אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"האצ'יסון הציעו 800 מיליון דולר עבור IDE וכיל לא רצתה למכור" צילום: סיון פרג'

בלעדי לכלכליסט

"האצ'יסון הציעו 800 מיליון דולר עבור IDE וכיל לא רצתה למכור"

בדלק תשתיות, המחזיקה 50% בחברת ההתפלה, טוענים כי שותפתה כיל מכרה בשבוע שעבר את אחזקותיה במחיר שלא מגיע אפילו לחצי מהצעת הרכש שהציע לפני שש שנים התאגיד הסיני האצ'יסון: "כיל היתה אז במלוא עוצמתה וחשה שהיא לא זקוקה לכסף"

11.06.2017, 07:03 | גולן חזני

"האצ'יסון שמו צ'ק של 800 מיליון דולר על השולחן, אבל כיל לא רצתה למכור. היא היתה במלוא עוצמתה והרגישה שהיא לא צריכה את הכסף", אמר בכיר בדלק תשתיות בנוגע למכירת אחזקותיה של כיל בחברת ההתפלה IDE. כיל נוהלה אז בידי עקיבא מוזס, שהתנגד למכירה, ושש שנים לאחר מכן מוכרת כיל את אחזקותיה בפחות מחצי המחיר. כיל דיווחה בשבוע שעבר על מכירת אחזקותיה, 50%, ב־IDE, שבה היתה שותפה עם דלק תשתיות, תמורת 178 מיליון דולר, המשקפים שווי חברה של 356 מיליון דולר. עוד אמר הבכיר בדלק: "אנחנו מאמינים שהחברה תשביח את עצמה. נמכור רק במחיר הראוי. לא מכרנו לסינים כי המחיר שהציעו היה לא מספיק טוב". MNS שימש כבנקאי ההשקעות בעסקה באמצעות ניר גרינברג ואינסה בלידמן. 

קראו עוד בכלכליסט

הגופים הרוכשים הם כלל ביטוח, 20%, קרנות ההשתלמות של הסתדרות המורים והגננות, 20%, ומנכ"ל IDE אבשלום פלבר, 10%. העסקה דורשת מפלבר השקעה של 35 מיליון דולר, והוא צפוי לגייס אותה במימון חיצוני. המשא ומתן על העסקה נחשף ב"כלכליסט". IDE תנוהל בידי אמנון לוי, מנכ"ל IDE פרויקטים, וגל זוהר, מנכ"ל IDE נכסים. העסקה מותנית באישור הממונה על הגבלים, רשות המים והמממנים של מתקני ההתפלה של IDE.

מתקן התפלת מי ים בחדרה של IDE, צילום: IDE מתקן התפלת מי ים בחדרה של IDE | צילום: IDE מתקן התפלת מי ים בחדרה של IDE, צילום: IDE

מאז 2008 הובילה דלק ניסיונות למכור את החברה. התקבלו הצעות סביב האזור הזה שנידחו בעיקר על ידי כיל. לפני שנתיים וחצי היתה הפעם הראשונה שגם דלק וגם כיל הגיעו להסכמה למכור את החברה. UBS השוויצרי מונה לבנק ההשקעות שיוביל את מכירת החברה, ומתחתיו מונתה פירמת MNS. כלל ביטוח היתה הראשונה שהתעניינה ברכישת החברה, אך המגעים לא הבשילו לכדי עסקה. את המו"מ מטעמה הובילה ענת לוין, מנכ"לית כנף. לפני מספר חודשים הציע תשובה לכיל לרכוש את אחזקותיה תמורת כ־365 מיליון דולר. כיל, שמצויה בבעיה ונואשת לשיפור יחס החוב למאזן, הסכימה לכך, אך תשובה התחרט ברגע האחרון.

אז נעשתה פנייה חוזרת לענת לוין, וזו קפצה על הצעת המחיר, שהיתה נמוכה בהרבה מזו שלפני חצי שנה.

תגיות