אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש הורה לשחרר רכוש השייך לעדי צים המוערך בכ-330 מיליון שקל צילום: עמית שעל

ביהמ"ש הורה לשחרר רכוש השייך לעדי צים המוערך בכ-330 מיליון שקל

על פי ההחלטה, בידי רשות המסים יישארו רק נכסים בהיקף של כ-19 מיליון שקל – ביתו בכפר סירקין ופיקדון על סך 5 מיליון שקל. השופט ציין בהחלטתו כי "טרם הוגש כתב אישום בתיק ולא ברור אם ומתי יוגש כזה". צים, בעל השליטה בחברה הבורסאית אס.אר אקורד חשוד בעבירות מרמה, מס והלבנת הון

29.05.2017, 11:12 | תומר גנון

שופט בית משפט השלום בראשון לציון, שמעון שטיין, הורה אתמול (א') לרשות המסים לשחרר רכוש בהיקף מוערך של כ-330 מיליון שקל השייך לעדי צים, בעל השליטה בחברה הבורסאית אס.אר אקורד החשוד בעבירות מרמה, מס והלבנת הון.

על פי ההחלטה, בידי הרשות יישארו רק נכסים בהיקף של כ-19 מיליון שקל – ביתו בכפר סירקין ופיקדון על סך 5 מיליון שקל. השופט ציין בהחלטתו לשחרר את הרכוש הרב כי "טרם הוגש כתב אישום בתיק ולא ברור אם ומתי יוגש כזה".

עדי צים על רקע בית משפט השלום , צילום: תומי הרפז, גוגל מפות עדי צים על רקע בית משפט השלום | צילום: תומי הרפז, גוגל מפות עדי צים על רקע בית משפט השלום , צילום: תומי הרפז, גוגל מפות

החקירה נגד צים נפתחה ביוני אשתקד ובמהלכה נתפס רכוש בהיקף של כ- 400 מיליון שקל. משלב פתיחת החקירה, דרשו באי כוחו של צים, עורכי הדין גלעד ברון, חיים לוי והגר נגלר, לשחרר חלק גדול מהרכוש. לפני כחודש עתרו עורכי דינו לשחרור כל הרכוש התפוס בטענה לנזקים כלכליים אדירים ולהפסדים כספיים גדולים שנגרמים לצים ולאשכול החברות שבאחזקתו. המדינה התנגדה לשחרור ואף הגישו בקשה להאריך את תפיסת כל הרכוש.

"אין ספק כי לצים ובני משפחתו נגרמו נזקים כבדי משקל שנמשכים על בסיס יום יומי", כתב השופט בהחלטתו. "נכון אמנם שהמבקש הצליח לייצב את החברות שבשליטתו והדבר קיבל ביטוי בערכי השוק כפי שמשתקף בבורסה. אולם אין ספק כי כתוצאה מהחקירה נפגעה בצורה משמעותית יכולת ההתנהלות הכלכלית".

לטענת באי כוחו של צים במהלך הדיון, מדובר בתפיסת רכוש בהיקף אדיר, כמעט חסרת תקדים במדינת ישראל וכל זאת בשלב מקדמי של ההליך בעניינו. באי כוח התביעה, מהיחידה לתיקים מיוחדים ברשות המיסים, אמרו במהלך הדיון שהתקיים בבית משפט השלום בראשל"צ, כי החל מחודש ספטמבר 2016, לפני למעלה משמונה חודשים, לא היתה התקדמות נוספת בחקירתו של צים. עם זאת, נגד אחד החשודים המרכזיים בפרשה, יצחק ואזנה, הוגש כתב אישום.

בתגובה טענו באי כוחו של צים כי משחלפה כשנה מפרוץ החקירה הגלויה, יש לחייב את המדינה להציג רף ראייתי העולה על יסוד סביר להניח שאכן בוצעו העבירות המיוחסות לצים. אם לא הוצג רף כזה, אין לאפשר למדינה את המשך החזקת התפוסים בהיקף כזה.

"לאחר שערכתי את האיזונים", כתב השופט שטיין בהחלטתו, "כמו גם שנתתי את דעתי לעובדה כי בחלוף הזמן שוחררו לידי המבקשים מספר לא מבוטל של נכסים, בשים לב לעוצמת החשדות, מצאתי כי יש להורות על שחרור כלל התפוסים של המבקשים ולהותיר נכסים תפוסים בסך של כ- 18-19 מיליון שקלים".

תגיות