אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל מתיר לפסגות להגדיל את שיעור ההחזקה בבנקים ל-7.5% צילום: עמית שעל

בנק ישראל מתיר לפסגות להגדיל את שיעור ההחזקה בבנקים ל-7.5%

פסגות הוא הגוף המוסדי השלישי שמקבל אישור להגדלת הרף המקסימלי מ-5% ל-7.5% - והוא מצטרף למיטב דש ואלשטולר שחם. המנכ"ל סורני: "אנו מודים לבנק ישראל על האמון, המדיניות מתאימה את עצמה למצב השווקים"

28.05.2017, 13:31 | רעות שפיגלמן

אחרי שבתי ההשקעות מיטב דש ואלטשולר שחם קיבלו בחודשים האחרונים היתר מבנק ישראל להגדיל את שיעור אחזקתם בתאגיד בנקאי לתקרה של 7.5%, מקבל היום בית השקעות נוסף היתר שכזה – פסגות.  

קראו עוד בכלכליסט

ההיתר מאפשר לגוף מוסדי להגדיל את תקרת שיעור החזקתו בתאגיד בנקאי מ-5% ל-7.5%. ההוראה על תקרת 5% נכנסה לתוקף בשנת 2004. מרבית המוסדיים מחזיקים כיום על פי ההערכות בחשיפה המקסימאלית המותרת להם - דרך החזקה בנוסטרו והחזקה ישירה מכספי העמיתים.

מוסדיים אחרים שנוכחותם בולטת בעולם הפנסיה, הגמל וגם הביטוח, טרם קיבלו אישור שכזה, ובהם מגדל, הפניקס, הראל ומנורה. למוסדיים הראל, פסגות, מיטב דש ואקסלנס יש גם השקעה פאסיבית במניות הבנקים דרך תעודות סל, ולכן היקף החשיפה שלהם בפועל עבור כספי העמיתים באפיקי החסכונות הפנסיוניים הוא מוגבל יותר לעומת יתר המוסדיים.

 

ההיתר תקף למניות הבנקים הבאים: אגוד, דיסקונט, דקסיה, הפועלים, ירושלים, לאומי, מזרחי טפחות, והבינלאומי. הגדלת הרף היא נסיון לפתור את הבעיה של המוסדיים להם פורטפוליו של תעודות סל, כמו גם נסיון לטפל בבעיות שקשורות לתמחור חסר של מניות הבנקים.

ברק סורני מנכ"ל פסגות, אמר בתגובה להודעה: "אנו מודים לבנק ישראל על האמון וגאים להיות מהגופים המוסדיים הראשונים המקבלים היתר זה. אני סבור כי מדיניות נכונה זו של בנק ישראל מתאימה את עצמה למצב השווקים ותתרום הן לחיזוק ויציבות התעשייה הפיננסית וכמובן לציבור החוסכים והמשקיעים בישראל".

ברק סורני מנכ"ל פסגות, צילום: עמית שעל ברק סורני מנכ"ל פסגות | צילום: עמית שעל ברק סורני מנכ"ל פסגות, צילום: עמית שעל

תגיות