אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניו יורק: האופציה השפויה ליזמים הישראלים צילום: אוראל כהן

ניו יורק: האופציה השפויה ליזמים הישראלים

יזמים ישראלים גילו את היתרונות של פתיחת שלוחה בניו יורק על פני עמק הסיליקון: פערי שעות נסבלים יותר וריכוז של חברות בתחומים מובילים

21.05.2017, 08:11 | מאיר אורבך

יזם שהקים שלוחה בעמק הסיליקון יודע דבר אחד בבִטחה - יום העבודה שלו יהפוך לכזה המתמשך על פני 24 שעות. כאשר ישראל מסיימת את יום העבודה, עמק הסיליקון מתחיל לעבוד. מרכז הפיתוח בישראל חייב בתקשורת עם עמק הסיליקון למרות שעות עבודה בלתי אפשריות ושיחות ועידה בשעות שלרוב לא נוחות לשני הצדדים. בשנים האחרונות היזמים מגלים שיש עוד אפשרות בארה"ב - ניו יורק. פער של שבע שעות הוא נסבל ביותר, והטיסה לשם היא "רק" 12 שעות. למראית עין זו בעיה קטנה אבל כאשר שגרת החיים הופכת להיות קלה יותר והתקשורת בין מרכז הפיתוח בישראל לבין מרכז השיווק בארה"ב זורמת בצורה מהירה יותר, השינוי משמעותי.

קראו עוד בכלכליסט

 

עמק הסיליקון אינו הבחירה האוטומטית של הסטארט־אפים הישראליים - זוהי התשובה של מרבית המשקיעים והיזמים שנכחו בוועידת "כלכליסט" בניו יורק.

ניו יורק אינה בירת ההייטק של ארה"ב. תפקיד זה עדיין שמור ככל הנראה לסן פרנסיסקו. אבל ניו יורק מתבררת כמקום העיקרי שהרבה חברות הייטק עושות בו עסקים ובעבור חברות רבות הקרבה ללקוחות היא בעדיפות גבוהה.

בקרב חברות רבות הבחירה בניו יורק היא כמעט חובה. תעשיית המדיה האמריקאית יושבת בניו יורק, וזו לא רק המדיה הוותיקה, דוגמת המשרדים הראשיים של HBO ,NBC ועוד רשתות טלוויזיה מובילות; גוגל מחזיקה 6,000 עובדים בניו יורק עם נוכחות משמעותית של יותר מאלף עובדים של יוטיוב. לצדן פועלות מרבית סוכנויות הפרסום והמדיה החדשה, ולכן הבחירה של מרבית החברות הישראליות בניו יורק היא כנראה היחידה האפשרית מבחינתן. חברות דוגמת טאבולה, אאוטבריין, יוטפו ואחרות בחרו לשבת בה ולהיות קרובות ללקוחות וגם לכוח העבודה המיומן.

ועידת ניו יורק, צילום: אוראל כהן ועידת ניו יורק | צילום: אוראל כהן ועידת ניו יורק, צילום: אוראל כהן

תעשייה נוספת שמגלה דומיננטיות בניו יורק היא תעשיית הסייבר. אמנם חברות הסייבר הגדולות יושבות בעמק הסיליקון והנוכחות באזור עמק הסיליקון חשובה להן, אבל הרבה חברות ישראליות מבינות שהקרבה לחברות אחרות רק מצופפת את התחרות על עובדים ואינה מקלה עליהן. אם בעמק הסיליקון יושבות מרבית השחקניות המובילות בעולם הסייבר, הרי שהחוף המזרחי קורץ לחברות סייבר רבות שרוצות להיות קרובות להרבה מרכזים של לקוחות מהקהילה הפיננסית כמו הבנקים הגדולים בניו יורק, השוק הפדרלי בוושינגטון ואזור בוסטון. כך, אינטנס הישראלית בחרה לשבת בניו יורק, וסייברארק וסייבריזן באזור בוסטון.

המילה החמה זה כמה שנים במרבית המוסדות הפיננסיים הגדולים היא פינטק. מוסדות הענק הללו החלו להזרים מיליארדי דולרים לתעשיית ההייטק ולמעשה פיתחו את תעשיית החדשנות הפיננסית בניו יורק והביאו חברות סטארט־אפ רבות לשקול את האופציה של פתיחת משרדים בניו יורק.

כיום, לפי הערכות, יושבות באזור ניו יורק כ־300 חברות בעלות הקשר ישראלי, בין שנוסדו על ידי ישראלים שחיים בארה"ב ובין שאלה חברות ישראליות שהקימו חברה־בת בארה"ב, והמספר צפוי רק לגדול.

תגיות