אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
GeneSort נמכרת ב-23 מיליון דולר

אקזיט

GeneSort נמכרת ב-23 מיליון דולר

החברה, בה השקיעה סינגולריטים של משה חוגג, פיתחה טכנולוגיה למיפוי גנטי המסוגלת לזהות מוטציות שקשורות בסרטן. זהו האקזיט שלישי של הקרן בחודשים האחרונים

09.05.2017, 14:00 | הגר רבט
חברת האבחון הרפואי GeneSort נרכשה על ידי AID פרטנרס מהונג קונג ב-23 מיליון דולר. GeneSort, שהוקמה בשלהי 2013, פיתחה טכנולוגיה למיפוי גנטי. הטכנולוגיה שלה מזהה מוטציות ספציפיות הקשורות לסוגים שונים של סרטן, מה שמסייע לאונקולוגים בהתאמת טיפולים.

קראו עוד בכלכליסט

המשקיעה הראשונה והיחידה בחברה היא קרן סינגולריטים של משה חוגג שהשקיעה בה 2.5 מיליון דולר בשלב הסיד. סינגולריטים מנהלת 152 מיליון דולר ומשקיעה בעיקר בחברות בשלבים ראשונים. "תחומי העניין שלנו הם דווקא פינטק, AI, AR ורובוטיקה" אמר חוגג ל"כלכליסט", "אבל השילוב בין צוות יוצא דופן לחיבור עם שוק גדול ואפשרות להשקעת אימפקט הרשימו אותנו מאוד וההחלטה אכן הוכיחה את עצמה".

ב-17 במאי תתקיים ועידת ניו יורק של כלכליסט, בה ייקחו חלק כמה מהדמויות הבולטות בעולם העסקים וההייטק הניו-יורקי. לפרטים והרשמה

משה חוגג משה חוגג משה חוגג

זוהי רכישה שלישית של חברה שסינגולריטים מושקעת בה בתוך כחודש, לאחר שג'ונו נרכשה על ידי גט ב-200 מיליון ומובלי מכרה לסנפצ'ט פטנט ב-7.7 מיליון דולר. "אנחנו קרן צעירה אבל האסטרטגיה שלנו של השקעות מהירות מוכיחה את עצמה" אמר חוגג וסיפר כי בניגוד לשחקנים רבים אחרים באקוסיסטם ההון סיכון, סינגולריטים סוגרת עסקאות במהירות, בטווח של כ-6 שבועות. "העולם השתפר והשתכלל ולדעתי להמתין חצי שנה אחרי שכבר סיכמת שאתה משקיע זו טעות. אינסטגרם למשל נמכרה כשנה וחצי אחרי שהוקמה".

הסינים לא קונים מספיק בארץ

חברת AID פרטנרס שרכשה את הסטארט-אפ הישראלי מתכננת להשקיע בו משאבים רבים במטרה להתרחב לדרום מזרח אסיה ולשווקים גלובליים אחרים. "הרבה כסף אסיאתי נכנס לישראל בשנתיים האחרונות, בין אם ישירות ובין אם דרך השקעה בקרנות וגם חלק הארי של הקרן שלנו הגיע ממשקיעים סיניים" אמר חוגג.

"האסטרטגיה של סין להשקעות בישראל משלבת בין חדשנות לגודל השוק האסיאתי. אבל לדעתי, כדי לחבר את הקהילה כאן לשוק האסיאתי צריך גם אקזיטים, וחוץ מרקוטן שרכשה את וייבר לא ראינו כאלה. אנחנו לוחצים על טנסנט, עליבאבא וחברות נוספות ששותפות שלנו בפרויקטים לבצע כאן רכישות ואני מעריך שנראה עוד כאלה בקרוב. היזם הישראלי מכוון בדרך כלל לארה"ב, אבל אני רכישות כאלה יגרמו לקהילה כאן להתחיל לחשוב סין".

חוגג הוסיף כי סינגולריטים מחפשת חברות מעניינות בתחום הבלוקצ'יין ושהוא שוקל להקים קרן ייעודית לתחום זה. לראייתו, עולם הבלוקצ'יין נמצא בתחילת דרכו ורגולטורים רק מתחילים לעכל אותו, בעוד בנקים מבינים את הפוטנציאל שטמון בו.

תגיות