אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מותאם לחך המקומי: שוק אוכל כשר יוקם בפתח תקווה הדמיה: אנריקו סגרה אדריכלים

מותאם לחך המקומי: שוק אוכל כשר יוקם בפתח תקווה

ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת יזמים תקים את השוק על מפעל טקסטיל ישן בן 4,000 מ"ר. המתחם יכלול כ־30 דוכני מזון וייפתח ב־2018

29.05.2017, 08:22 | דותן לוי

גל שוקי האוכל מגיע לפתח תקווה. ל"כלכליסט" נודע כי בכוונת קבוצה של יזמים להקים בפתח תקווה שוק אוכל שיפעל כמתחם עצמאי לחלוטין, כלומר לא כחלק מקומפלקס הכולל שימושים נוספים, כגון מגורים, חנויות ומשרדים. המתחם, שישתרע על 4,000 מ"ר בנוי, ייקרא Fooda והוא יהיה שוק האוכל הכשר הראשון בישראל. יפעלו בו כ־30 עסקים, והוא יכלול כ־700 מקומות ישיבה ו־2,500 מ"ר שטחי חניה וחצר חיצונית שתתואם לילדים ולמשפחות.

היזמים הם ינון שפרן, הפעיל בתחום הנדל"ן המניב ובפרט מרכזים מסחריים, ושמוליק ויליאן, בעלים של חברת Marabu.pr המתמחה בייעוץ אסטרטגי. החברה נמצאת בבעלות משפחת מיתר, שתהיה שותפה בפרויקט. השוק יקום ברחוב מבטחים 10, שנמצא ברמת סיב בין קריית אריה מצפון, גבעת שמואל מדרום, כביש 4 ממערב ובית החולים בלינסון ומרכז פתח תקווה ממזרח.

למתחם יש תב"ע (תוכנית בניין עיר) מאושרת, ולהערכת היזמים בחודשים הקרובים יתקבל היתר בנייה. הצפי הוא שב־2018 ייפתח המתחם לקהל הרחב. לפי בדיקה שערכו היזמים, בטווח של חמש דקות נסיעה מהמתחם מתגוררים כ־450 אלף תושבים, מרביתם אוכלי כשר. בקריית מטלון הסמוכה יוקמו בחמש השנים הקרובות מבני משרדים בשטח של כ־250 אלף מ"ר.

הדמיית השוק. מעריכים שבקרוב יתקבל היתר בנייה, הדמיה: אנריקו סגרה אדריכלים הדמיית השוק. מעריכים שבקרוב יתקבל היתר בנייה | הדמיה: אנריקו סגרה אדריכלים הדמיית השוק. מעריכים שבקרוב יתקבל היתר בנייה, הדמיה: אנריקו סגרה אדריכלים

על הקרקע נמצא כיום מבנה נטוש, ששימש בעבר כמפעל הטקסטיל מטוויית סיב, שעל שמה נקרא היום האזור כולו. המפעל הוקם ב־1952 על ידי שלושה שותפים, האחים משה ויעקב זילברשץ וזאב גליקסמן, שהחליטו להמשיך במורשת הטקסטיל המשפחתית שהתפתחה בעיר לודז' בפולין. נכדיו של יעקב זילברשץ, השייכים למשפחת מיתר, המחזיקה במבנה באמצעות חברת מ.עפרון, החליטו יחד עם שפרן וויליאן להרוס את המבנה הזה, ולהקים במקומו מבנה חדש שידמה ככל האפשר למבנה ההיסטורי.

בשנים האחרונות הפכו שוקי האוכל לפופולריים בקרב היזמים בתל אביב, גם אם דמי השכירות הגבוהים שגובים בחלקם הפכו אותם לעתים קרובות לבלתי כלכליים עבור בעלי העסקים. עם השווקים שהוקמו בשנים האחרונות נמנים השוק בנמל תל אביב, שרונה מרקט, שוק צפון ושוק אלנבי רוטשילד.

בשוקי האוכל דמי השכירות מתחילים ב־500 שקל למ"ר. המתחמים היקרים הם שרונה מרקט ושוק אלנבי רוטשילד, שבהם דמי השכירות מגיעים ל־1,000 שקל למ"ר ויותר, בהתאם למיקום בשוק ולגודל הדוכן. שוק צפון נחשב לזול מביניהם, 20–15 אלף שקל לחודש לדוכן, ועל פי הערכות בשוק החדש בפתח תקווה ידרשו מחירים דומים.

כשמשווים את גודל המתחמים השוק בפתח תקווה נמצא במקום טוב באמצע — בין שרונה מרקט, ששטחו כ־8,700 מ"ר, לבין שוק צפון, שמשתרע על שטח של 1,600 מ"ר.

400 מיליון שקל - הושקעו בבניית שרונה מרקט בתל אביב

25 מיליון שקל - הושקעו בבניית שוק צפון בתל אביב

תגיות