אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר והיורו התחזקו מול השקל. הדולר היציג: 3.558 שקלים צילום: שאטרסטוק

הדולר והיורו התחזקו מול השקל. הדולר היציג: 3.558 שקלים

שערו היציג של הדולר נקבע בעלייה של 0.3%. שערו היציג של היורו נקבע על 3.994 שקלים, עלייה של 0.3%. בעולם, היורו עולה ב-0.1% ונסחר תמורת 1.12 דולרים

02.06.2017, 12:43 | גיל קליאן

הדולר והיורו התחזקו היום מול השקל. שערו היציג של הדולר נקבע על 3.558 שקלים, עלייה של 0.3%. שערו היציג של היורו נקבע על 3.994 שקלים, עלייה של 0.3%. בעולם, היורו עולה ב-0.1% ונסחר תמורת 1.12 דולרים.

קראו עוד בכלכליסט

כלכלני בנק אגוד, בראשות האנליסטית הראשית אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לשוק המט"ח. "הדולר נחלש מול השקל בכ-0.8% מאז הסקירה הקודמת (לפני שבוע - ג"ק), זאת על רקע ההיחלשות בהסתברות להעלאת ריבית בארה"ב (ביוני ובדצמבר) בשילוב עם השארת הריבית על כנה בישראל. חוזקו של הדולר יושפע בימים הקרובים, בין היתר, מדו"ח התעסוקה בארה"ב לחודש מאי שיפורסם היום וצפוי להראות תוספת של 180 אלף משרות במגזר הלא חקלאי (נמוך מחודש אפריל - 211 אלף משרות). שיעור האבטלה לחודש מאי צפוי להישאר ברמת ה- 4.4%".

באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני-ארוך. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם. השקל מושפע מ-3 גורמים עיקריים: עסקאות נפט וגז, אקזיטים וצמיחה חזקה. שלושת גורמים אלו חיזקו לאחרונה את השקל אל מול הדולר, אך בטווח הארוך הפער עשוי להצטמצם זאת בעקבות צפי העלאות הריבית בארה"ב אל מול צפי העלאות הריבית בישראל וכן ההפרש בין רמות האינפלציה השונות והיעדים להעלאת ריבית שהציבו בנק ישראל (יעד של מינימום 1% באינפלציה, האינפלציה בפועל שנה אחורה עומדת על 0.7%) והבנק הפדרלי (יעד של 2%, אנחנו כבר שם)".

ביחס לשער הדולר-יורו מציינים באגוד כי "היורו התחזק קלות מול הדולר מאז הסקירה הקודמת. כשברקע המפלגות הגדולות באיטליה עשויות לתמוך בחוק לשינוי שיטת הבחירות והקדמתן של הבחירות שאמורות להתקיים במאי 2018". באגוד מעריכים עוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול היורו בשלוש השנים הקרובות בשל פערי הריביות וצפי להמשך עליית הריבית בארה"ב על-פי הפד. כאשר במהלך 2017 הצפי הוא לעוד העלאה אחת בארה"ב אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש עד סוף שנת 2017. כאשר לאור נתוני המאקרו החיוביים שהתפרסמו לאחרונה בגוש האירו, ה- ECB עשוי לאותת בעתיד על צמצום ההרחבה הכמותית, אך מנגד גם הבנק המרכזי בארה"ב החל להכין את המערך שבו יחל למכור את האג"ח שרכש לאורך המשבר הכלכלי ובכך יקזזו אחד את התחזקות השני".

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות