אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוף למו"מ: האוצר ומפעל הפיס יפצו את מפעילי מכונות המזל ב-36 מיליון שקל צילומים: אלעד גרשגורן ומפעל הפיס

סוף למו"מ: האוצר ומפעל הפיס יפצו את מפעילי מכונות המזל ב-36 מיליון שקל

בעקבות הסיכום זכייני מפעל הפיס משכו את העתירה שהגישו לבג"ץ ובה דרשו להמשיך להפעיל את המכונות ומשחקי הקינו לשנה נוספת

03.05.2017, 12:20 | עמרי מילמן

המשא ומתן בין משרד האוצר לזכייני הפיס והטוטו סביב הפיצוי שיקבלו בעקבות סגירת מכונות המזל הגיע לסיומו, כאשר לפי הסיכום יקבלו הזכיינים 36 מיליון שקל. בעקבות כך הזכיינים משכו את העתירה שהגישו לבג"ץ ובה דרשו להמשיך להפעיל את המכונות ומשחקי הקינו לשנה נוספת או לקבל פיצוי כספי בהתאם.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הסיכום 26 מיליון שקל יגיעו ממשרד האוצר ויחולקו בין 150 זכיניי מכונות. כלומר, כל מפעיל יקבל פיצוי של 170 אלף שקל בממוצע, שווה ערך לארבעה וחצי חודשי עבודה. מפעילי משחקי הקינו קיבלו פיצוי בדמות הגדלת מספר משחקי הקינו. לפי הסיכום בשנה הקרובה יוכלו לקיים 16 הגרלות ביום של משחק הקינו, וצמצום שלהם, אם יהיה, יתרחש רק לאחר שנה.

מכונות מזל של מפעל הפיס. מפעילי מכונות המזל משכו את עתירתם לבג"ץ, צילום: מיכאל קרמר מכונות מזל של מפעל הפיס. מפעילי מכונות המזל משכו את עתירתם לבג"ץ | צילום: מיכאל קרמר מכונות מזל של מפעל הפיס. מפעילי מכונות המזל משכו את עתירתם לבג"ץ, צילום: מיכאל קרמר

בנוסף, 10 מיליון שקל יגיעו ממפעל הפיס - 8.5 מיליון לזכייני מכונות המזל (פיצוי של כ-17 אלף שקל למפעיל בממוצע) ו-1.5 מיליון שקל עבור מפעילי הגרלות הקינו (שיזכו ל-20 אלף שקל לכל אחת מ-75 תחנות קינו שהיו). המקור התקציבי לכך צפוי להיות ההכנסות מהקינו.

מבחינת הזכיניים שסבורים כי ללא העתירה לא היו זוכים לפיצויים הללו, מדובר בפיצוי שלכל היותר יכסה את ההוצאות שלהם, שכן לטענתם הם השקיעו מעל 100 אלף שקל בתחנה כדי להכשירה להכנסת מכונות המזל לפי התנאים שדרש מפעל הפיס, וכעת נדרשים לשפץ את התחנות מחדש.

תגיות