אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המפקחת על הבנקים: רק 2.3% מהאשראי בישראל נמצא במינוף גבוה צילום: עמית שאבי

המפקחת על הבנקים: רק 2.3% מהאשראי בישראל נמצא במינוף גבוה

חדוה בר אמרה את הדברים בדיון בוועדת המשנה לאשראי בכנסת; מדובר ב-22 מיליארד שקל מתוך 940 מיליארד שקל שניתנו לטייקונים; בר הבהירה כי חלק מהסכום ניתן לפני למעלה מעשור ואין מדובר בסכומים המהווים סכנה למשק אך זהו "מבנה אשראי שאנו מצפים שהבנקים לא יתנו היום"

29.05.2017, 16:19 | שחר אילן

22 מיליארד שקל שמהווים 2.3% מהאשראי בישראל נמצאים עדין במינוף גבוה. כך מסרה המפקחת על הבנקים חדוה בר בישיבות ועדת המשנה לאשראי של הכנסת. זאת, מתוך תיק האשראי של הבנקים שהיקפו 940 מיליארד שקל. בר חזרה בדיון מספר פעמים על הטענה שבעקבות המגבלות הרבות שהטיל בנק ישראל הבנקים אינם נותנים עוד אשראי בסיכון גבוה לטייקונים. עם זאת ציינה שיש עדין אשראי ישן במינוף גבוה לקבוצות חברות, חלקו ניתן לפני יותר מעשר שנים.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר הועדה ח"כ אילת נחמיאס ורבין מהמחנה הציוני ביקשה לדעת בכמה אשראי מדובר והאם יש חשש לקריסת הלווים. בר אמרה ש"מדובב באשראי לא בעייתי אבל חד משמעית הוא נעשה במינוף גבוה וזה מבנה אשראי שאנחנו מצפים שהבנקים לא ייתנו היום". לדבריה בחלק מהמקרים בנק ישראל לוחץ על הבנקים לשנות את תנאי ההלוואות האלו, "אבל היכולת לשנות תנאי אשראי מוגבלת". נחמיאס ורבין ביקשה מבנק ישראל לדווח כיצד ממשיכים לפקח על הכסף הזה.

בר אמרה ש"תיק האשראי של הבנקים בישראל הוא תיק עם איכות גבוהה וסיכון נמוך בכל המדדים בפער אדיר בין הבנקים הישראלים לבנקים באירופה וארצות הברית". היא ציינה שהרווחיות של הבנקים בישראל נמוכה מזו של הבנקים בארצות הברית אבל גבוהה מזו שבאירופה. "הבנקים פה באמצע מבחינת רווחיות, אבל איכות תיק האשראי הרבה יותר טובה".

חדוה בר, המפקחת על הבנקים, צילום: עמית שאבי חדוה בר, המפקחת על הבנקים | צילום: עמית שאבי חדוה בר, המפקחת על הבנקים, צילום: עמית שאבי

נחמיאס ורבין תקפה את האפליה בין הלווה האנונימי לטייקון. לדבריה, העובדה שטייקונים שפשטו את הרגל ממשיכים לחיות ברמת חיים מאוד גבוהה מאוד פוגעת באמון הציבור בבנקים.

ח"כ אורלי לוי אבקסיס תקפה את העובדה שיותר מארבעים סניפי בנק נסגרו בשנים האחרונות בתל אביב, רבים מהם באזורים של שכבות מוחלשות. "בכפר שלם כולו אין סניף של אף בנק", אמרה. "שניים מהבנקים הרוויחו מהסגירה הזו למעלה מ-2 מיליארד שח".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הם לא מספרים....
שהמסכנים (918,000,000,000.00) קיבלו את ההלוואות בריבית פריים 9.5% ואילו הטיקונים 22 מיליארד קיבלו את ההלוואה בריבית פריים - 0.95%. ולמי שלא מבין. המסכנים אחרי 8.5 שנים מחזירים את סכום ההלוואה פי 2, הטייקונים היו אמורים להחזיר אחרי 150 שנה את סכום ההלוואה כפול 2, למה אמורים, כי תמיד איפה שהוא באמצע חיי ההלוואה מגיעים להסדר טוב יותר עם הטייקון, אגב עם חלק גדול מהמסכנים מגיעים להסדר גביה שהוא גרוע בהרבה מהמצב המקורי שבו לקחו את ההלוואה......
בנקאי  |  31.05.17