אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלוגרית האופנה קורין אברהם: "יש חשיבות רבה לסיפור המותג"

אברהם סיפרה בוועידת e-Commerce של כלכליסט כי "כיום כל הרשתות החברתיות מלאות אנשי תקשורת ויש לבלוג מעין מקום של כבוד שכל המותגים עושים בו שימוש״

05.06.2017, 15:26 | ענת דניאלי

"ההגדרה לבלוג הוא אתר אינטרנט שהעורך הוא גם הכותב וגם הפרזנטור וזו ההגדרה היבשה. היום המצב עבר שינוי ניכר, וכל הרשתות החברתיות מלאות אנשי תקשורת ויש לבלוג מעין מקום של כבוד שכל המותגים עושים בו שימוש״, כך אמרה בלוגרית האופנה הבינלאומית, קורין אברהם, בשיחה עם כתבת האופנה מורן לונדון בוועידת ה-e-Commerce של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים.

איך את מסבירה פנייה אלייך מצד מותג כמו למשל לואי ויטון?

״מה שמבדיל את הבלוג מכלי תקשורת אחר, שהוא נותן חוויה ספציפית כי זו נישה, נניח אדם שלא מתעניין ברכב לא יגיע לבלוג שעוסק בתחום הזה. מלבד זאת יש את העניין האישי, הבלוגר בעל פנים ומוחצן ויודעים מה הוא אוהב או לא אוהב (במקרים שאינם שיווקים כמובן). יש בכך ערך עיתונאי אבל בהשוואה לכתב/ת בעיתון יש פה תקשורת בלתי אמצעית- יודעים מי אתה ומה אתה מייצג לרוב״.

יש תחושה שהתחום מתעצם בשנים האחרונות ובשיא?

״אני חושבת שמה שגרם לבלוגים להתעצם זו תרומת הרשתות החברתיות שיש בהן מידע רץ ומהיר יותר ממה שהיה קודם לכן. הבלוגר לא עורך יותר ומצלם תמונות מיוחדות. ניתן לראות במדיה החברתית תמונה או מוצר מעניין, ואני יכולה לשתף בו במקום מבלי שזה ייקח זמן רב״.

מה קורה בחו״ל מבחינת המותגים?

״אם אני לא אעסוק במקצוע הזה לא יאספו אותי בלימוזינה למלון או אצעד על השטיח האדום. זה מה שקורה באירועים הגדולים והמפורסמים כמו למשל פסטיבל קאן שהשתתפתי לאחרונה״.

קורין אברהם, בלוגרית אופנה, בוועידה, צילום: צביקה טישלר קורין אברהם, בלוגרית אופנה, בוועידה | צילום: צביקה טישלר קורין אברהם, בלוגרית אופנה, בוועידה, צילום: צביקה טישלר

את יחסית אנונימית ועובדת עם תאגיד כמו LVMH שמשווק את לואי ויטון בולגרי, דיור - שמככבות בו דוגמניות מהשורה הראשונה, איך ייתכן?

״המותגים הבינלאומיים עם דיווזי׳ן (חזון) שמבין את כח הבלוגרים. היה לי חשש בפרויקט מאוד רציני ולבסוף גייסתי דוגמנית עם נתונים יותר תואמים לכאלה קמפיינים וכשהעברתי את החומרים והתרגשתי, הם אמרו לי שזה לגניזה. הוסבר לי שהם יכולים לסחור ולקחת כל דוגמנית שתעלה על דעתם והם לא פונים כדי שאדגמן אלא שאנגיש את המוצר ללקוחות שלהם. זה טוב שאני לא דוגמנית, אלא מי שאני ואני נגישה ולא ׳מורמת מעם׳. אני פונה לאנשים מן השורה; מצד אחד ארנק של לואי ויטון שלא לכל אחד אבל הבגדים של רשת זולה אחרת״.

מה היית ממליצה לאנשים מתחום ה-e-Commerce לדעת לפני פנייה לבלוגר?

״אני ממליצה על האפשרות ואני יודעת שלא כל עסק יכול לעשות זאת. יש צורך בעבודה מקדימה ולבדוק איזה בלוגר מעניין, האם הוא פעיל, אינדיקציה נוספת היא אילו חברות כבר עובדות עם הבלוגר. יש חשיבות רבה לסיפור המותג. בלוגר, להבדיל מסלב, הוא נגיש וגם הוא צריך לייצר תוכן שיספר את הסיפור של המותג ויעזור למותג להגיע לקהל היעד שהוא זה שעוקב אחריו. כל חברה צריכה לבדוק זאת באמצעות נתונים שנגישים ברשת״.

לאן זה הולך תחום הבלוגרים, זה כנס שמראה התפתחות והשאלה מה יהיה בעולם הבלוגינג?

״שאלת מיליון הדולר. לא ידוע לאף אחד מה הדבר הבא. האלמנט שניתן לו הרבה קרדיט הוא הנישה שמאפשרת לצרוך תוכן מסוים וספציפי. לאחרונה דווקא זה זולג ומה שיותר בולט הוא הפרסונה (האישיות) והפידבק של אותה פרסונה לתכנים. אין היום בלוגרי אופנה כמעט, אלא יותר לייפסטייל. הסיבה היא כי נניח הגעתי להשקה של מותג זה לרוב יהיה במלון טוב או בנסיעה נחמדה ולכן זה מעבר למוצר זה הדמות וסגנון החיים סביב אותו עניין״.

תגיות