אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבי ברנמילר בדרך להנפיק חברה חדשה בתל אביב צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

אבי ברנמילר בדרך להנפיק חברה חדשה בתל אביב

ברנמילר אנרג'י, המפתחת טכנולוגיות לאגירת אנרגיה ממקורות מתחדשים, מכינה תשקיף לקראת הנפקה המתוכננת ברבעון השלישי לפי שווי של 250-200 מיליון שקל. כספי הגיוס מיועדים לבניית תחנת כוח המבוססת על הטכנולוגיה של החברה

17.05.2017, 08:08 | גולן חזני

ארבע שנים אחרי שעזב את חברת סולל באקזיט מרשים של 40 מיליון דולר, מוביל אבי ברנמילר את החברה החדשה שהקים, שנושאת את שמו, להנפקה בבורסת תל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי ברנמילר אנרג'י מצויה בשלבי הכנת תשקיף להנפקת מניות לפי שווי של 250־200 מיליון שקל. 

קראו עוד בכלכליסט

לפחות חלק מההנפקה עשויה להתבצע באמצעות הצעת מכר, ולציבור יוצעו לפחות 30% מהמניות. חברת החיתום של לאומי פרטנרס ואפסילון חיתום צפויות להוביל את ההנפקה.

ברנמילר אנרג'י, שבבעלות ברנמילר ובכירי החברה, מפתחת טכנולוגיות מתקדמות לאגירת אנרגיה המאפשרות ייצור חשמל נקי באמצעות מערכות המבוססות על המרת חום ממקורות מתחדשים, כמו אנרגיית שמש וביומסה (חומרים אורגניים).

עוד נודע ל"כלכליסט" כי ברנמילר השקיע 35 מיליון דולר בברנמילר אנרג'י, והוא מעוניין שכספי ההנפקה ישמשו את החברה לבנות תחנת כוח או שתיים המבוססות על המוצר שלה לראשונה. ההנפקה אמורה להתבצע ברבעון השלישי וצפויים להשתתף בה לאו דווקא גופים מוסדיים גדולים, אלא בעיקר קרנות נאמנות ושחקני נוסטרו. זאת בעיקר לאור העובדה שכרגע החברה אינה רושמת הכנסות ואת מוצריה הראשונים היא צפויה להתחיל למכור אך בעוד שנה. החברה מקדמת שני פרויקטי חלוץ בדימונה בהיקפים של 1.5 מגה־ואט ו־10 מגה־ואט, לצד פרויקטים נוספים באירופה.

ניוד חשמל משעות השפל לשעות השיא

ברנמילר אנרג'י, שמעסיקה כ־40 עובדים, הציגה לפני חצי שנה טכנולוגיה מתקדמת לאגירת חום ממגוון מקורות אנרגיה ולהמרתו לחשמל זול. המערכת נטענת ממספר מקורות, בהם שמש, גז טבעי, חום שיורי ודלק, והיא מייצרת קיטור יציב המתאים לייצור חשמל או לתעשייה. התקנת המערכת זולה ומהירה ואינה פוגעת בסביבה ובקרקע.

הטכנולוגיה מתאימה לתחנות מסוגים וגדלים שונים, החל מגנרטורים הפועלים על דלק ועד תחנות מחזור משולב המונעות בגז. האגירה משפרת משמעותית את יעילות שריפת הדלק וחוסכת בפליטות. כמו־כן היא מספקת פתרונות לתחום ניהול הרשת החכמה באמצעות ניוד חשמל משעות השפל לשעות השיא.

ברנמילר אנרג'י פועלת כחלק ממגמה עולמית להפחתת פליטות גזי חממה בעזרת מעבר לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת, אנרגיה הידרואלקטרית (ניצול זרמי נהרות), התייעלות אנרגטית ותחבורה ירוקה. החברה הגדולה ביותר בארץ הפועלת בזירת הפחתת פליטות גזי חממה היא סולאראדג', שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 780 מיליון דולר.

אבי ברנמילר , צילום: אוראל כהן אבי ברנמילר | צילום: אוראל כהן אבי ברנמילר , צילום: אוראל כהן

האקזיט הסולארי הגדול ביותר במדינה

ברנמילר הקים את ברנמילר אנרג׳י ב־2012, יחד עם קבוצת מהנדסים שפרשו מסולל, שבה שימש מנכ"ל. ברנמילר היה מהנדס מכונות שהקים ב־1992 את חברת סולל והוביל אותה לאקזיט הסולארי הגדול בתולדות המדינה, באוקטובר 2009.

סימנס הגרמנית הודיעה אז על רכישת סולל, יצרנית קולטנים תרמו־סולאריים להפקת חשמל, תמורת 418 מיליון דולר, וזאת בתום תהליך התמחרות בן כמה שבועות. הצעתה של סימנס הייתה גבוהה בפער ניכר מאלה של מתחרותיה, אלסתום ו־Areva הצרפתיות, ושיכון ובינוי הישראלית שהציעה 275 מיליון דולר. ברנמילר החזיק כ־10% ממניות סולל וקיבל כ־42 מיליון דולר על המכירה.

סימנס הסכימה לשלם את הסכום הגבוה על רקע הערכות לצמיחה חזקה בשוק ולאור העובדה כי סולל היתה אחת משתי חברות בעולם שהחזיקו בידע לייצור הקולטנים, לצד Schott הגרמנית. תחזיותיה של סימנס התגלו כאופטימיות. משבר האשראי העולמי גרם לביטול תוכניות רבות להקמת שדות תרמו־סולאריים. סימנס מחקה 200 מיליון יורו מההשקעה הכושלת וב־2013 פוטרו כל עובדי החברה, שהעסיקה בשיאה 600 עובדים. שנה לאחר מכן נמכרו שאריות החברה לקבוצת ריוגלס מתאגיד האנרגיה אבנגואה במיליוני דולרים בודדים.

תגיות