אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת ניו יורק

משה מרי: "פינת קפה טובה וקפה איכותי יוצרים תוצאה נפלאה עבור הארגון"

מנכ"ל נספרסו ישראל אמר בוועידת כלכליסט בניו יורק, כי "לקפה יש חלק מרכזי במתן מענה לצרכים החברתיים שלנו, בתור שובר קרח, רגע לנטוורקינג והזדמנות ליצור קשרים"

17.05.2017, 21:29 | עומר כביר, ניו יורק

קפה הוא משקה חביב, על גבול הממכר לאנשים מסוימים. אבל האם יש לו גם תפקיד בקידום פוריות וחדשנות בארגונים? לדברי מנכ"ל נספרסו ישראל, משה מרי, אין בכך ספק. מרי דיבר בוועידת "כלכליסט" בניו יורק.

"במחקר שנעשה באנגליה בקרב 3,000 עובדים, התברר ששבעה מכל תשעה מהם למדו יותר על החברה בשיחות בפינת הקפה מאשר באמצעות בתקשורת רשמית.36% מהמשברים בחברה נפתרו תוך שתיית קפה ו-41% מהעובדים חשבו על רעיונות יצירתיים בזמן הפסקת הקפה שלהם. פינת קפה טובה וקפה איכותי יוצרים תוצאה נפלאה עבור הארגון".

מנכ"ל נספרסו ישראל, משה מרי, בועידת ניו יורק, צילום: אוראל כהן מנכ"ל נספרסו ישראל, משה מרי, בועידת ניו יורק | צילום: אוראל כהן מנכ"ל נספרסו ישראל, משה מרי, בועידת ניו יורק, צילום: אוראל כהן

לדברי מרי, הדבר ניכר גם בפעילות של משרדי נספרסו בישראל, ובעיקר סביב מכונת הקפה במשרדו האישי: "כשהאורחים שלי ואני מכינים קפה ביחד, הם נעשים נינוחים

יותר ופתוחים יותר וזה מוביל לפגישות יצירתיות ויעילות יותר. כשבנינו את המשרדים החדשים שלנו, החלטתי להוציא את הקפה מהמטבח ולשים אותו במרכז הקומה. בחזון שלי זה הרבה יותר חשוב מאוד חדר ישיבות".

בדבריו קשר מרי גם בין קפה לפיתוחים טכנולוגיים, למשל מצלמת הרשת. "ב-1991, בקיימברידג', מהנדסים שרק רצו לדעת אם הקפה במטבח מוכן בלי לקום מהכיסא שלהם, המציאו את מצלמת הרשת הראשונה", הוא סיפר. "כמו שאומרים, ההמצאות הטובות ביותר נולדו מצורך דחוף או סתם מעצלנות".

מרי הוסיף: "מה שמחבר את כולם זה הצורך לפגוש אנשים אחרים. לקפה יש חלק מרכזי במתן מענה לצרכים החברתיים שלנו, בתור שובר קרח, רגע לנטוורקינג והזדמנות ליצור קשרים. זה מה שמוביל לחילופי רעיונות טובים יותר ומניע חדשנות שבסופו של דבר משנה את החיים שלנו".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
תגובה לרונית
רונית אם היה לך מושג מה עושים בשביל שהקפסולה תגיעה לכוס שלך בבית היית מדברת קצת אחרת... אבל לא נורא אני לא מאשים חוסר ידע, מוזמנת לעשות קצת סיור האינטרנט ולקרוא על חברת נספרסו ולהבין קצת יותר מה את שותה ואיזה תהליך הקפה שלך עשה עד שהגיע אלייך לכוס הקפה הבייתית, בנאדם שאומר שזה אותו טעם כמו חברה אחרת או שכל תערובת גם בנספרסו זהה לקודמת לה זה בנאדם שרגיל לשתות קפה ולא יותר מזה, אחד שאם יציעו לו קולה רגילה או קולה זירו יגיד שזה אותו טעם וכנל גם לגבי פרווה וחלבי, אני לא אומר שמה שאת שותה לא טעים, אני כן יכול להגיד לך שהקפה של נספרסו איכותי מאד ועובר לא מעט תהליכים כדי להגיע אלייך לכוס הקפה בבית בצורה המושלמת ויוצר חוויה של קפה מדהימה!
Beniz  |  18.05.17