אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"נציגות אג"ח אפריקה מושכת זמן; רוצים מו"מ מול ההנהלה" צילום: אוראל כהן

נחשף בכלכליסט

"נציגות אג"ח אפריקה מושכת זמן; רוצים מו"מ מול ההנהלה"

בעל השליטה באפריקה ישראל ושותפו במכרז לרכישתה טוענים שהנציגות מנסה חצי שנה למצוא הצעה אחרת משלהם וגורמת בכך נזק. מקורבים לשניים: הצעד בתמיכה שקטה של חלק מהנציגות. חבר בנציגות: "צעד נואש של מישהו שנחוש לקחת את החברה בזול"

15.05.2017, 08:03 | אורן פרוינד

תפנית במגעים להסדר החוב באפריקה ישראל. ל"כלכליסט" נודע כי לב לבייב ומוטי בן־משה פנו אתמול במכתב להנהלת אפריקה ולחברי הוועדה הבלתי־תלויה של הדירקטוריון, כדי להתחיל במו"מ מיידי להסדר חוב. 

קראו עוד בכלכליסט

השניים נקטו את הצעד הדרמטי, שכן לטענתם נציגות מחזיקי האג"ח מושכת זמן. לדבריהם, היא עושה מאמצים להשיג הצעות אחרות לרכישת החברה, ואינה מצליחה בכך כבר כחצי שנה — דבר שמסב נזק לחברה, שמאבדת משוויה. "לכל אחד מחברי הנציגות עמדה שונה, וכך אי־אפשר להתקדם״, טענו השניים במכתב.

אפריקה ישראל חבה לנושיה, מחזיקי שלוש סדרות אג"ח, 2.9 מיליארד שקל, ואינה פורעת ריביות ותשלומי קרן בחצי השנה האחרונה.

לבייב, בעל השליטה בחברה, ושותפו להצעה לרכישת החברה במסגרת המכרז, בן משה, מנסים למעשה להגיע להסדר ישירות מול החברה, ולאלץ את הנציגות להעלות הסדר זה להצבעה בפני מחזיקי האג"ח כולם. אם אלה יאשרו את ההסדר, יפנו לבייב ובן־משה לאישור המיידי בבית המשפט, תוך עקיפת הנציגות לכל אורך התהליך. השניים טוענים כי גורם מסוים בנציגות מושך את יתר החברים להליכים קיצוניים ולמשיכת זמן, ואינו מעוניין באמת להגיע להסדר.

מדובר בצעד יוצא דופן, שכן עד היום נעשו הסדרי החוב במו"מ בין מציעים לרוכשים או בין בעלי השליטה לבין נושי החברה. מקורבים ללבייב ובן־משה טוענים שהצעד נעשה בתמיכה שקטה של חלק מחברי הנציגות, שביקשו מהשניים ללכת להסדר מול החברה ואמרו כי שתגיע ההצבעה הם יתמכו בה.

לבייב ובן־משה טוענים, למעשה, כי הנציגות חוטאת למטרה שלשמה נבחרה, שהיא אינה מצליחה להביא הצעות וכי הזמן שעובר מקשה על החברה ומחמיר את מצבה. משמעות נוספת שעולה מן המכתב היא שהנציגות — או הצדדים הקיצוניים בה — אינם משקפים את דעת מרבית המחזיקים, המעוניינים להגיע להסדר עם לבייב ובן־משה. גם חלק מחברי הנציגות מעוניינים להגיע להסדר עם השניים, שהם המציעים היחידים למעשה, בעוד גורם אחד או שניים מקרבם מעוניינים להסלים את המצב ולהוביל את החברה לפירוק.

בימים הקרובים אמורים המחזיקים להצביע על הצעה להעניק לנציגות יכולת להחליט אם בכלל להעלות להצבעה כל הצעה שיקבלו. מדובר בעמדת כוח חריגה שהנציגות מבקשת לקבל.

בן משה ולבייב מציעים 2 מיליארד שקל ואפסייד עתידי של 100–150 מיליון שקל נוספים, וטוענים כי אילו היו המחזיקים מקבלים את הצעתו המקורית של בן־משה לפני פחות משנה, התמורה למחזיקים היתה גבוהה בהרבה מכפי שהיא היום.

אחד הגורמים בנציגות, שנתפס כקיצוני, אמר אתמול ל"כלכליסט": ״המכתב הזה הוא צעד נואש של מישהו שנחוש לקחת את החברה בזול ובדרך גם לפלג את הנציגות. אם אין הצעות למכור חברת אחזקות ממונפת, זה לא אומר שנשאיר כסף על השולחן. ניקח כמה חודשים ונמכור אותה בחלקים. המחזיקים והנציגות חושבים אותו דבר. כולם מבינים שהצעה צריכה לשקף את שווי הנכסים, 2.1 מיליארד ובנוסף את החברה־הבת דניה סיבוס. אם יש הצעה נמוכה יותר, למה שניקח אותה?״.

לב לבייב ומוטי בן משה, צילום: אוראל כהן לב לבייב ומוטי בן משה | צילום: אוראל כהן לב לבייב ומוטי בן משה, צילום: אוראל כהן

תגיות