אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנעלם הגדול: בכמה באמת מסתכמים החובות של אליעזר פישמן צילום: עמית שעל

הנעלם הגדול: בכמה באמת מסתכמים החובות של אליעזר פישמן

בהסדר החוב של אליעזר פישמן לא ניתן למצוא אמירה מדויקת לגבי גובה החוב או שיעור ההחזר. כשמנסים לחשב את גובה הקיצוץ בתספורת, התשובה כמעט אינסופית, כיד הדמיון והיצירתיות של מבצע החישוב

06.06.2017, 06:48 | ענת רואה

נושיו של אליעזר פישמן יתכנסו הערב במשרדיו של כונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן ויתבקשו להצביע בעד או נגד הסדר החוב של פישמן. ואולם הנתון החשוב ביותר בנוגע להסדר - גודל החוב - אינו ידוע להם.

קראו עוד בכלכליסט

באורח משונה למדי, נייר העקרונות שגיבשו פישמן והמנהל המיוחד לנכסיו עו"ד יוסי בנקל לא מכיל כל אמירה ברורה לגבי גובה החוב הכולל של פישמן והשיעור מתוכו שהוא מתכוון או מתחייב לפרוע.

זה לא המצב באף הצעת הסדר חוב אחר. כל בעל חוב יודע שאם הוא רוצה להציע הסדר, הוא חייב לפרט שני נתונים בסיסיים: היקף החובות והשיעור מתוכם שהוא מתכוון לפרוע.

כשמנסים לחשב מה גובה הקיצוץ בתספורת שפישמן יציע לנושים שלו התשובה היא אינספור אפשרויות. כמעט כיד הדמיון והיצירתיות של מבצע החישוב.

בתחילת הדרך נאמר שהחובות של פישמן מסתכמים בסכום כמעט בלתי נתפס של 4 מיליארד שקל. הנתון הזה גם הופיע באופן רשמי בדו"ח הראשון שהגיש בנקל לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

אליעזר פישמן. פערי עתק בטענות על גובה החוב, צילום: עמית שעל אליעזר פישמן. פערי עתק בטענות על גובה החוב | צילום: עמית שעל אליעזר פישמן. פערי עתק בטענות על גובה החוב, צילום: עמית שעל

ככל הידוע, נכסים של פישמן שנמצאים כעת בהליכי מימוש צפויים לכסות עד 1.3 מיליארד שקל מתוך החוב הזה, כך שלפי הגרסה הזו החוב הנוכחי עומד על 2.7 מיליארד שקל.

ואולם משפחת פישמן חולקת על גובה החוב המקורי כפי שהופיע בדו"ח של בנקל וטוענת כי הסכום הנכון הוא 3.15 מיליארד שקל. בקיזוז הנכסים שנמצאים בהליכי מימוש מדובר "רק" ב-1.8 מיליארד שקל. מדובר בפער של כמעט מיליארד שקל, לא סכום שניתן לעגל ולהתעלם ממנו.

מבחינת בנקל, הוא דיווח לבית המשפט שהוגשו לו תביעות חוב בהיקף 4 מיליארד שקל, אך סכום זה טרם נבדק. בדרך כלל, תביעות חוב מוגשות בסכומים גבוהים יותר מהסכום שמאושר לבסוף, כך שאפשר להניח שהחוב יתכווץ מעט. אבל בכמה בדיוק? לשאלה הזו אין לאף אחד תשובה ברורה.

לא רק גובה החוב שרוי בעלטה, אלא גם הסכום שיעמוד לבסוף בקופה לחלוקה לנושיו של פישמן. על פי הסכם העקרונות, פישמן ומשפחתו התחייבו להעביר סכום מינימום של 140 מיליון שקל בלבד. בהנחה שהתרחיש המינימלי הזה יתממש וכל מה שיכנס לקופה יהיה 140 מיליון שקל, מדובר ב־5% זעומים ואף מגוחכים מתוך חובות של 2.7 מיליארד שקל.בתרחיש אופטימי יותר, שבו החוב של פישמן עומד על 1.8 מיליארד שקל והוא ישיב לקופת הנושים 400 מיליון שקל, ההחזר יגיע לכמעט 25%, פי חמישה מהתרחיש המינימלי. הפער כמובן אדיר, אך נתונים כרגע אין.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
4 מיליארד
החוב של פישמן 4 מיליארד שקל. הוא קיבל את הכסף מהבנקים ללא בדיקה שלהם ובאישור בנק ישראל. אנו ציבור העובדים נתנו אמון בבנקים ובבנק ישראל שמנו את כספי הפנסיה שלנו בידיהם ! הם נתנו את הכסף לפישמן ללא ערבויות ועכשיו אנו צריכים לשלם עקב כישלון שלהם !!! לדעתי מנהלי הבנקים והדירקטוריונים צריכים לשלם את הטעות כולל בנק ישראל ומנהליו. הם צריכים לקצץ את המשכורות שלהם ,להחזיר את הבונוסים שקבלו ,להעביר את הרווחים של הבנקים לקופות שלנו. זאת דעתי ,נא שתפו חברים.
יוש  |  06.06.17
14.
לתבוע את מנהלי הבנקים באופן פרטי, מכספם האישי על המליארדים שגנבו מהעם
העם סמך על מנהלי הבנקים והפקיד כספיו אצלם. הם גונבים מליארדים ומחלקים לטייקונים כמו פישמן המושחת עבור טובות הנאה (למשל, לפישמן היו עיתונים). רק כשישלמו מכיסם הפרטי את הגניבה יפסיקו מנהלי הבנקים לגנוב מלקוחותיהם (אנחנו). אלו מליארדים של הציבור ויכולים לסייע לאוכלוסיות נזקקות רבות.
והעבירו למי שחפצה נפשם בעבור טובות הנאה  |  06.06.17
12.
חייבים להקים וועדת חקירה ממלכתית
מזימת ״הסדר החוב״ של פישמן, היא מתן גושפנקא להתנהלות קלוקלת של הבנקים. חייבים להכריז על פישמן ״פושט רגל״! כי זה מה שהוא. אך גם הבנקים אסור שיתחמקו מחקירה יסודית; כיצד זה אפשרו לפישמן לקבל אשראי ללא בטחונות. אי אפשר שלא לחוש שהבנקים מנסים במקרה של פישמן, להסתיר את ערוותם!
בני מאיר  |  06.06.17
לכל התגובות