אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגדת בבעלך? לא תקבלי את חלקך בדירה צילום: שאטרסטוק

בגדת בבעלך? לא תקבלי את חלקך בדירה

בית הדין הרבני קבע בפסיקה יוצאת דופן כי אשה שהוכרזה כ"מורדת" לא תהיה זכאית לחלקה בדירה המשותפת לה ולבעל. כן תקבל רק רבע מהסכום בחשבון המשותף ותשלם 136 אלף שקל דמי שכירות על התקופה שגרה בה בחטא

18.05.2017, 09:21 | ענת רואה

פסיקה יוצאת דופן בבית הדין הרבני האזורי ברחובות שקבע כי אשה שהוכרזה "מורדת", מאחר שעזבה את בעלה לטובת גבר אחר והביאה את אותו הגבר להתגורר איתה בדירה המשותפת לה ולבעלה, אינה זכאית לחלקה ברכוש המשותף.

אף שהדירה נרכשה על ידי שני הצדדים והיא רשומה בטאבו על שם שניהם, פסקו חברי בית הדין כי היא תעבור לידי הבעל בלבד, והאשה אף חויבה בתשלומי שכירות גבוהים עבור התקופה שבה השתמשה בדירה, בסך 136 אלף שקל. עוד נקבע כי האשה אינה זכאית למחצית מהכסף בחשבון המשותף אלא רק לרבע, כאשר כל היתר יעבור לבעלה.

קראו עוד בכלכליסט

פסק הדין ניתן בימים האחרונים בהרכב של הרב נחום שמואל גורסלר, הרב ציון אשכנזי והרב יהודה שחור. שחור היה בדעת מיעוט וסבר שיש לתת לאשה שליש מהדירה ושני שליש לבעל. את הגבר ייצג בהליך עו"ד דוד טובול ואת האשה עו"ד עזרא אשרי.

בית דין רבני בירושלים. הבעל לא יכול להחליט אם האשה תפסיד מתנותיה , צילום: חיים צח בית דין רבני בירושלים. הבעל לא יכול להחליט אם האשה תפסיד מתנותיה | צילום: חיים צח בית דין רבני בירושלים. הבעל לא יכול להחליט אם האשה תפסיד מתנותיה , צילום: חיים צח

עו"ד טובול. האשה זכאית רק לרבע מהסכום המשותף עו"ד טובול. האשה זכאית רק לרבע מהסכום המשותף עו"ד טובול. האשה זכאית רק לרבע מהסכום המשותף

הזוג נישא ב־1995 ולהם שלושה ילדים. אביו של הבעל הוא שהעניק לבני הזוג את רוב הכסף לרכישת הדירה, אולם היא נרשמה בחלקים שווים על שם שניהם. הדיינים קבעו כי מדובר במתנה ובמקרה של "מרידה" האשה מפסידה מתנותיה ולכן היא איבדה את חלקה בדירה. בפסק הדין נכתב כי במקרה זה האשה "מרדה בבעלה מרידה גרועה ביותר ובצורה מחפירה והיא הביאה גבר זר שיגור עמה בדירה שבעלה נתן לה וזאת לעיני ילדיה. שנים רבות הנני מכהן דיין בתי הדין ולא נתקלתי במרידה כזאת", כתב אב בית הדין גורסלר.

הרב התייחס לטענה שהבעל לא כתב הערה בטאבו לפיה במקרה של מרידה האשה תפסיד מתנותיה אך קבע כי אין הבעל יכול להחליט בעניין זה והדבר נתון לשיקולם של הדיינים שידונו ויקבעו. לפיכך נקבע כי האשה תפנה את הדירה בתוך שלושה חודשים והיא חויבה בתשלום שכר דירה בעבור התקופה בה התגוררה בה ביחד עם בן זוגה החדש.

תגיות

94 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

92.
מכיר סיפור דומה ממקום העבודה
לזוג היו מספר ילדים. הדירה נרכשה ע"י ההורים של הבעל. האשה מאסה בבעלה והתלוננה במשטרה שהוא מכה אותה. למרות שהבעל היה די קטן ודי מסכן והוא זה שהוכה, האשה קיבלה צו הרחקה עבור בן הזוג. האשה הלכה עוד צעד והגישה תביעה לדמי מזונות. הבעל ( חסר ניסיון) שילם לה במזומן. האשה, ברשעותה הרבה התלוננה שבעלה לא מקיים את צו המזונות. לבעל נשלח שוטר למקום העבודה כדי לבצע מעצר. כל זאת ראיתי במו עיני.
צין  |  19.05.17
90.
האם הבעל עזב את הדירה או נשאר לגור בה?
הרבה שאלות צצות שצריך לענות עליהן. מי ביקש גירושין ולמה?... האם הבעל עזב את הדירה או שנשאר לגור בה?...האם הכניסה גבר זר לגור איתה, בניגוד להסכמתו (ואם ידע, למה לא התנגד...למשל ע"י תלונה למשטרה על "פולש")??? האם הגבר הלך לגור עם אשה אחרת בעצמו??? האם הגבר עשה לה תרגיל, כשלא אמר דבר כשהיא הכניסה גבר זר לגור איתה (בזמן שהיו פרודים), ואז פנה לבית הדין הרבני עם טענותיו על "מרידה"???
גירושין זה מלחמה  |  18.05.17
לכל התגובות