אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק פיצול התאגיד אושר בקריאה ראשונה, האופוזיציה החרימה הדיון צילום: אלכס קולומויסקי

חוק פיצול התאגיד אושר בקריאה ראשונה, האופוזיציה החרימה הדיון

יו"ר ועדת הכנסת ח"כ יואב קיש מהליכוד מציע לדחות את תחילת שידורי התאגיד בעשרה ימים נוספים כדי לאפשר זמן להתארגנות

04.05.2017, 18:45 | שחר אילן

מליאת הכנסת אישרה הערב (חמישי) בקריאה ראשונה את הצעת החוק לפיצול תאגיד השידור הציבורי "כאן" והקמת תאגיד חדשות נפרד. סיעות האופוזיציה החרימו את הדיון, משום שנקבע באופן חריג ביום האחרון של הפגרה בשעת ערב. כתוצאה מכך עבר החוק בקראה ראשונה ברוב של 32 ללא מתנגדים ובישיבה קצרה ושקטה מאוד. חברי כנסת מהליכוד ניצלו את הדיון לעיסוק בנושאים אחרים.

קראו עוד בכלכליסט

הסיבה לדחיפות בה פועלת הקואליציה היא שעל פי חוק דחיית שידורי התאגיד שעבר לפני כשבוע, התאגיד יתחיל לפעול ב-15 במאי, כלומר בעוד 11 יום. היועץ המשפטי לכנסת הזהיר שאם חוק הפיצול יעבור בקריאה ראשונה רק לאחר תחילת כנס הקיץ ביום שני הבא, לא יהיה מספיק זמן לדיון בחוק וההליך עלול להיפסל בבג"ץ. לכן, הזדרז יו"ר הקואליציה דוד ביטן מהליכוד וקבע ישיבה לאישור החוק בקריאה ראשונה כבר הערב.

יו"ר ועדת הכנסת ח"כ יואב קיש מהליכוד שב והעלה בדיון את יוזמתו לדחיית תחילת שידורי התאגיד בעשרה ימים נוספים כדי לאפשר לתאגידים המפוצלים זמן להתארגנות. אם תתקבל היוזמה, זו תהיה הדחייה השלישית בתחילת שידורי התאגיד. במקור הציע קיש דחיה של שבועיים, וההערכה היא שכולנו תסכים לימים בודדים.

יואב קיש, צילום: אלכס קולומויסקי   יואב קיש | צילום: אלכס קולומויסקי יואב קיש, צילום: אלכס קולומויסקי

ועדת הכנסת צפויה להקים עוד הערב ועדה משותפת עם ועדת הכלכלה לדיון בהצעת החוק, בראשות ביטן עצמו. ביטן צפוי לפתוח במרתון ישיבות של הוועדה, בהיקף של כ-20 שעות בימי ראשון עד שלישי הקרובים, כדי להביא את החוק לאישור ביום רביעי.

האופוזיציה טוענת שקיום הדיון הערב "מהווה מחטף ופגיעה בהליך החקיקה", וכן שימוש ב"סדרי דיון מיוחדים השמורים למצבי חירום בלבד". כל זאת, לאחר שהכנסת קיימה בשבוע שעבר דיונים והצבעות בהליכים חפוזים וחריגים על החוק התאום לדחיית תחילת שידורי התאגיד.

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין מהליכוד טען לעומת זאת כי "כינוס מליאת הכנסת במהלך הפגרה הוא דבר שכיח בחיי הכנסת". לדבריו, קביעת המועדים המוקדמים לא רק שאינה פוגעת בהליך החקיקה - אלא היא נועדה לאפשר זמן ראוי להכנת החוק

תגיות