אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכן כלבך לקיץ! צילום: מנצ'

הכן כלבך לקיץ!

כחצי מיליון ישראלים יתמודדו בקיץ הקרוב לא רק עם החום, הלחות והיתושים, אלא גם עם קרציות ופרעושים שיתקפו את חיות המחמד שלהם. בניגוד ליתושים, יש דרך למנוע את הפגיעה בחיות הבית ולשמור על בריאותן ובריאות בני הבית האחרים, אלו ההולכים על שתיים.

08.05.2017, 10:45 | בשיתוף לידור כימיקלים
כחצי מיליון ישראלים כוללים את חיית המחמד שלהם במשפחה. בין אם מדובר בחתול או בכלב, מדובר בחבר שווה זכויות במשפחה, שהדאגה לשלומו ולבריאותו מהווה עיסוק מרכזי ויום יומי.

החתולים והכלבים שלנו זקוקים לטיפול שגרתי וקבוע שמטרתו לשמר רמה הגיינית שתרחיק מעלינו מחלות ומזיקים ובקיץ על אחת כמה וכמה. ד"ר דפנה אברהם – הווטרינרית הראשית בחברת לידורכימיקלים מסבירה: "בקיץ הקרציות והפרעושים תוקפים ביתר שאת את הכלבים והחתולים שלנו. מדובר בחרקים ובטפילים שגורמים לאי נוחות חמורה לבעל החיים אבל לא רק: הם מסכנים את חיי חיית המחמד ולעיתים עלולים לפגוע גםבבני המשפחה האחרים ".

כדי להבין במה מדובר חשוב להבין מה הנזק שנגרם לכלבים ולחתולים שלנו מקרציות ומפרעושים.

קרציות נצמדות לעור הכלב שלנו ומזריקות לו חומר מאלחש שמטרתו לגרום ל"שקט תעשייתי" בעוד הן מוצצות את דמו. תוך כדי הארוחה שלהן, הנמשכת מספר ימים, הן עלולות להעבירטפילים וחיידקים רבים הן לכלב והן לבני האדם שחיים מסביבו. לדוגמא: מאיר אריאל, אחד היוצרים הישראלים החשובים ביותר מת לאחר שנדבק בטפיל שהועבר באמצעות קרציה.

הפרעושים גם הם ניזונים מדמו של הכלב אולם, בניגוד לקרציות המתוחכמות, אין להם את מנגנון האלחוש, מה שמקל עלינו לזהות מהר מאוד אם הכלב או החתול נגוע בפרעושים. הפרעושים עלולים לעקוץ לא רק את חיות הבית אלא גם את בני המשפחה האחרים. יתר על כן, היכולת שלהם לנתר לגובה יחסית בקלות, העובדה שמחזור החיים שלהם מפוצל ומתקיים גם על חיית המחמד וגם בסביבה ומנגנון ההישרדות שלהן המאפשר להן להיות "רדומים" על השטיח בחוץ או בגינה, עד שיהיו תנאים מתאימים, מקשה על ההדברה המלאה שלהם.

הסדרה המונעת של באייר – מטפלת בפרעושים וקרציות ומונעת מחיית המחמד להיעקץ, צילום: מנצ הסדרה המונעת של באייר – מטפלת בפרעושים וקרציות ומונעת מחיית המחמד להיעקץ | צילום: מנצ' הסדרה המונעת של באייר – מטפלת בפרעושים וקרציות ומונעת מחיית המחמד להיעקץ, צילום: מנצ

מאזן ההרתעה במלחמה בטפילים

אז איך בעצם ניתן לנצח במלחמה עם הטפילים, שתוקפים בכל הכוח בקיץ? ד"ר דפנה אברהם מסבירה: כמו בכל תחום ברפואה ובווטרינריה, הדרך הטובה והבטוחה מכולן היא לתת מכת מנע ולהביא לכך שלבעל החיים שלנו יהיו אמצעי דחיה שימנעו מהקרציות ומהפרעושים לעקוץ אותו. כיום יש טיפולים שמחסלים את הקרציות והפרעושים לאחר שהם עקצו אולם מדובר בטיפול שאינו מונע את הסבל של בעל החיים ממציצת הדם וע"י הטפילים ולא את המחלות שמביאים איתם הפרעושים והקרציות. לעומת זאת, קיימים בשוק מספר טיפולי מנע שהוכיחו את יעילותם לאורך שנים וחשוב מכל – מונעים סבל, אי נוחות ומחלות מחיות הבית ומבני המשפחה.

