אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחילת הרבעון: עודפי גביית מסים של 1.2 מיליארד שקל צילום: סי די בנק ובלומברג

בלעדי לכלכליסט

מתחילת הרבעון: עודפי גביית מסים של 1.2 מיליארד שקל

עודפי הגבייה צפויים לעזור למשרד האוצר להתמודד עם קיצוצים עתידיים של 10.2 מיליארד שקל וכן במימון תוכנית נטו משפחה

06.06.2017, 06:49 | עמרי מילמן

עודפי גביית המסים של ישראל מתחילת הרבעון השני עומדים על 1.2 מיליארד שקל - כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

תחזית ההכנסות ממסים עודכנה בחודש שעבר וגדלה מ־294.5 מיליארד שקל ל־297 מיליארד שקל. עדכון זה נבע מצמיחה גבוהה מזו שחזו באוצר רק כמה חודשים לפני כן בעת תכנון התקציב הדו־שנתי של 2017‑2018.

באוצר לא יודעים בשלב זה לפרט מה הביא להגדלת ההכנסות מעבר לתחזיות. בנוסף, טוענים באוצר כי בחינת הנתונים על בסיס חודשי נתונה לעיוותים רבים, כמו למשל בעקבות דחיות של החזרי מס במספר שבועות.

מהנתונים עולה כי עודף הגבייה המרכזי השנה נרשם בחודש מאי. גם במאי בשנה שעברה נרשמו שיעורי גבייה גבוהים יחסית.

בחודש נובמבר יידרש משרד האוצר להציג בפני ועדת הכספים תחזית מעודכנת לשנת 2018. לרוב, האוצר מציג את התחזית במסגרת הכנת התקציב, אך כעת הדבר יתרחש כאירוע נפרד עקב המעבר לתקציב דו־שנתי. אם עודפי הגבייה ימשיכו להיערם, ייתכן שהאוצר יעדכן שוב את תחזית ההכנסות שלו בטרם יציגה בפני ועדת הכספים.

עודפי הגבייה מהווים בשורות חיוביות למשרד האוצר, שכן בשנת 2019 המשרד יידרש לבצע צעדי התכנסות בהיקף של 10.2 מיליארד שקל, 6.4 מיליארד מתוכם בצד ההכנסות, והיתר בצד ההוצאות.

משה אשר, מנהל רשות המסים, צילום: עומר מסינגר משה אשר, מנהל רשות המסים | צילום: עומר מסינגר משה אשר, מנהל רשות המסים, צילום: עומר מסינגר

בנוסף, העודפים צפויים לסייע במימון צעדים שקידם שר האוצר משה כחלון במסגרת תוכנית נטו משפחה, שכן אלו אושרו רק לתקופה של שנתיים כהוראות שעה. אם הממשלה תרצה להאריך את ההטבות בתוכנית, כמו למשל הגדלת נקודות הזיכוי להורים לילדים עד גיל 6, היא תיאלץ למצוא מקור להכנסות נוספות ממסים בהיקף של 2.4 מיליארד שקל.

כעת האוצר יידרש לבחון כמה מתוך עודפי ההכנסות הם חד־פעמיים, כמו למשל הכנסות בהיקף של 1.2 מיליארד שקל שהתקבלו בתחילת השנה בעקבות העסקה למכירת כתר פלסטיק. בחינה זו תאפשר להבין אם גביית היתר באמת תביא לעלייה בהכנסות בבסיס התקציב ותאפשר להאריך את נטו משפחה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
למה לא להשתמש בכסף להקטנת חובות?
אני לא מבין גדול בכלכלה, אבל כאדם פרטי, כשאני מקבל סכום כסף גדול ובלתי צפוי, אני מעדיף להשתמש בו כדי לסגור חובות שונים, מה שיאפשר לי לחיות יותר טוב בעתיד, מאשר לחפש על מה לבזבז את הכסף - דבר מהנה באופן חד פעמי ולא מתמשך. כך גם בתקציב המדינה, עדיף להקטין את החוב מאשר להתחיל "לחלק כסף" לאזרחים, למרות שזה מביא הרבה יותר קולות בקלפי....
משה  |  06.06.17