אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החודש המטאורי של הביטקוין: מתקרב למחיר של 1,900 דולר צילום: בלומברג

החודש המטאורי של הביטקוין: מתקרב למחיר של 1,900 דולר

היום הגיע המטבע הווירטואלי למחיר של 1,860 דולר, לאחר שרק בתחילת החודש נסחר בפחות מ-1,400 דולר. מדובר על תשואה של כ-33% בתקופה של 11 ימים בלבד

11.05.2017, 14:09 | גיל קליאן

העליות המטאוריות בשווי הביקוין מתחילת החודש לא נרגעות. היום הגיע המטבע הווירטואלי למחיר של 1,860 דולר, לאחר שרק בתחילת החודש נסחר בפחות מ-1,400 דולר. מדובר על תשואה של כ-33% בתקופה של 11 ימים בלבד, ותשואה של 80% מתחילת 2017.

קראו עוד בכלכליסט

שווי השוק של כלל מטבעות הביטקוין בשוק חצה לראשונה את רף ה-30 מיליארד דולר. מחזור העסקאות ב-24 השעות האחרונות בביטקוין עמד על 730 מיליון דולר.

הביטקוין מול הדולר, צילום: בלומברג הביטקוין מול הדולר | צילום: בלומברג הביטקוין מול הדולר, צילום: בלומברג

גל העליות האחרון במטבע הווירטואלי נבע בעיקר מדרישה של לקוחות ביפן - לאחר שהביטקוין הוכר שם כצורת תשלום לגיטימית החל מ-1 באפריל. כמו כן, הביטקוין מושך השקעות של משקיעים שמצפים לעלייה נוספת בשוויו עם אימוצו על ידי מדינות נוספות לאחר יפן.

מה שעוד תומך בעליית הביטקוין הוא מדיניות המס של אוסטרליה - שהחליטה כי החל מ-1 ביולי צורת המיסוי של השקעה בביטקוין תהיה זה למיסוי שמוטל על השקעות בכל מטבע אחר. בכך תבטל אוסטרליה את מדיניות המיסוי הכפול על הביטקוין.

בינתיים, עניין רב במטבע מגיע בעיקר מהבורסות ביפן - ולא ברור מתי מגמה זו תיחלש. מתחילת החודש ריכזו הבורסות היפניות למסחר במטבע הוירטואלי כ-40% מנפח המסחר העולמי, כאשר הביקושים הגדולים מצד היפנים דחפו את שווי המטבע למעלה. בקהילת הביטקוין מדברים על כך שאם הביקושים יימשכו המטבע יכול להגיע לרמות שווי של 3,000-4,000 דולר בשבועות או החודשים הקרובים.

מנגד, יש לזכור שבעבר כבר ידע הביטקוין תקופות של זינוק חד למעלה, שהסתיימו לרוב בקריסה ומפח נפש למשקיעים. קרל לודוויג תיל, בכיר בבנק המרכזי הגרמני צוטט לאחרונה כשהוא מזהיר את המשקיעים שלא לרכוש ביטקוין. לודוויג תיל התנגד להגדרת הביטקוין כמטבע. "ביטקוין הוא אמצעי לסחר חליפין שאינו מונפק על ידי בנק מרכזי, אלא על ידי שחקנים לא מזוהים. אני לא רואה אותו כמטבע. אם אתם חושבים שביטקוין יהיה בטוח כמו יורו או דולר - אתם צריכים לקחת על זה אחריות. אני יכול רק להזהיר אנשים לא לעשות שימוש בביטקוין".

בנוסף, נראה כי המשקיעים רואים שהמהלך הסיני להגבלת בורסות הביטקוין במדינה לא פגע משמעותית בשווי המטבע. מוקדם יותר השנה החליטה סין לאכוף רגולציות חדשות על בורסות הביטקוין במדינה, במטרה להיאבק בהלבנת הון דרך מסחר במטבע הווירטואלי והאנונימי.

ביטקוין, צילום: בלומברג ביטקוין | צילום: בלומברג ביטקוין, צילום: בלומברג

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מספר 6 - אתה ליצן
אין מה לעשות איתו? יש מיליון אתרים שמאפשרים תשלום איתו. מה זה אומר בכלל שערכו עבר את הזהב? באיזה יחידות אתה מודד? קילו זהב עולה 40,000 דולר. אז כן, ביטקוין שווה יותר מ-10 גרם זהב. אז מה? מאחורי הזהב יש משהו אמיתי? המסחר לא ירד ולא בטיח. אין לי מושג איך הגעת למסקנה הזו.
שמואל ברגר  |  12.05.17
6.
מה זה בועה מבעבעת
תיהנו מהביוטקין. ערכו עבר את ערך הזהב, אבל זה ממש לא משנה זה ביקוש מול הצע ספקולציה נטו כמו 70% מהמסחר בסחורות מאז 2007-8 שהתחילו להתרומם בלי קשר. דרך אגב שימו לב שמעל מחיר 600$ המסחר ירד פלאים. אבל זה ממש לא צריך לעניין אותי ירד יעלה גם אם מחר יהיה מחירו 2$ אין לי מה לעשות בו!!! לא עומד מאחורי המטבע שום מדינה, וממש מסובך להתעסק בו. אם היה בנק עולמי שמנפיק אותו ועומד מאחוריו עם נכסים ראליים הייתי מבין, וגם אז ממש לא הייתם יכולים להגיע לערכים הללו. נכסים ראליים זה אדמות-זהב-נפט-סחורות משהוא למטבע הזה אין אבא ואימא ואין כתובת.
אזרח  |  11.05.17
5.
למספר 4
בועה כלכלית (או: בועה פיננסית) היא מצב בו ערכם של ערכים פיננסיים גבוה בהרבה משווים הכלכלי האובייקטיבי. להילך חוקי תמיד יש נכסים העומדים מאחוריו, והם אלו ששומרים על ערכו. אם הממשלה תדפיס יותר מדי כסף בלי להגדיל את התוצר בהתאמה, ערך הכסף בהכרח יישחק, ואז יקרה מה שאנחנו מכנים במילה "אינפלציה" - פתאום קילו עגבניות יזנק מ- 10 ש"ח ל- 20 ש"ח, כי ערך הכסף סתם מנופח. מה שקורה כרגע עם הביטקוין הוא ביקושים מלאכותיים. משום מה, כמפורט בכתבה, יותר ויותר אנשים רוצים ביטקוין. כנראה שמה שמקפיץ את הביקושים הוא הזינוק בערכו של המטבע. מתישהו תגיע נקודת המפנה, ואז כולם ירצו להיפטר מהמטבע, מה שיביא לקריסתו.
אמיר ש., מודיעין  |  11.05.17
4.
לא בטוח כמו היורו והדולר - פחחחח איזה אימרה אומללה...
כל סוגי כסף הפיאט כדוגמת יורו והדולר בנויים כך שבמצב נורמלי הם יגיעו עם השנים לשווי האמיתי שלהם - 0, ככה המערכת המעוותת בנויה, כסף בבנק מפסיד חצי מערכו תוך 8 שנים כשהמצב הכלכלי טוב והכל בשליטה - לא המצב כיום עם כל החובות האבודים. כסף הפיאט עלול להפסיד בקצב מטורף מערכו בקרוב והוא בטח לא בטוח.
א  |  11.05.17
לכל התגובות