אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעוררות בשוק ההנפקות: בעוד הציבור נוהר למניות, בעלי העניין ממהרים לממש בשיא צילום: שאטרסטוק

התעוררות בשוק ההנפקות: בעוד הציבור נוהר למניות, בעלי העניין ממהרים לממש בשיא

הבוקר יוצאת אירונאוטיקס לרוד שואו לקראת הנפקה בת"א לפי שווי 1.07–1.25 מיליארד שקל. הקרנות המחזיקות ב־78% מהמניות יציעו כמחצית ממניותיהן. גם טלרד, שהחלה ברוד שואו, תשלב בהנפקה הצעת מכר של 120 מיליון שקל

21.05.2017, 07:07 | גולן חזני וניר טל

אחת החברות הגדולות שמגיעות לבורסת תל אביב לאחרונה תחל הבוקר ברוד שואו לקראת הנפקה. יצרנית המל"טים אירונאוטיקס שואפת להיסחר לפי שווי של 1.07–1.25 מיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

ההנפקה תהיה, ברובה הגדול אם לא כולה, כהצעת מכר של בעלי המניות הגדולים בחברה, שכל אחד מהם ינסה למכור מחצית מאחזקותיו. שתי קרנות המנוף בראשית ו־KCPS מחזיקות ב־27% כל אחת, וקרן ויולה מחזיקה ב־24%. בנוסף מחזיקה משפחת שקד ב־15% מהמניות, וגם היא עשויה להיפרד ממחציתן, אם כי טרם קיבלה החלטה.

גם המנכ"ל לשעבר ומייסד אירונאוטיקס אבי לאומי מחזיק באחוזים בודדים, וכך גם המנכ"ל הנוכחי עמוס מתן. את ההנפקה יוביל לאומי פרטנרס לצד דיסקונט קפיטל, מנורה ולידר.

אם הביקושים יעלו יפה צפויה הצעת המכר להגיע ל־610–500 מיליון שקל (40%–50% מהחברה), ובמקרה של ביקושים נוספים מקווים בחברה לגייס גם 100–70 מיליון שקל פנימה בהקצאת מניות חדשות, סכום שייאפשר לחברה המשך פיתוח.

דומינייטור XP, מל"ט הדגל של אירונאוטיקס דומינייטור XP, מל"ט הדגל של אירונאוטיקס דומינייטור XP, מל"ט הדגל של אירונאוטיקס

אירונאוטיקס, שהוקמה ב־1998, עוסקת בפיתוח וייצור מערכות מודיעין, בעיקר באמצעות מל"טים. מכירות החברה עמדו ב־2016 על 180 מיליון דולר, בעוד הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) הסתכם ב־28 מיליון דולר והרווח הנקי ב־18 מיליון דולר. השווי המבוקש גבוה הן במונחי מכפיל רווח והן במונחי מכפיל על ההכנסות.

ב־2015 שכרה החברה את בנק ההשקעות מריל לינץ' למצוא לה רוכש, אולם הרוכשים הפוטנציאליים היו מוכנים לשלם כ־200 מיליון דולר, והקרנות החליטו להקפיא את התהליך.

תנודתיות המכירות פגעה בחברה ב־2011

התחום שבו עוסקת אירונאוטיקס ידוע בתנודתיות המכירות שלו, וזו היתה בין הגורמים שהביאו את החברה ב־2011 לקשיים תפעוליים ותזרימיים, מעבר להפסד ופיטורים של 150 עובדים. החברה נזקקה אז להזרמת הון, כדי לעמוד בחובותיה לבנקים, והמייסד לאומי נאלץ להישאר עם 4%–5% מהמניות בלבד. הניהול עבר לידי הקרנות ויולה, KCPS ובראשית ומשפחת שקד. שלוש הקרנות הזרימו לחברה 15 מיליון דולר והגדילו את אחזקותיהן ל־78%.

הסדר עם הבנקים פועלים ודיסקונט להצלת החברה כלל פריסת חובות של עשרות מיליוני שקלים ושעבוד החלק היחסי של אירונאוטיקס בחברה־הבת קונטרופ לטובת הבנקים. קונטרופ מוחזקת בחלקים שווים עם רפאל ומייצרת מערכות אלקטרו־אופטיות.

ברוד שואו צפויה החברה לנמק כי התחום נמצא בצמיחה מואצת, לאור הדרישה בעולם למל"טים באיכות גבוהה, וכי אף שהמכירות הן בגובה מחצית מהשווי, הרי שצבר ההזמנות גדל דרמטית בשנתיים האחרונות. אירונאוטיקס עומדת בפני חתימה על כמה חוזים משמעותיים בעלי סבירות גבוהה. על רקע זה הוכנה הערכת שווי לחברה, שנקבה ביותר מ־300 מיליון דולר.

אירונאוטיקס בחרה להנפיק בישראל ולא בארה"ב, שם נסחרות לוקהיד מרטין, בואינג ונורת'תרופ וגם אלביט מערכות הישראלית, שיחד עם התעשייה האווירית מהוות את מתחרותיה הבולטות. הנימוק לבחירה זו הוא השווי הנמוך מדי להנפקה בארה"ב.

מאז מינויו של מתן למנכ"ל, כשלצדו סמנכ"ל השיווק דני אשחר, עברה אירונאוטיקס ארגון מחדש והחלה לצבור הזמנות. כיום היא מעסיקה 750 עובדים.

טלרד תגייס כ-80 מיליון שקל לצד הצעת מכר

בסוף השבוע עדכנה טלרד את תשקיף המדף שלה לקראת הנפקה ראשונית (IPO) בבורסת תל אביב. החברה כבר פתחה ברוד שואו לקראת ההנפקה. במסגרתה תגייס טלרד מהציבור כ־80 מיליון שקל, בדומה להערכות, ותשלב הצעת מכר של 120 מיליון שקל המותנית בגיוס ההון.

על פי התשקיף, החברה תנפיק 12.3 מיליון מניות במחיר מינימלי של 6.5 שקלים למניה. במסגרת הצעת המכר תציע במכרז 18.5 מיליון מניות. כלומר, בסך הכל תציע החברה כ־30 מיליון מניות בחבילות של 100 מניות. מחיר המינימום במכרז משקף לה שווי של 335 מיליון שקל בהנפקה לפני הכסף.

מפירוט הצעת המכר עולה כי קרן פורטיסימו תנסה למכור 15.5 מיליון מניות - 85% מהמניות המוצעות - כדי להיפגש עם תמורה של 100 מיליון שקל במזומן. אם ההצעה תושלם, תתכווץ אחזקת הקרן מ־82.7% מהון המניות ל־32.5%. בעלת המניות השנייה בגודלה, כור תעשיות, שתנסה למכור 1.8 מיליון מניות (9.7% מהמניות המוצעות) בתמורה ל־11.5 מיליון שקל. האחרון מבין המציעים, רן בוקשפן, מנכ"ל החברה בשמונה השנים האחרונות, יציע קרוב למחצית מאחזקותיו (5.72% מכלל המניות בהצעה). אם ההצעה תושלם, התמורה לבוקשפן תהיה 7 מיליון שקל ואחזקתו תרד ל־2.2%. על פי מנגנון הצעת המכר, אם ההצעה תושלם חלקית ימכרו הצדדים את מניותיהם באופן יחסי.

תגיות