אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תכירו: מני רוזנפלד, שגריר הביטקוין בישראל צילום: עמית שעל

תכירו: מני רוזנפלד, שגריר הביטקוין בישראל

ראש איגוד הביטקוין הישראלי מדבר על היום שבו המטבע הלוהט ישלוט בעולם העסקי, ועל הפעילות של שגרירות הביטקוין בתל אביב. "ניסינו בעבר ליצור רשת בינלאומית של איגודי ביטקוין. זה לא הלך"

02.06.2017, 18:31 | עומר כביר

מני רוזנפלד הוא אחד הישראלים הבקיאים ביותר בביטקוין. מתמטיקאי בהכשרתו, שמאז 2012 עוסק במטבע הדיגיטלי. ב־2014 הקים את איגוד הביטקוין הישראלי, שהוא עומד בראשו, כדי לקדם את השימוש במטבע ובטכנולוגיות שימוש מבוזרות אחרות. אבל אפילו לו אין הסבר לזינוק של המטבע במאות אחוזים בשבועות האחרונים, לשער שמעל 2,000 דולר לביטקוין יחיד.

להאזנה לכתבה, הוקלט על ידי הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה:

 

"אף אחד לא יודע בדיוק למה זה קורה", מודה רוזנפלד. "אחת ההשערות היא שזה קשור ליפן. יש שם עכשיו צמיחה גדולה בתחום, כולל תמיכה של הממשלה ושל הרבה עסקים שכבר מוכנים לקבל תשלום בביטקוין. יכול להיות שזה נותן דחיפה. אבל בטווח הארוך, ההסבר הוא שככל שהאמון עולה, כך גם השער עולה".  

מני רוזנפלד מני רוזנפלד' יו"ר אגוד הביטקוין בישראל | צילום: עמית שעל מני רוזנפלד

בסוף השבוע שעבר טיפס השער לשיא של כמעט 2,800 דולר, ואז צלל ביום אחד 320 דולר כלפי מטה.

"בטווח הקצר תמיד יש תנודות, זה לא חדש. גם ב־2013 היו תנודות קיצוניות בלי סיבה ברורה".

התנודות האלה מחזקות את התפיסה שהביטקוין אינו באמת מטבע אלא מכשיר פיננסי לספקולנטים.

"נכון שיש הרבה אנשים שקונים ביטקוין מסיבות ספקולטיביות, אבל אני מניח שחלק מהם היו גם משלמים איתו אילו היתה להם אפשרות. האלמנטים הספקולטיביים נובעים מכך שעדיין לא הגענו לשלב שבו כולם משתמשים במטבע".

יבוא יום שכולם ישתמשו בו?

"יש צמיחה בהיקף השימוש, במספר המשתמשים ובמספר העסקים שמקבלים את המטבע. ב־2015 נערכו בממוצע כ־5 מיליון עסקאות בחודש, ב־2016 כ־10 מיליון בחודש בממוצע, וב־2017 כבר נערכו 14 מיליון עסקאות בחודש. מספר ארנקי הביטקוין (חשבונות שמאפשרים החזקת ביטקוין ותשלום באמצעותו) הכפיל את עצמו מכ־7 מיליון ב־2016 ל־14 מיליון השנה. אז אני לא יודע אם בבוא היום כולם ישתמשו בו, אבל מי שמאמין שזה יקרה קונה היום את המטבע כהשקעה לטווח ארוך. עוד משהו שצומח הוא שימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין (שעומדת בבסיס הביטקוין ומשמשת לאימות תשלומים ומשלמים), שזולגת לעוד תחומים. השימוש בטכנולוגיה גורם לאנשים להגיע לביטקוין עצמו. הכל קשור בהכל".

מה בעצם עושה איגוד הביטקוין הישראלי?

"אנחנו פועלים בהרבה כיוונים, כשהעיקרי שבהם הוא הסברה. זה כולל פרסום מפגשים ומסמכים, הרצאות ופעילויות של קהילת הביטקוין. ב־5 ביוני ייערך בארץ כנס בינלאומי שעוסק בביזור (Decentralized) של מטבעות, והאיגוד הוא אחד השותפים. אנחנו עובדים מול התקשורת ומספקים תמיכה ראשונה לכל מי שרוצה ללמוד עקרונות בסיסיים, בין היתר על ידי כתיבת מדריכים לשימוש במטבע. חלק מההסברה נעשה גם מול רגולטורים, בניסיון לקדם רגולציה ברורה יותר".

ומה עושה "שגרירות ביטקוין תל אביב" (Bitcoin embassy TLV) שאתם מפעילים?

"מדובר במרכז קהילתי שמשמש מקום מפגש של חברי הקהילה שרוצים לפתח רעיונות, ושל מתעניינים חדשים שרוצים לשמוע הסברים".

ועדיין, היקף השימוש בביטקוין בארץ מצומצם.