אז איך אפשר להילחם בקרציות ובפרעושים? ובכן, טיפולי המניעה מתחלקים לשניים: הראשון הוא קולר, דוגמת קולר סרסטו של חברת באייר, המעניק ראש שקט (וגם גוף...) לתקופה של עד 8 חודשים.

השני הן טיפות (אמפולות), דוגמת טיפות אדוונטג' נגד פרעושים וטיפות אדוונטיקס, המגנות בפני פרעושים וקרציות כאחד.

בעוד שהקולרים מגנים לתקופה של עד 8 חודשים, הרי שאמפולה אחת מספקת הגנה לתקופה של חודש, מה שאומר שיש לנהל מעקב ולתת לחיית הבית טיפול חודשי שתפקידו לשמור על בריאותה.

בין אם מדובר בקולר או בטיפות, אחד היתרונות המהותיים של הטיפולים האלה הוא העובדה שהם זמינים בכל חנות חיות ובמרפאות וטרינריות והשימוש בהם פשוט ואינטואיטיבי, כך שניתן לרכוש אותם ולהשתמש בהם בקלות.

קרציות לא הולכות על גחלים

כדי להבין כיצד טיפולים אלה עובדים, כדאי לדעת שקרציות מתחפרות לתוך פרוות הכלב עד אשר הן מגיעות לעור. עם זאת, הן לא יעשו זאת אם פרוות הכלב "חמה". טיפות אדוונטיקס וקולר סרסט ויוצרים אפקט דחיה באמצעות גירוי עצבי של רגלי הקרציות, המדמה מגע עם שטח לוהט. בשל התחושה הזאת הקרצייה לא מצליחה להתחפר בתוך פרוות הכלב ומהר מאוד נופלת ממנו ומתה בשל המרכיבים הפעילים.

לסיכום, ד"ר דפנה אברהם מעניקה לנו כמה טיפים חשובים במלחמה עם הפרעושים והקרציות במהלך הקיץ ובכל השנה:

1. פנקו את הכלב והחתול בליטופים כל הזמן, ועל הדרך בחנו לעומק את הפרווה שלו, כדי לגלות שהכל בסדר ואין אף טפיל שמתנחל לו.

2. השקיעו בהיגיינה של חיית המחמד: רחצו אותה והברישו אותה לעיתים קרובות יותר בקיץ.

3. עזרו לחיית המחמד להתמודד עם הקרציות והפרעושים באמצעות טיפולים מונעים הקוטלים את הפרעושים והקרציות עוד לפני שהם מספיקים לעקוץ וע"י כך גם יגנו מפני העברת מחלות מהטפיל לחיית המחמד.

4. החזיקו תמיד בבית טיפות או קולרים נגד קרציות ופרעושים ונהלו רישום של הטיפול המונע.

5. רכשו אך ורק מוצרים מוכרים, שקיבלו אישור של מנהל התרופות בארצות הברית ובאירופה ושעומדים בתקן הישראלי ושימו לב לתאריכי התפוגה.

6. כמו כן, שימו לב שהטיפות והקולר מגיעים באריזות הרמטיות בעלות מנגנוני בטחון המונעים פתיחה מקרית.

7. השתמשו בתכשירים בצורה נכונה על פי הוראות התווית והרחיקו אותם מידיהם של ילדים!

 לפרטים נוספים>>

תגיות