אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השבוע הקריטי של ישראל בפיפ"א צילום: אורן מועלם

השבוע הקריטי של ישראל בפיפ"א

מתגבר הלחץ המופעל על פיפ"א לפתור את המחלוקת בין ישראל והפלסטינים בכינוס שיתקיים השבוע. המדינות החברות התומכות בכל אחד מהצדדים קוראות לסיים את המחלוקת המתמשכת

07.05.2017, 13:49 | שירות כלכליסט
מתגבר הלחץ המופעל על פיפ"א לפתור את המחלוקת בין ישראל והפלסטינים בכינוס שיתקיים השבוע. המדינות החברות התומכות בכל אחד מהצדדים קוראות לסיים את המחלוקת המתמשכת.

קראו עוד בכלכליסט

ג ג'יאני אינפנטינו. צריך לנטרל רימון פלסטיני | צילום: אי פי איי ג

באתר Insideworldfootball מדווחים כי נשלחו מכתבים תקיפים לנשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו, סגניתו פטמה סאמורה וטוקיו סקסוול, שעומד בראש ועדת הגישור של פיפ"א במזה"ת, בקריאה לאימוץ פתרונות שונים למחלוקת.

התאחדות הכדורגל הפלסטינית טוענת כבר זמן מה כי הנוכחות של 6 קבוצות ישראליות המשחקות בשטחים שלה מהווה הפרה של חוקי פיפ"א. החוקים אוסרים על התאחדויות חברות לשחק בשטחים של התאחדות אחרת מבלי לקבל אישור. אולם, בישראל דוחים את הדרישות בטענה שלפלסטינים אין גבול מובהק. זאת בעוד שמועצת הביטחון של האו"ם קבעה כי ההתנחלויות אינן חוקיות.

הוועדה שבראשה עומד סקסוול ככל הנראה תדחה קבלת החלטה סופית בכינוס המתקרב בבחריין, ותעניק לישראל 6 חודשים להפסיק את קיום המשחקים בגדה המערבית. עם זאת, ההתאחדות הפלסטינית צפויה להעלות הצעה להצבעה בקונגרס, שמטרתה לסיים את הסטטוס קוו.

במכתב שנשלח לסאמורה ולסקסוול, שהמהימנות שלו היא שעומדת למבחן מכיוון שהמנדט שלו מסתיים בכינוס בבחריין. ארגון זכויות האדם יומן רייטס ווטץ' (Human Rights Watch) הזהיר כי שמירה על הסטטוס קוו תהיה בעלת "השלכות שליליות בטווח הארוך" עבור המוניטין של פיפ"א, כך שלטענתם הפתרון האפשרי היחיד הוא להורות להתאחדות הישראלית למנוע באופן מיידי מהקבוצות שלה לשחק בשטחים.

במקביל, מעל 170 מועדוני ספורט בגדה המערבית קראו לפיפ"א להשעות את החברות של ישראל אם הנושא לא ייפתר לשביעות רצונם.

במכתב, מבקשים המועדונים שפיפ"א תבטיח ש"התאחדות הכדורגל הישראלית תשעה קבוצות ישראליות מהתנחלויות לא חוקיות מהליגות, ואם לא תעשה זאת שתושעה מפיפ"א".

"ועדת הניטור של פיפ"א, שהוקמה לפני שנתיים מתוך מטרה לשפר את הכדורגל הפלסטיני, לא עמדה ביעדים שלה. ההטרדה של שחקני כדורגל פלסטינים, ההפרעות המכוונות לחופש התנועה בשטחים שמונעת מאיתנו להשתתף באימונים ובמשחקים, הן מתועדות. ההתאחדות הישראלית ממשיכה להפר את חוקי פיפ"א על ידי תמיכה בקבוצות הפועלות בצורה לא חוקית בשטחים הפלסטינים".

"העיכובים של נשיא פיפ"א בקבלת החלטה בנושא זה מעבירה את הרושם שפיפ"א לא רצינית בהגנה על זכויות אדם או בשמירה על החוקים שלה. זה מצביע על כך שפיפ"א שמה את הפוליטיקה לפני זכויות האדם על ידי כך שהיא נותנת לישראל אישור להפר את החוקים. אנחנו מודאגים מהדיווחים שפיפ"א תסתפק רק בתקופה אזהרה של שישה חודשים להתאחדות הישראלית, שבה היא תצטרך להוציא את הקבוצות מההתנחלויות, וזאת מבלי לפרט את העונש אם לא תעמוד בכך. אנחנו מטילים ספק בנחיצות של הארכה הזו בשישה חודשים ותופסים אותה כהמשך הדחיות בקבלת החלטות בנוגע להפרה בוטה זו של החוקים".

אולם, לא כולם מסכימים עם העמדה הפלסטינית. במכתב נוסף שנשלח לאינפנטינו, קבוצה של מחוקקים גרמניים טענה כי פיפ"א צריכה לדחות את דרישות הפלסטינים להעניש את ישראל.

לטענותיהם, המאמצים המתמשכים של יו"ר ההתאחדות הפלסטינית ג'יבריל רג'וב להעיף את ישראל מהארגון "מראים כי הוא מנצל את הספורט לקידום האג'נדה הפוליטית שלו".

"חשוב שפיפ"א תבין שיש להתייחס לסכסוך הישראלי פלסטיני כנושא פוליטי בכללותו שהפתרון שלו אינו קשור לספורט", נכתב. "הגלוריפיקציה של הטרור על ידי שימוש בגזענות, אנטישמיות והפליה של הקבוצות הישראליות מערערת על מהימנות החוקים של פיפ"א שקוראים למשחק הוגן ושוחר שלום". הגרמנים סיכמו את המכתב בקריאה לפיפ"א "לדחות באופן ברור" את מאמציו של רג'וב להדיח את ישראל. "אסור לנצל את הספורט למשחק פוליטי".

תגיות