אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא הפיליפינים: הנשיא הסיני שי איים עלי במלחמה צילום: רויטרס

נשיא הפיליפינים: הנשיא הסיני שי איים עלי במלחמה

רודריגו דוטרטה סיפר כי הדבר אירע בפגישה עם עמיתו בבייג'ינג השבוע בשעה שדנו בניצחונה של הפיליפינים בבוררות סביב שטח המחלוקת בים סין הדרומי; הפסיקה אמנם מאפשרת למדינה לבצע קידוחי נפט במקום, אך לטענת דוטרטה שי אמר לו כי "אם תתעקשו, נצא למלחמה"

20.05.2017, 09:48 | שירות כלכליסט
נשיא הפיליפינים רודריגו דוטרטה טען אתמול (ו') כי נשיא סין שי ג'ינפינג איים עליו שתפרוץ מלחמה אם במנילה ינסו לאכוף פסיקת הבוררות ויבצעו קידוחי נפט בחלק השנוי במחלוקת בין המדינות בים סין הדרומי.

קראו עוד בכלכליסט

דוטרטה אמר את הדברים, שככל הנראה יכעיסו את סין, בתגובה למבקרים מבית שטענו שהפגין גישה מקלה כלפיה כשלא דרש שתציית לפסיקה שהתקבלה בשנה שעברה בבית הדין בהאג לטובת הפיליפינים. דוטרטה טען כי הנושא עלה לדין בפגישת שני המנהיגים בבייג'ינג ביום שני, ושי הזהיר אותו בצורה ידידותית אך תקיפה. "'אנחנו מתכוונים לבצע שם קידוחי נפט, אם זה שלכם אז זו הדעה שלכם, לפי דעתי אני יכול לקדוח שם נפט'", שחזר דוטרטה את השיחה עם שי, "תגובתו (של שי) הייתה: 'אנחנו חברים, אנחנו לא רוצים לריב אתכם, אנחנו רוצים לשמור על מערכת יחסים חמה, אך אם תתעקשו נצא למלחמה".

הנשיא דוטרטה, צילום: רויטרס הנשיא דוטרטה | צילום: רויטרס הנשיא דוטרטה, צילום: רויטרס

דוטרטה אמר עוד קודם כי לא יתעקש על פסיקת הבוררות לפני שיפתח מערכת יחסים חזקה יותר בין שני המדינות, שהוא מקווה שתכניס לפיליפינים מיליארדי דולרים בהלוואות ובהשקעות בתשתיות מצד סין.

פסיקת הבוררות אשררה את הזכות הריבונית של הפיליפינים על האזור הכלכלי השנוי במחלוקת, שכולל גישה לשדות נפט וגז בים. בנוסף נדחו סימוני המפה שהגישה סין  - סימונים שמעניקים לה לכאורה ריבונות על כל ים סין הדרומי. אולם, לדבריו של דוטרטה, סין מסרבת לדון בפסיקה בשלב זה מחשש שמדינות אחרות הטוענות לריבונות בים סין הדרומי, כמו וייטנאם, יפנו גם כן לבית המשפט בהאג.

דוטרטה שחזר את אותו סיפור לגבי השיחה שלו עם שי על קידוחי הנפט בתוכנית טלוויזיה ששודרה זמן קצר לאחר הנאום. הוא אמר ששי הזהיר אותו "לא לגעת בזה". עם זאת, הוסיף כי שי הבטיח לו שפסיקת הבוררות תעלה לדיון ביניהם בעתיד, אך לא עכשיו.

ממשרד החוץ הסיני נמסר בתגובה כי מדובר בחילופי דעות בנוגע ל"חשיבותה של התמודדות הולמת עם חששות, כולל מחלוקות הקשורות לים סין הדרומי".

תגיות