אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלייה של 14% ברווח בנק הפועלים - יחלק דיבידנד של 307 מיליון שקל צילום: רון קדמי

עלייה של 14% ברווח בנק הפועלים - יחלק דיבידנד של 307 מיליון שקל

הבנק סיים את הרבעון הראשון ברווח של 767 מיליון שקל - התשואה להון עמדה על 9.2%, מול 8.4% ברבעון המקביל. שיעור הדיבידנד הרבעוני עלה מ-30% ל-40%

24.05.2017, 07:43 | רעות שפיגלמן

בנק הפועלים מסיים את הרבעון הראשון עם רווח של 767 מיליון שקל, לעומת 674 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2016 - עלייה של 13.8%. התשואה להון עמדה על 9.22%, מול תשואה להון של 8.39% ברבעון המקביל. הבנק הודיע על העלאת שיעור חלוקת הדיבידנד מ-30% ל- 40%, ובהתאם יחלק לבעלי המניות דיבידנד של 307 מיליון שקל על רווחי הרבעון הראשון.  

קראו עוד בכלכליסט

הכנסות הריבית נטו של הבנק עמדו בסיכום הרבעון על 2.07 מיליארד שקל, עלייה של 7.4% בהשוואה לרבעון המקביל. ההכנסות מעמלות עמדו על 1.30 מיליארד שקל, בדומה לרבעון המקביל. 

 

הבנק רשם ירידה של 70% בהכנסות ממימוש אג"ח, שהסתכמו ב-50 מיליון שקל. מנגד הכיר הבנק ברווח מהשקעה במניות בהיקף של 65 מיליון שקל - מול הפסד של 12 מיליון שקל ברבעון המקביל. בסה"כ מסתכם הרווח המימוני השוטף של הבנק ב-2.25 מיליארד שקל - עלייה של 2%. הנתון הושפע לטובה גם מירידה נמוכה יותר של המדד לעומת התקופה המקבילה.

בהמשך למגמה שהחלה ב-2016, תיק האשראי של הבנק ממשיך להתכווץ. התיק התכווץ בשלושת החודשים הראשונים של השנה ב-0.8% וייתרת תיק ההלוואות של הבנק בתום הרבעון על כ-274 מיליארד שקל, לפני הפרשה להפסדי אשראי.

 

בשנה שחלפה התכווץ התיק ב-2%, כאשר במהלך 2016 ניכרה מגמת ההתכווצות באשראי שהעמידו שני הבנקים הגדולים, פועלים ולאומי. האשראי למשקי בית מסתכם ב- 108 מיליארד שקל - כמעט ללא שינוי לעומת סוף 2016 ותיק המשכנתאות צמח ב 1.1% ומסתכם ב-61.7 מיליארד שקל. לעומת זאת היקף המשכנתאות החדשות שהעמיד הבנק ברבעון האחרון הצטמצם (בהתאם למגמה בכל המשק) לעומת הרבעון המקביל ועמד על 3.2 מיליארד שקל - ירידה של 2%. נתחו של הבנק בעוגת המשכנתאות החדשות עלה ב-2% לכמעט 25% מהמשכנתאות החדשות במשק ברבעון הראשון השנה.

 

ביחס לחקירות המתנהלות מול הבנק אין חדש שעולה מהדו"ח. בכל הנוגע לחקירה המשמעותית ביותר המתנהלת מול הבנק על ידי הרשויות בארה"ב, בחשד כי הבנק סייע בשנים קודמות ללקוחותיו אמריקאיים להתחמק מתשלומי מסים - מעדכן פועלים כי הוא לא מגדיל את ההפרשה ביחס לעדכון האחרון שלו - מלפני חודשיים - וההפרשה נותרה עומדת על 188.5 מיליון דולר.

נכון למועד הדיווח לא התקיים דיון בין נציגי קבוצת הבנק ועורכי דינה לבין הרשויות האמריקאיות ביחס לסכומים שתידרש קבוצת הבנק לשלם. ביחס לפרשיית פיפ"א, במסגרתה נחקר הבנק בחשד להפרות חוק, מצויין בדוח כי לא ניתן בשלב זה להעריך אם הבנק ישא בחבות כלשהי ולכן לא נכללה הפרשה בדו"ח.

הבנק עידכן לפני חודשיים כלפי מעלה את ההפרשה שלו לפרשת הפעילות השוויצרית בסכום של 263 מיליון שקל, כך שסכום ההוצאה המצטברת ביחס לחקירה עומד עתה על 685 מיליון שקל (188.5 מיליון דולר כאמור). בתוספת הוצאות משפטיות נלוות, מצטברת ההוצאה של הבנק בפרשה זו ליותר מ-800 מיליון שקל.

 

הבנק מציין בדו"ח כי "בשלב זה, אין ביכולתו של הבנק, בהתבסס על חוות הדעת של יועציו המשפטיים, להעריך באופן מהימן את היקף החשיפה, או את טווח החשיפה של קבוצת הבנק בקשר עם חקירת הרשויות האמריקאיות ואפשר שבסופו של דבר התוצאות יהיו שונות, כך שהסכומים שתשלם במסגרת הסדרים עם הרשויות האמריקאיות אם יושגו יהיו גבוהים משמעותית מסכום ההפרשה".

החקירה נגד הבנק בארה"ב מתנהלת במקביל בשני מישורים, פלילי ומנהלי, ומול שני גופים שונים - בהיבט הפלילי מול משרד המשפטים האמריקאי (DOJ) ובהיבט המנהלי מול מחלקת השירותים הפיננסיים של מדינת ניו יורק (NYDFS). נציגי הבנק נפגשו בחודשים האחרונים באופן תדיר עם שני הגופים בכדי לדון באפשרויות ההגעה להסדר בכדי לסיים את הפרשה.

 

פרשת הסיוע ללקוחות אמריקאיים בהתחמקות מתשלומי מסים לא פסחה על שני הבנקים הגדולים במדינה. בנק לאומי, שגם מולו התנהלה חקירה כזו, כבר סיים את הפרשה לפני יותר משנתיים, כאשר סכום הקנס ששילם בצירוף ההוצאות המשפטיות הסתכם ב-1.65 מיליארד שקל.

 

בנק נוסף מולו מתנהלת חקירה דומה הוא בנק מזרחי טפחות. בהתאם לדוח הרבעוני שפרסם בשבוע שעבר, הבנק לא הגדיל את ההפרשה שלו בחודשים האחרונים והיא עומדת על 44.3 מיליון דולר.

מנכ"ל פועלים אריק פינטו
מנכ"ל פועלים אריק פינטו צילום: רון קדמי

תגיות