אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קליל שיפרה רווחיות ברבעון הראשון למרות עליית מחירי האלומיניום צילום: גיל נחושתן

קליל שיפרה רווחיות ברבעון הראשון למרות עליית מחירי האלומיניום

במקביל לתוצאות הכספיות הודיעה החברה על רכישה עצמית של מניות בהיקף 15 מיליון שקל, והשקעה ברכוש קבוע לחברת הבת המייצרת פרופילים בהיקף 50 מיליון שקל

17.05.2017, 12:19 | ניר טל

קליל דיווחה היום (ד') על תוצאות הרבעון הראשון, וכן על ביצוע רכישה עצמית של מניות החברה (BuyBack) בהיקף של 15 מיליון שקל. בנוסף דיווחה חברת קליל, שבשליטת צורי דבוש (61.5%), על השקעה בהיקף של 50 מיליון שקל ברכוש קבוע לצרכי חברת הבת רול פרופילים (שבה היא מחזיקה בכ-83%) בשנתיים הקרובות.

קראו עוד בכלכליסט

באמצעות חברת הבת מרכזת קליל את פעילותה לפיתוח, ייצור ושיווק של ארגזי ושלבי תריס – אחד מבין שני המגזרים שאחראי במהלך הרבעון הראשון על 11.5% מהמכירות. דו"חות קליל משקפים כי על אף חלקו הקטן של מגזר התריסים בעוגת ההכנסות (שצומח עם השנים), היקף ההכנסות בתחום צמח בכ-36% ברבעון הראשון בהשוואה לרבעון המקביל והסתכם בכ-12 מיליון שקל. שיעור הרווחיות שהניב מגזר זה עמד על 27.8% לעומת 24% ברבעון המקביל, ומול 21.5% בתחום הליבה של החברה לייצור פרופילי אלומיניום למוצרי בנייה ותעשיה.

בסיכום הרבעון הראשון רשמה קליל הכנסות בהיקף של 105 מיליון שקל, גידול של 7.7% לעומת הכנסות של 97 מיליון שקל ברבעון המקביל. לטענת החברה, הצמיחה בשורת ההכנסות מיוחסת לגידול בכמויות המכירה.

הצמיחה בשורה העליונה תורגמה לגידול של 11% בשורת הרווח הגולמי שהסתכם בכ-36 מיליון שקל. נתון זה משקף שיעור רווחיות גולמית של 34.2% לעומת 33.1% ברבעון המקביל וזאת על אף שהמחיר הממוצע של האלומיניום בבורסת LME עמד על 1850 דולר לטון ברבעון הראשון לעומת 1515 דולר לטון בתקופה המקבילה – גידול של למעלה מ-20%.

עם זאת, מחירי האלומיניום – המהווים כ-35% לערך מעלות המכר של החברה – נקבעים על בסיס שלושה אלמנטים מרכזיים לפי החברה: מחיר המסחר, שער הדולר והפרמיות של הספקים. בהתייחס לזה, העלייה במחירי האלומיניום התמתנה משמעותית נוכח התחזקות השקל (שמוזיל את עלויות החומר הנרכש בדולרים) ובשל הירידה בפרמיות ששילמה החברה לספקים.

הרווח התפעולי של החברה לרבעון הסתכם בכ-23.5 מיליון שקל, גידול של 15% לעומת רווח תפעולי של 20.3 מיליון שקל ברבעון המקביל המיוחס ברובו לשיפור שרשמה ברווחיות הגולמית ש"הסוותה" גידול של 13% (חצי מיליון שקל) בהוצאות ההנהלה במהלך הרבעון הראשון. בשורה התחתונה רושמת קליל רווח נקי של 17 מיליון שקל לבעלי המניות, צמיחה של 13% בהשוואה לרווח נקי של 15 מיליון שקל ברבעון המקביל כתוצאה משיפור הרווחיות. נכון לסיכום הרבון בקופת המזומנים של החברה 56 מיליון שקל ויחס ההון למאזן נותר איתן ועמד על 78.3%.

חברת קליל, תחת ניהולו של המנכ"ל הוותיק ריצ'י ריכטמן, נסחרת נכון להיום לפי שווי שוק של 990 מיליון שקל לאחר שמנייתה עלתה בכ-25% מתחילת השנה כשהיא נשענת על הגאות הנמשכת והצפויה בשוק הבנייה בהמשך לשנים האחרונות. על בסיס דיווחי החברה, היא תבצע את תכנית הרכישה העצמית במסגרת המסחר בבורסה או בעסקאות מחוץ לבורסה במהלך מספר ימים, ובלבד שלא תרכוש את מניותיו של צורי דבוש בעל השליטה. 

מפעל קליל, צילום: אביהו שפירא מפעל קליל | צילום: אביהו שפירא מפעל קליל, צילום: אביהו שפירא

תגיות