אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לידיעת הגולש אורן חזן: טיפ קטן ישפר כל תמונת סלפי שתצלמו צילום: otherbuzz

מדריך כלכליסט

לידיעת הגולש אורן חזן: טיפ קטן ישפר כל תמונת סלפי שתצלמו

אין משתמש שלא מצלם סלפי - אבל יש רבים שלא מבינים למה התמונה יוצאת מוזרה, בה הם לא דומים לעצמם. מדוע זה קורה? בגלל סוגיה פיזיקלית בסיסית, שאפשר לתקן בקלות בלי אפליקציות עיבוד תמונה, בלי עריכה ובלי מאמץ

22.05.2017, 17:55 | רפאל קאהאן
צילום הסלפי הוא חלק משמעותי מהשימוש בסמארטפון - אבל רבים מהתצלומים פשוט יוצאים רע: המצולם נראה מטושטש, פניו מעוותות לפעמים ואנשים מסתכלים על התמונה ומפטירים "היי, אני בכלל לא דומה לעצמי כאן". לפי הביזנס אינסיידר, הסיבה לכך היא כמה חוקים שצריך לזכור כדי שהתמונה תצא טובה - חוקי הפיזיקה.

קראו עוד בכלכליסט

לסמארטפונים יש מצלמות סלפי בעלות עדשות רחבות, שנועדו לאפשר פריים רחב יותר, שיקל על צילום של כמה אנשים ביחד. ואולם, המחיר של עדשות אלה מתבטא במריחת שולי הפריים, כך שאלמנטים שקרובים למצלמה (במקרה זה, הפרצוף שלכם) פשוט נראים מעוותים.

שימו לב לסנטר של הגברת: הוא נראה ענק ועקום, צילום: otherbuzz שימו לב לסנטר של הגברת: הוא נראה ענק ועקום | צילום: otherbuzz שימו לב לסנטר של הגברת: הוא נראה ענק ועקום, צילום: otherbuzz

מבנה העדשה הוא קריטי לצילום - למשל, עדשות בעלות אורך מוקד גדול יגרמו לפני המצולם להיראות שטוחים ומכווצים; צלמי אופנה ופורטרטים משתמשים בעדשות 85 מ"מ, שהן פיתרון מאוזן מאוד - אך כזה שלא יכול להיכנס לגוף של טלפון נייד. אז מה עושים?

1. זוכרים שעצמים שנמצאים קרוב לעדשה יהיו מעוותים - וכך גם עצמים שנמצאים בשולי הפריים, כלומר בקצה התמונה. למשל, בתמונה זו אפשר לראות איך הפרצוף פשוט נמתח לכל הכיוונים בצורה לא מחמיאה.

קרוב מדי, צילום: ניצן סדן קרוב מדי | צילום: ניצן סדן קרוב מדי, צילום: ניצן סדן
 
2. מצלמים במרחק, כשהיד פשוטה לפנים - כדי שהפרצוף ימוקם במרכז הפריים (שלא יתעוות) ורחוק מהעדשה. התוצאה מחמיאה יותר - וכך תיוצגו בתמונה בצורה דומה יותר לאיך שהעין האנושית רואה אתכם.

מרחק מתאים, צילום: ניצן סדן מרחק מתאים | צילום: ניצן סדן מרחק מתאים, צילום: ניצן סדן

3. נסו לשמור את המצח והסנטר במרחק שווה מהעדשה, כדי שאף אחד מהשניים לא יובלט בצורה לא פרופורציונלית. למשל, בתמונה זו האף נראה כמו הכלאה בין כריש ומטוס קרב. 

קרוב ומעוות, צילום: ניצן סדן קרוב ומעוות | צילום: ניצן סדן קרוב ומעוות, צילום: ניצן סדן

4. זיכרו גם את זווית הצילום. אפשר לשחק איתה קצת (צילום מלמעלה גורם לכם להיראות קטנים יותר ולרגליים להיראות יותר דקות) אם רוצים להיראות קצת אחרת.

מרחק מתאים, צילום: ניצן סדן מרחק מתאים | צילום: ניצן סדן מרחק מתאים, צילום: ניצן סדן

בשורה התחתונה, מצלמת סלפי באיכות מעולה זה לא מספיק - וגם אפליקציות לשיפור ושיוף התמונה לא יוכלו לשנות את זווית הצילום. כדי להיות מרוצים מהתמונה, צריך פשוט לזכור את המגבלות של העדשה עצמה. לא קשה לצלם סלפי בצורה שתצא טובה ומספקת, צריך רק לזכור לשמור מרחק מהמצלמה. ולהימנע מדאקפייס: שום זווית או עריכה לא יכולה להציל תמונה עם דאקפייס.  

תגיות