אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקרים מרוסיה? אהלן וסהלן

דו"ח טכנולוגי

האקרים מרוסיה? אהלן וסהלן

כך הצליחה צרפת להטעות את מבצע הסייבר הרוסי, סנאפצ'ט הולכת בעקבות גרופון, הקהל האמריקאי מעדיף את הטלוויזיה החכמה שלו טיפשה ורובוטים צבאיים מלמדים רובוטים אחרים לעשות דברים

11.05.2017, 14:34 | יוסי גורביץ

בואו, חמודים

במלחמה הקרה, הסובייטים הגדירו בתסכול את הצרפתים כיריב המסוכן ביותר שלהם בתחום הריגול. ה-MI5 הפך את בריטניה למקום שה-KGB פשוט לא יכול היה לתפקד בו, ובשנות השמונים התחנה של ה-KGB בבריטניה נאלצה לפעול מפריז; אבל הבריטים שמרו על כללי משחק ג'נטלמניים; לשירותים החשאיים הצרפתים לא היו שום עכבות, הם לא בחלו בחיסול פה ושם, והקפידו על ניהול דקדקני של נקמה. פגעתם באחד משלנו? אל תדאגו, אחד משלכם יחטוף. איפהשהו.

ההתקפה הרוסית על הקמפיין של מקרון היתה ידועה מראש; הצוות של מקרון זיהה אותם חודשים לפני ההתקפה, כשהם היו בשלב הגישוש, וה-NSA העבירה לצרפתים פרטים נוספים. הצרפתים לא הסתפקו בהתגוננות; הם מרחו עוגה על הפרצוף של התוקפים. זה שהחדירה תצליח היה די ברור; אבל כשהתוקפים עברו את ההגנות, הם מצאו את עצמם מוצפים בים של דיסאינפורמציה.

לא מפחיד את הצרפתים. פוטין לא מפחיד את הצרפתים. פוטין לא מפחיד את הצרפתים. פוטין

מוניר מאג'ובי, מנהל הקמפיין של מקרון, הסביר איך זה עבד. אוקיי, יוצאים מנקודת הנחה שההתקפה תצליח. מה עכשיו? משתמשים בשטיק ישן של בנקאים: הללו היו ממלאים חלק מהקופות של טלרים בכסף מזויף. שדדת? בהצלחה עם זה.

הצוות של מקרון יצר כמות מסיבית של חשבונות מייל מזויפים, ממולאים בתוכן מזויף. זה עיכב את ההתקפה, ובסופו של דבר צוות Fancy Bear (חוליית ההאקרים התוקפת) מצא את עצמו עם ערימה של מסמכים שאי אפשר לדעת מי מהם אמיתי ומי מזויף. זו, כנראה, אחת הסיבות לכך שההאקרים דחו את פרסום המידע עד ערב הבחירות עצמן: הם לא ידעו להעריך מה יש להם.

ככה עושים את זה. פוטין מיהר לברך את מקרון אחרי נצחונו והביע תקווה שצרפת ורוסיה ינהלו יחסים טובים "למרות המשקעים". במקום בכירים במשטרו של פוטין, הייתי מתחיל לבדוק את הרכב לפני שאני מתניע.

בין סנאפ לגרופון

סנאפ פרסמה אתמול (ד') את הדוחות הרבעוניים הראשונים שלה, ובקול חלוש נאלצה להודות שההכנסות שלה היו נמוכות מאלה שוול סטריט ציפתה לראות. מילא זה ומילא העובדה שההכנסות היו באזור ה-150 מיליון, אבל החברה הצליחה להיות בהפסד של 2.2 מיליארד. כלומר, פי 15 בערך מההכנסות. בהתאם, המניה התרסקה ב-20%.

נכון, חלק ניכר מההפסד של מפעילת סנאפצ'ט נובע חזירות עמק הסיליקון מהסוג שהורגלנו בו: מימוש מניות, במיוחד 700 מיליון (!) שהוענקו למנכ"ל אוון שפיגל כתמריץ להנפיק את החברה. וואחד תמריץ, על כל פנים מבחינת שפיגל. החברה אומרת שזו הסיבה להפסד של כשני מיליארד דולר. אבל גם אם ההפסד של החברה היה עומד על 200 מיליונים "בלבד", זה עדיין משמעותית יותר מההכנסות שלה. וברבעון הראשון של 2017, היא הכניסה 15 מיליון פחות מאשר ברבעון הרביעי של 2016.

אוון שפיגל, מייסד סנאפ אוון שפיגל, מייסד סנאפ אוון שפיגל, מייסד סנאפ

מספר המשתמשים של סנאפצ'ט עולה, אבל בקצב נמוך יותר מאשר בעבר. יש שתי סיבות עיקריות לכך: קודם כל, האפליקציה בסביבה כבר כמה שנים ואפקט ההפתעה והקוליות שלה נשחק. שנית, אנשים לא אוהבים פרסומות. סנאפצ'ט חייבת פרסומות אם היא רוצה הכנסות. יותר פרסומות משמען פחות צפיות. פחות צפיות משמען פחות הכנסות, ופחות הכנסות מגבירות את הלחץ להוסיף יותר פרסומות, מה שבתורו מוביל לפחות צפיות וכן הלאה. המלכוד הרגיל של מימון באמצעות פרסום.

