אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי אג"ח סאני אלקטרוניקה: למכור האחזקה במניות פרטנר צילום: אוראל הכהן

בעלי אג"ח סאני אלקטרוניקה: למכור האחזקה במניות פרטנר

מכירת 2.1 מיליון מניות פרטנר שמוחזקות בנאמנות צפויה להכניס לחברה 34 מיליון שקל לפחות. לפי הערכות, 10 מיליון שקל יועברו לבעלי האג"ח

01.05.2017, 07:43 | ניר טל

מחזיקי האג"ח מסדרה ד' בחברת סאני אלקטרוניקה אישרו ביום חמישי האחרון לנאמן הסדרה להורות לחברה למכור 2.1 מיליון מניות פרטנר המשועבדות להם. ברקע להחלטה זינקה מניית סאני, המתאפיינת במחזורי מסחר דלילים, ביום חמישי ב־28.5% במחזור הגבוה פי 20 מהממוצע, שעומד על 13 אלף שקל בלבד. אתמול ירדה המניה ב־8%, גם כן במחזור מסחר גבוה יחסית.  

קראו עוד בכלכליסט

על פי ההחלטה, שהתקבלה ברוב מוחלט, יפעל הנאמן למחזיקי האג"ח, חברת רזניק פז נבו נאמנויות, למכירת המניות בפרק זמן שלא יעלה על 45 ימים ובדיסקאונט שלא יעלה על 12% ממחיר נעילת המניה ביום חמישי, שעמד על 17.69 שקל. הכספים יוזרמו לקופת הנאמן. מדובר ב־1.37% מהון המניות של פרטנר שבידי סאני אלקטרוניקה עוד מ־2009. בהתבסס על שווי האחזקות במהלך סוף השבוע, מכירתן יכולה להזרים לחברה סכום מוערך של 34 מיליון שקל לפחות.

מניות אלה מסווגות כמניות שבידי "גורמים ישראלים", שניתן למכור רק לגורם המוגדר ישראלי בידי שר התקשורת. הדבר עשוי להסביר את הצגת השווי שלהן בדו"חות החברה בדיסקאונט של 8% (נכון לסוף 2016) והאישור למכירתן במחיר הנמוך ביותר מ־10% ממחיר השוק.

ברקע ההחלטה נמצאת מחלוקת בת שנתיים בין החברה לבין הנאמן למחזיקי האג"ח. הסדרה נפרעה בפדיון מוקדם לפני כשנה (לפי ערך הפארי) במקום במועד המקורי – אוגוסט 2017. סלע המחלוקת נוגע לאופן הפרשנות של שטר הנאמנות של הסדרה, שהונפקה לאחר הסדר החוב. על פי השטר, למחזיקי האג"ח היתה זכות להכריח את החברה למכור את המניות, שלא יצאה לפועל בשל הפירעון המוקדם.

לפי דיווחי החברה, בעלי החוב טוענים כי הם זכאים לתמורה נוספת בגין מכירת המניות, על אף הפדיון המוקדם, כפי שקובע החוזה בין הצדדים. על פי הערכות, מדובר בתמורה של כ־10 מיליון שקל שתוכל להגיע לידיהם. לאור היעדר הסכמות פנו השניים לתהליך גישור שלא צלח. מכאן נאמני האג"ח החליטו להעלות את הנושא להצבעה, לקבל אישור ולהמשיך לפעול למימוש המניות במישור המשפטי.

סאני אלקטרוניקה, הנסחרת ב־שווי של 55 מיליון שקל, היתה חברת החזקות דרכה שלט אילן בן דב בפרטנר ובסקיילקס. בשנת 2014 בוצע הסדר חוב בחברה, שבמסגרתו הנפיקה החברה את אג"ח מסדרה ד' (חוב של 75 מיליון שקל) ושיעבדה בהנפקה את מניות פרטנר.

אילן בן דב , צילום: אוראל כהן אילן בן דב | צילום: אוראל כהן אילן בן דב , צילום: אוראל כהן

תגיות