אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת אחזקות יפנית רוצה להנפיק דווקא בתל אביב צילום: bbtower

בלעדי לכלכליסט

חברת אחזקות יפנית רוצה להנפיק דווקא בתל אביב

IRI, שבבעלות הירושי פוג'יווארה, החלה להכין תשקיף להנפקה לפי שווי מבוקש של 200 מיליון שקל, ומתכננת לרכוש בכספי הגיוס חברות טכנולוגיה מקומיות. היפנים יצטרכו לחזר אחר המשקיעים הישראלים, שלרוב מסתייגים מהשקעה בחברות אחזקה

14.05.2017, 08:10 | גולן חזני

חברה יפנית ראשונה בדרך לבורסת תל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת האחזקות IRI (Internet Research Institute), שבבעלות היזם היפני הירושי פוג'יווארה (Hiroshi Fujiwara), החלה בהכנת תשקיף להנפקה בבורסה לפי שווי מבוקש של כ־200 מיליון שקל.

ל־IRI יש שת"פ פיתוח עם הטכניון

IRI היא חברת אחזקות בתחום הטכנולוגיה, שהפורטפוליו שלה מתחלק לשלושה: אחזקה של 22% בחברת ברודבאנד פאואר (Broadband Power), הנסחרת בבורסת טוקיו בשווי של 150 מיליון דולר. החברה פועלת בתחום הדאטה סנטרס ושירותי האחסון בענן, עם היקף מכירות של 300 מיליון דולר ורווח נקי של 10 מיליון דולר ב־2016.

פוג'יווארה הוא יו"ר הדירקטוריון של ברודבאנד פאואר, ולמעשה בעל העמדה הבכירה בחברה. אחזקה נוספת של IRI היא בעלות מלאה בחברה קטנה יותר ופרטית, ננו אופט מדיה (Nano Opt Media), העוסקת בתכנון וארגון אירועים לתעשיית הטכנולוגיה. החברה רשמה ב־2016 מחזור מכירות של 8 מיליון דולר ורווח נקי של 700 אלף דולר. IRI מחזיקה גם ב־30% בשותפות המנהלת של קרן השקעות בתחום האינטרנט והמובייל MIC, שמשקיעה נוספת בה היא חברת NTT Docomo, מפעילת הסלולר הגדולה ביפן. הקרן גייסה 65 מיליון דולר בקרן רביעית ומשקיעה בחברות בתחום.

קראו עוד בכלכליסט

 פוג'יווארה, יזם בתחום האינטרנט והמובייל, מקיים באמצעות IRI קשר מסחרי עם הטכניון בחיפה, שמסייע לחברה בפיתוח טכנולוגי של מוצרים.

מה מביא חברה יפנית לגייס דווקא בישראל? לדברי מקורבים להנפקה, פוג'יווארה התאהב בישראל ברמה האישית, מרוצה משיתוף הפעולה עם הטכניון ומעוניין שכספי הגיוס ישמשו לרכישת חברות ישראליות בתחומי ההתמחות שלו.

עם זאת, לא ברור איך יקבלו המשקיעים הישראלים את IRI בהיותה חברת אחזקות. בבורסה המקומית חברות כאלה אינן אהודות במיוחד, והן נסחרות בדיסקאונט משמעותי על השווי הנכסי של אחזקותיהן. ברוד שואו שתקיים IRI יצטרך היזם היפני להתאמץ כדי לשכנע את השוק שאינו מכיר אותו ביכולותיו וביתרונות שלו.

דיסקונט קפיטל חיתום צפויה להוביל ההנפקה

 

עוד נודע כי החברה פנתה לזרוע מזרח אסיה של דיסקונט קפיטל חיתום בראשות ענת תילא־צ'רני, וביקשה לבדוק את נושא ההנפקה. תילא־צ'רני הובילה ב־2015 הנפקה של קבוצת טרנדליינס (Trendlines) הישראלית, שגייסה 28 מיליון דולר בבורסת SGX בסינגפור. טרנדליינס היא חברת השקעות במכשור רפואי, המפעילה שתי חממות, קרן הון סיכון לשלבים מוקדמים ומעבדה לפיתוח המצאות בשירות חברות בינלאומיות.

בימים אלה פועלת דיסקונט לקידום שתי הנפקות נוספות בבורסת סינגפור ושתיים נוספות בבורסה האוסטרלית. החברה גם עוסקת ביצירת קשרים בין משקיעים ממזרח אסיה לבין חברות ישראליות ולהפך. דיסקונט קפיטל מנוהלת בידי הילה חימי, ובראש זרוע החיתום שלה עומד צחי סולטן. ההנפקה של IRI אמורה להתבצע ברבעון הרביעי של השנה על בסיס הדו"חות החצי־שנתיים של החברה.

נראה כי מסתמנת התעוררות ביחסים שבין יפן וישראל בתחום העסקים ושוק ההון, ול"כלכליסט" נודע כי חברות יפניות נוספות מבקשות לפתוח מרכזי פיתוח בישראל או לרכוש חברות ישראליות. זאת לאחר שלפני שבוע וחצי רכשה אוריקס היפנית, הנסחרת בשווי 20 מיליארד דולר, את אחזקות קרן פימי ומשפחת ברוניצקי באורמת טכנולוגיות תמורת 627 מיליון דולר והפכה להיות בעלת המניות הגדולה בחברה.

תגיות