מעבר לכל זה, סנאפצ'ט הסתבכה עם גודזילה: בפייסבוק ניסו לרכוש את החברה לפני כמה שנים תמורת שלושה מיליארד דולר וזכו לסירוב שנוסח בצורה שחצנית. הבעיה היא שלמארק צוקרברג יש כיסים עמוקים ושפיגל טובע בהם. במאמץ שמבחינת פייסבוק היה שולי, היא הפכה את אינסטגרם סטוריז למתחרה של סנאפצ'ט.

הקהל של סנאפצ'ט נאמן לה, וזה נחמד. אבל כפי שגילתה טוויטר להוותה, וול סטריט לא סופרת את המשתמשים הקבועים. היא רוצה משתמשים חדשים, כמין סמן וודו לכך שאולי יום אחד יהיו רווחים. וסנאפצ'ט מתקשה להביא את המשתמשים החדשים. בינתיים, לאינסטגרם סטוריז יש יותר משתמשים. כל זה מתחיל להסתמן כעוד בועה פוקעת. זוכרים איך גרופון היתה פעם הדבר הלוהט החדש? גם אני לא.

הנה, צפה במכשיר הריגול שלך

רוב האמריקאים, כ-56% מהם, מחזיקים בבית טלוויזיה חכמה. מישהו אמר להם שזה רעיון טוב. הוא שיקר. רוב המשתמשים לא יודעים מה לעשות בקופסת השוטים שמתיימרת להיות חכמה ומשתמשים בה כמו בטלוויזיה רגילה. 39% מהמשתמשים צופים בה בשידורים חיים או סתם שידורים; 16% מהם משתמשים בה להקלטת DVR; ורק 24% משתמשים בה להזרמת תוכן.

כמו כל האינטרנט של החפצים, הגרוטאות הללו לא מאובטחות. אם אתה לא משתמש בפיצ'רים החכמים של הטלוויזיה שלך, פשוט הכנסת מכשיר ריגול הביתה. המחשב הבסיסי מאובטח יותר מהדברים האלה. הבעיה היא שאנשים תמיד משתכנעים לקנות את הטלוויזיה החדישה ביותר, גם כשלא ברור מה עושים בה. לפחות נפטרנו מהזוועה של טלוויזיה בתלת מימד. עד הסיבוב הבא, עוד 15 שנה.

קצרצרים

1. חוקרים ב-MIT מצאו שיטה שבה רובוטים מלמדים רובוטים אחרים לעשות דברים. עד כה, כדי שרובוט יעשה משהו צריך היה או לתכנת אותו או להדגים לו איך עושים משהו. השיטה האחרונה נחשבת למאד לא מדויקת. כעת, רובוט קטן לפירוק פצצות יכול ללמד רובוט ענק במשקל 200 ק"ג איך לעשות את אותה המלאכה העדינה עצמה. החוקרים אומרים שהמטרה של השטיק שלהם היא לאפשר ללא-מתכנתים ללמד רובוטים לעשות דברים, ואין לה שום קשר למרידה עתידית שתשמיד את המין האנושי אחרי שכמה רובוטים שישוחררו מצבא ארה"ב יגלו שביטוח הבריאות שלהם בוטל.

רובוטים שבונים רובוטים. מזכיר למישהו משהו? רובוטים שבונים רובוטים. מזכיר למישהו משהו? רובוטים שבונים רובוטים. מזכיר למישהו משהו?

2. עיריית פורטלנד, אורגון, הצביעה בעד הוצאת צו הבאה לאובר, שדורש ממנה לספק לעירייה את כל המידע על השימוש בתוכנת הריגול שלה, גרייבול. על פי פרסומים עד כה, גרייבול שימש את אובר למעקב אחרי רגולטורים ושוטרים שניסו לעקוב אחריה, כמו גם אחרי נהגים שהעזו לעבוד אצל המתחרים. בישיבת מועצת העיר, המונה חמישה חברים, ציינה אחת מהם ששניים מתוך החמישה הצביעו בשנת 2015 כנגד האישור לאובר לפעול בעיר; שניים לא היו אז חברים במועצה; והחמישי, היחיד מבין החמישה שתמך באובר ב-2015, הוא זה שהעלה את הדרישה להוציא לה צו הבאה. כמובן, העובדה שעיר מוציאה צו הבאה לא אומרת שאובר תציית לצו. חוקים זה לבני תמותה.

3. בשבוע שעבר קרא ג'ון אוליבר לצופי התכנית שלו לשוב ולהפציץ את אתר ה-FCC בקריאות להשאיר את נייטרליות הרשת על כנה. האתר נפל מעומס המבקרים שמנסים למנוע ממשטר טראמפ למכור אותם לחברות הכבלים. מישהו בצד השני התקנא, אבל מאחר שקשה לארגן המונים נרגשים שדורשים שישללו את הזכויות שלהם, טרח מישהו לכתוב בוט שישלח אלפי הודעות זהות לאתר ה-FCC, תוך שהוא מחליף זהויות. לגמרי יתכן שזה השלב הבא במלחמת הטוקבקים.

תגיות