלום ועו"ד ראובן וולף | צילומים: אריאל שרוסטר, עמית שעל, אבי רוקח מנכ"ל נמל אשדוד יצחק בלומנטל, עו"ד ענבר טור שלום ועו"ד ראובן וולף, צילומים: אריאל שרוסטר, עמית שעל, אבי רוקח

התביעה של וולף חשפה כי במסגרת המכרז הכיר נמל אשדוד בלקוחות אותו משרד שבו היתה טור שלום פרקליטה שכירה, כלקוחות אישיים שלה, וכך היא קיבלה ניקוד כאילו העניקה ייעוץ משפטי לתאגיד שמחזור הכנסותיו "מעל מיליארד שקל לשנה". כל הניקוד הזה הוענק לטור שלום עבור חמש שנות העבודה הראשונות שלה כעורכת דין.

בספטמבר 2015 מצא הרכב של בית הדין לעבודה בתל אביב כשלים חמורים במכרז, ביטל את בחירתה של טור שלום והורה לוועדת האיתור להתכנס שוב ולבדוק את הניקוד שקיבלו המועמדים לתפקיד. חברי בית הדין קבעו שהניקוד שקיבלה היה "אבסורד", והם הורו לכנס את ועדת האיתור בתוך חודש.

מאז חלפו יותר משנה וחצי, שבמהלכן מתברר כי ועדת האיתור התכנסה לא פחות מ־13 פעמים ולבסוף בחרה שוב בטור שלום כיועצת המשפטית של הנמל. בית הדין שנדרש שוב לנושא, קובע כעת פעם נוספת כי התנהלות הנמל הנה פגומה. בפסק הדין הנוכחי יש אמירות קשות כלפי נמל אשדוד, ולמשל נכתב בו ש"הוועדה התעלמה באופן קיצוני מהנאמר בפסקי הדין בכל הקשור לניסיון הנתבעת.. התרשמנו שחברי הוועדה היו נעולים בדעתם בכל הקשור לבחירת הנתבעת, ועל כן התעלמו לחלוטין מחוסר הרלבטיות של ניסיונה לתפקיד...".

ועדת איתור אחרת

 

חברי בית הדין סיכמו כי גם הפעם אין להם אלא לקבוע שהחלטת ועדת האיתור בטלה וכפועל יוצא בטל מינויה של טור שלום. נפסק כי החברה תמנה כעת ועדת איתור בהרכב אחר, והיא תראיין את המועמדים ותנקד אותם בהתאם לעקרונות שהותוו בפסק הדין.

האמירה המשמעותית ביותר בפסק הדין היא כי קביעת ההרכב בקשר לניסיונה של טור שלום במשרד שבו עבדה, של עו"ד אבי גיא, "תחייב את הוועדה". משמעות הדברים היא שוועדת האיתור שתתכנס תיאלץ להעניק ניקוד אפסי בסעיף זה לטור שלום, באופן שכנראה לא יאפשר לה להיבחר לתפקיד שוב.

מחברת נמל אשדוד נמסר בתגובה: "למרות שבית הדין דחה בהחלטתו את מרבית הסעדים והטענות שנתבעו ונטענו בתביעתו של עו"ד וולף, אנו מתכוונים לערער על הפסיקה. החלטתו של בית הדין שלא לקבל את הניקוד הקשיח שנקבע על ידי ועדת האיתור ראויה, בעינינו, לבחינה מחדש על ידי ערכאה שיפוטית גבוהה יותר. אנו משוכנעים כי הליך הבחירה שניהלה החברה לתפקיד היועמ"ש באמצעות ועדת האיתור היה ללא משוא פנים ובהתאם להוראות בית הדין לעבודה. חברת נמל אשדוד רואה בחיוב את החלטת בית הדין לדחות, בפעם השנייה, את טענותיו של התובע, כי מדובר במכרז 'תפור' או 'מוטה' לטובת מי מהמועמדים. בית הדין אף דחה את טענותיו של וולף כי נפל פגם במועמדות או בהתנהלות של היועצת המשפטית של החברה בהליך זה ואף קבע פוזיטיבית, כי כל המועמדים פעלו בניקיון כפיים".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות