אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הטרדה מינית כתרבות ארגונית צילום: SheThePeople

מאקרו טכנולוגי

הטרדה מינית כתרבות ארגונית

המקרה של UploadVR מדגים מה קורה כשלוקחים את קונספט הכיף בסטארט-אפ רחוק מדי: החברה שברה שיאי שנאת נשים בפראות והמייסדים שלה, שעתה נתבעים, בטח לא קולטים מה עשו לא בסדר

19.05.2017, 20:34 | ניצן סדן
1. כיף מגייס. לצד החדשנות, היצירתיות והחלומות על אקזיט, רבים ממנהלי חברות טכנולוגיה צעירות וסטארט-אפים מקדשים אווירת עבודה של כיף ופינוקים, במיטב המסורת שגוגל מזמן קבעה כסטנדרט. בסטארט-אפים רבים - גם באלפים שפועלים בישראל - שמים המייסדים דגש על הנעמת השהות במשרד, כדי שהעובדים ישכחו שלפעמים צריך לעבוד יממות שלמות. בנוסף, חברות כיפיות יותר מושכות מפתחים טובים יותר שיעבדו קשה יותר.

2. אחוות מפתחים. אלא שלפעמים האווירה הזו הולכת רחוק מדי, כמו במקרה של UploadVR, מהסטארט-אפים החמים בזירת המציאות המדומה, שלפי מאגר Crunchbase גייס קרוב ל-6 מיליון דולר. לפי תביעה שהגישה עובדת לשעבר, בחברה התמקדו באווירה של אחוות סטודנטים קלישאתית: עליונות גברית, מיניות בוטה ומיזוגניה. 
שפל חדש: הטרדה מינית כחלק ממדיניות החברה, צילום: SheThePeople שפל חדש: הטרדה מינית כחלק ממדיניות החברה | צילום: SheThePeople שפל חדש: הטרדה מינית כחלק ממדיניות החברה, צילום: SheThePeople

3. הטרדה מגבוה. לפי התביעה, הנשים ב-UploadVR חויבו לנקות אחר הגברים באירועי חברה, הוטרדו כדבר שבשגרה והופעל עליהן לחץ לעשן סמים. לטענתה, מייסדי החברה וויליאם מייסון וטיילור פרימן טיפחו את האווירה, העליבו עובדות בשיטתיות ועודדו עובדים להתחיל עם עובדות ולדרג אותן לפי אטרקטיביות והסיכוי שלהן "לזרום". השיא: חדר ייעודי במשרדי החברה למטרת קיום יחסי מין בשעות העבודה.

רקע תביעה: סטארט-אפ עודד את עובדיו להטריד מינית חברת UploadVR נתבעת בידי עובדת לשעבר, המתארת תרבות ארגונית בה הטרדה מינית היא חלק מהמשחק; נשים נדרשו לעשות מה שהוגדר כמשימות "נשיות" כניקיון לאחר אירועים, אולצו להשתמש בסמים ובמשרד היה חדר ייעודי לסקס בזמן העבודה ניצן סדן, 5 תגובותלכתבה המלאה
4. תרבות של אונס. הסיפור של UploadVR אמנם קיצוני, אך הוא רק החולייה האחרונה בשרשרת סיפורים על חברות עם טענות לאווירת עבודה רעילה. קדמו לה פרשת ההטרדות המיניות באובר וטענות לגזענות כלפי עובדים ממוצא אסייתי בפלנטיר. אמנם אין בכך עדיין להכתים תעשייה שלמה, אך קשה להתעלם מתמונה מסוימת שמתחילה להצטייר.

5. מבט פנימה. בלתי אפשרי לדמיין את מה שמתרחש בנימי נפשה של עובדת שיודעת שהתרבות הארגונית הרעילה שממנה היא סובלת היא תוצאה של מדיניות מכוונת מצד ההנהלה.

אך השיעור פשוט: חברה היא קודם כל מקום עבודה - וכשמנסים לייצר בה אווירה מהנה צריך לזכור לא לחגוג על חשבון אחרים. כך לא מאבדים עובדים טובים, לא מסתבכים עם החוק וגם לא פוגעים בסיכוי של החברה להצליח.

תגיות