אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תביעה בארה"ב: "פייפאל היתה מעורבת בהונאת פונזי"

תביעה בארה"ב: "פייפאל היתה מעורבת בהונאת פונזי"

קורבנות תרמית פירמידה בהיקף 207 מיליון דולר תבעו את ספקית שירותי הסליקה, בטענה שהיתה עדה למהלך התרמית ולא דיווחה על המפעיל שלה. לטענת התובעים, פייפאל אף זיהתה את הרמאי ועצרה את פעילותו במקרה קודם

07.05.2017, 16:22 | ויקי אוסלנדר

קורבנות של תרמית פונזי תובעים את פייפאל בבית דין אזרחי על חלקה בתרמית פרמידה בהיקף 207 מיליון דולר. על פי כתב התביעה צ'ארלס דיוויד סקוביל (Scoville) הצליח לגבות במרמה מיליוני דולרים מ-162 אלף משקיעים במהלך ספטמבר 2014 ועד יולי 2016.

קראו עוד בכלכליסט

הוא עשה זאת בכך שגרם למשקיעים להאמין כי הוא מנהל חברת פרסום בשם טראפיק מונסוןת שפועלת בשיטת תשלום לפי או הקלקה (PPC) והבטיח למשקיעים כניסות לאתרים שלהם. סקוביל עשה זאת ככל הנראה באמצעות פלטפורמת התשלומים של פייפאל.

משרדי פייפאל משרדי פייפאל משרדי פייפאל

התובעים טוענים כי פייפאל ידעה כי סקוביל היה מעורב בתרמית דומה ובכל זאת העניקה לו אפשרות לפעול באמצעות פלטפורמת התשלומים שלה. לטענתם באמצעות פייפאל נמסרו לסקוביל תשלומים במרמה בהיקף 134 מיליון דולר והם דורשים לפחות 5 מיליון דולר תשלומים בנזקים.

טראפיק מונסון הציעה שבעה מוצרי פרסום; המוצר העיקרי בשם AdPack הבטיח לכל משקיע כאלף כניסות לאתר, 20 לחיצות על באנר פרסום שלו ומרכיב מזומן – חלק בהכנסות היומיות של טראפיק מונסון. רכיב זה מהווה את תרמית הפרמידה ומה שהוביל לעצירת פעילותה של החברה והגשת כתב אישום על ידי רשות ני"ע האמריקאית (Sec) כלפי סקוביל. על פי כתב התביעה, פייפאל הייתה הפלטפורמה העיקרית לחלק זה בעסקה. וכי ללא חברת התשלומים האמריקאית לא היה יכול סקוביל להשלים את המעשה התרמיתי שלו.

הרמאי מוכר לחברה

לטענת התביעה, פייפאל גילתה אוזלת יד במקרה זה על אף שהחברה נוהגת בחשדנות כלפי מפעילי חבילות PPC מסוג זה; לא רק משום שהיא לא בחנה את עסקיו של סקוביל בספקנות הראויה (כפי שהיא לרוב עושה ואף מציינת זאת בגלוי), אלא אף משום שסקוביל היה ידוע לחברה כמי שהיה כבר מעורב בתרמית דומה בעבר.

לטענת התביעה בינואר 2016, עוד טרם התרמית התגלתה על ידי רשויות החוק האמריקאיות, עצרה פייפאל את פעילות התשלומים של סקוביל בטענה כי הצמיחה המהירה בהון הזורם לחשבונו לעומת מעט תשלומים חזרה (רכיב המזומן שהובטח על ידי סקוביל), מובילים לחשד כי מדובר בתרמית פרמידה. עם זאת פייפאל נתנה להון לזרום לחשבונות החברה שלושים יום נוספים לפני שהקפיאה לחלוטין את פעילותו. ההקפאה, שהייתה אמורה להיות עד אוגוסט 2016 נעצרה לבסוף ביוני 2016 מה שאפשר לסקוביל למשוך את יתרות המזומנים בחשבונותיו, עד שביולי עצרה רשות ני"ע את כל העברות בעקבות תלונות רבות. מפייפאל נמסר בתגובה כי החברה מתכוונת להפריך את האשמות בבית המשפט.

תגיות