"נכון שלא היתה כניסה של רשתות גדולות לעניין, אבל יש עסקים שמקבלים תשלום בביטקוין, מחנות אופטיקה עד חנות שמדפיסה על חולצות בדיזנגוף סנטר, ואפילו גן ילדים אחד".

למה אנשים עדיין נרתעים מהשימוש בביטקוין?

"בגלל מחסור ברגולציה. ברגע שתהיה רגולוציה שתאפשר שימוש ברור בביטקוין, זה יגרום להרבה עסקים להשתמש בו".

למה הכוונה?

"כשיהיה ברור איך צריך לדווח על עסקאות במטבע, זה יפיג את החשש של הרבה בעלי עסקים. מלבד זאת יש גם אלמנטים טכניים. הממשקים שבהם משתמשים בביטקוין ממשיכים להתפתח. אולי זו לא הרמה שקיווינו לה, אבל זה ממשיך להתפתח. בישראל יש תעשיית סטארט־אפים גדולה, עם חברות שעוסקות במטבע עצמו או בבלוקצ'יין. מבחינת סטארט־אפים אנחנו ממוקמים במקום גבוה בעולם, ויש מחקר ופעילות אקדמית ענפה. אבל זה נכון שמבחינת עסקים שמקבלים תשלום אנחנו חלשים. בארץ יש אולי 100 עסקים שמקבלים ביטקוין, בעולם יש מאות אלפים, כולל חברות ענק כמו מיקרוסופט ודל. אז יש מקום לשיפור".

יש לכם קשר עם ארגונים מקבילים בחוץ לארץ?

"אנחנו ארגון עצמאי. היה בעבר ניסיון ליצור רשת בינלאומית של איגודי ביטקוין, אבל זה לא כל כך הלך".

ברשות הפלסטינית יש עניין בביטקוין?

"להערכתי לא יותר מדי. בעבר עלו רעיונות לחבר בין ישראל לפלסטינים באמצעות שימוש בביטקוין כשפה משותפת, אבל כרגע אני לא רואה משהו שקורה".

בשנים האחרונות נכנסו לשוק מטבעות דיגיטליים נוספים, כמו Ethereum ו־Ripple. האם זה פוגע ברעיון של מטבע דיגיטלי עולמי?

"יכול להיות שבעוד כמה שנים יהיו הרבה מטבעות שונים, אבל זאת לא בעיה כי ההמרה תהיה פשוטה וחסרת חיכוך, וזה לא יפריע לשימוש היומיומי. אני אמנם מעדיף מצב שבו יהיה מטבע אחד טוב, אבל צריך מקום לתחרות. ביטקוין עובד לפי פרוטוקול מסוים, ויכול להיות שיש רעיונות טובים יותר. אין בעיה שיהיו שלושה־ארבעה מטבעות שיתחרו ביניהם".

ערך הביטקוין ימשיך לעלות בעתיד הקרוב?

"אני לא נביא, אבל סביר שבטווח הקרוב נראה המשך פעילות ספקולטיבית ותנודות שער. בעוד כמה שנים הקרקע תהיה בשלה יותר, ונראה צמיחה מסיבית בשימוש במטבע. החזון הוא שבעוד 20 או 30 שנה כולם ישתמשו בביטקוין, וכשהשימוש גובר התנודות פוחתות".

ב־2012, כשהתחלת להתעסק בביטקוין, השער היה כ־10 דולר. יכול להיות שיש לך מטבעות משל עצמך, ואתה בעצם מיליונר ביטקוין?

"אני לא אענה לשאלה הזאת. אינני משתף אנשים במצבי הכספי".

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
היזהרו מוואן-קויין (ONECOIN) תרמית פונזי
המגיבים שמקדמים את וואן-קויין זהים בצורה סופר מחשידה. לכולם שמות ישאלים יפים (גבע ארנון, עודד פורר) למרות שהעברית בפיהם דומה לבסטיונרים בשוק. הם כולם בעמדת תקיפה של מטבעות אחרים ומכירה של המטבע שלהם. וכולם משקרים במצח נחושה (מספר מדינות הכריזו על ONECOIN כתרמית, המפתחת-ruja ignatova נעצרה בגרמניה ובהודו נעצרה כול הרשת). מגיבים = מגיב?
רק מגיב  |  23.11.17
22.
ל 20. הפרלמנט האירופי כבר סגר פירצה זו.
"OneCoin is XX% compliant with the new EU regulations that will be in effect June 26. What other currency with a significant userbase out there can say the same? Ironic, isn`t it, that these points OneCoin got bashed for and slandered around the web. What OneCoin started 2.5 years ago is now becoming industry standard." Repost from one OneLife member! Thank you Dr Ruja Ignatova for this amazing opportunity!!!!!!
רק onecoin  |  03.06.17
לכל התגובות