אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Loom Systems גייסה 6 מיליון דולר צילום: נמרוד גליקמן

Loom Systems גייסה 6 מיליון דולר

החברה פיתחה כלי בינה מלאכותית שמסוגל לזהות אנומליות במאגרי מידע ארגוניים גדולים. את סבב הגיוס הובילה קרן JVP והשתתפו בו Meron Capital ו-31Ventures Global Innovation Fund

03.05.2017, 16:00 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ לום סיסטמס (Loom Systems) גייסה 6 מיליון דולר בסבב גיוס A, שבוצע בהובלת קרן הון הסיכון JVP בשיתוף קרן Meron Capital ו- 31Ventures Global Innovation Fund, המנוהלת על ידי Global Brain Corporations.

קראו עוד בכלכליסט

לום סיסטמס פיתחה טכנולוגיה לניתוח נתונים במערכות הארגוניות במטרה למזער כשלים במערכות אלו. החברה הוקמה ב-2015 בידי גבי מנחם (מנכ"ל), דרור מן (סגן נשיא למוצרים) ורוני ליהמן, הטכנולוג הבכיר של החברה.היא מעסיקה 25 עובדים במשרדיה בת"א ובסן פרנסיסקו. מלום סיסטמס נמסר שהגיוס מיועד להשקעה בהרחבת מערך המכירות והשיווק שלה, התפעול הבינלאומי, פיתוח ובניית מערכת שותפים מתאימה.

גדי תירוש, שותף ב-JVP שהשקיעה בחברה, צילום: נמרוד גליקמן גדי תירוש, שותף ב-JVP שהשקיעה בחברה | צילום: נמרוד גליקמן גדי תירוש, שותף ב-JVP שהשקיעה בחברה, צילום: נמרוד גליקמן

הפיתרון של לום הוא כלי בינה מלאכותית שמסוגל לזהות אנומליות במאגרי המידע העצומים של חברות - הנפרשים על פני לוגים בשרתים, מערכות שונות ואינו מסודר בתבניות אחידות. טכנולוגיית החברה מאפשרת לזהות כשל או נקודת מידע שימושית גם בתוך מאגרים גדולים במיוחד, עד לרמת הטרנסאקציה הבודדת. המוצר הושק ב-2015 ומאז הותקן אצל עשרות ארגונים ככלל ביטוח, אמדוקס, סיטריקס, RevTrak ועוד. בנוסף, חתמה לום סיסטמס על כשישה הסכמי שותפות ו-OEM עם יצרניות תוכנה בינלאומיות.   

"היתרונות ביישום הפתרון של Loom Systems לניתוח לוגים ואבטחת מידע הם בשימוש בבינה מלאכותית להכנה המוקדמת של המידע, שדורש התערבות אנושית רחבה לפני תהליך הניתוח, כמו גם בתהליך הניתוח עצמו, החקירה של מקור הבעיות וההמלצות לפתרון הבעיות" הסביר מנחם ל"כלכליסט". "צעדים הכרחיים אלו, הם הסיבה לכך שתהליכים כאלה הם יקרים ומורכבים ומונעים פעמים רבות מארגונים לעשות שימוש יעיל במידע היקר שצברו".

גדי תירוש, שותף מנהל, קרן JVP: "מערכות ניטור צריכות להיות דינמיות וגמישות בדומה למערכות ה-IT אותן הן מנתחות. הסביבה הטכנולוגית בארגונים הפכה למורכבת יותר, עם כניסתן של ארכיטקטורות היברידיות, בין אם מדובר במחשבי הארגון ובסביבות ענן ,שימוש באפליקציות מדף או באפליקציות שפותחו בתוך הארגון. גישה מבוססת בינה מלאכותית, כפי שמציע הפתרון של לום סיסמטמס, יכולה לספק מענה אמיתי לארגונים ולדרישות השוק ולשנות את הדרך בה עסקים מנטרים ומנתחים כיום את פעילותם".

תגיות