אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקזיט התאילנדי: סטארט־אפ העיצוב האוז משלים גיוס של 400 מיליון דולר צילום: עוזי פורת

האקזיט התאילנדי: סטארט־אפ העיצוב האוז משלים גיוס של 400 מיליון דולר

האוז, סטארט־אפ שירותי העיצוב של בני הזוג הישראלים עדי טטרקו ואלון כהן שהכירו בנסיעת אוטובוס בתאילנד, רושם עפ"י הערכות הכנסות של מאות מיליוני דולרים מדי שנה ממודעות של בעלי מקצוע ועמלות מכירה בזירת המסחר

11.06.2017, 07:00 | הגר רבט

סטארט־אפ העיצוב האוז (Houzz) של בני הזוג הישראלים עדי טטרקו ואלון כהן משלים סבב גיוס של 400 מיליון דולר לפי שווי של 4 מיליארד דולר. את סבב הגיוס מובילה קרן אייקוניק קפיטל, שמנהלת כספים של דמויות בכירות בעמק הסיליקון ובראשן מייסד ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג. סבב הגיוס הנוכחי מביא את כלל ההשקעות בחברה ליותר מ־600 מיליון דולר, ומקטין את הסיכויים לרכישתה בעתיד. בחברה אישרו את היקף הגיוס אך לא ציינו אם הוא מהווה הכנה להנפקה עתידית.

קראו עוד בכלכליסט

האוז הוקמה ב־2009 על ידי טטרקו וכהן, שהכירו בנסיעת אוטובוס בתאילנד ב־1996 וכיום הם הורים לשלושה ילדים. הסטארט־אפ מפעיל אתר ואפליקציה המציעים פתרונות לעיצוב הבית, ובהם שידוך בין לקוחות ובעלי מקצוע, קניית מוצרים, תמונות, עצות וטיפים לעיצוב. מדובר, למעשה, בשילוב בין רשת חברתית דמוית פינטרסט לזירת מסחר ממוקדת, שפונה גם למי שמחפש מנורה חדשה לסלון וגם למי שמעוניין לבנות בית חדש מהמסד ועד הטפחות.

עובדי אפליקציית העיצוב האוז, צילום: מירי אקשטיין עובדי אפליקציית העיצוב האוז | צילום: מירי אקשטיין עובדי אפליקציית העיצוב האוז, צילום: מירי אקשטיין

מרב ההכנסות של החברה מגיע ממודעות ממומנות של בעלי מקצוע שונים. מלבד זאת, החברה גוזרת עמלה המוערכת ב־15% על מוצרים שנמכרים באתרה, כשבסתיו האחרון היא השיקה כלים המבוססים על למידה עמוקה ומציאות מוגברת המסייעים בהליך הרכישה. כך, לדוגמה, כלי המציאות המוגברת מאפשר ללקוחות להשוות בין מוצרים ולראות כיצד הם ישתלבו בסביבה הביתית שלהם; וכלי הלמידה העמוקה סורק תמונות בהן צפו המשתמשים ומאפשר להם לקבל פירוט והצעות קנייה עבורם ועבור מוצרים דומים. לפי הערכות, החברה רושמת הכנסות של מאות מיליוני דולרים בשנה והיא רווחית.

מטה החברה ממוקם בפאלו אלטו שבקליפורניה, ולחברה משרדים גם בלונדון, ברלין, מוסקבה, טוקיו, סידני ומרכז פיתוח במגדלי עזריאלי בתל אביב. טטרקו מכהנת כיום כמנכ"לית החברה וכהן משמש כנשיאה.

הצמיחה המהירה הביאה להתפטרות

 

בני הזוג, שמתגוררים בעמק הסיליקון, הקימו את החברה כאשר ביקשו לשפץ את ביתם והתקשו למצוא בעלי מקצוע רלבנטיים ברשת. במהלך השנה הראשונה לפעילות החברה החזיקה טטרקו במשרת ייעוץ בחברת Commonwealth Financial, ואילו כהן עבד כמנהל תוכנה בכיר ב־ebay. ב־2010, מבלי שהשקיעו בשיווק, מספר משתמשי החברה גדל עד כדי כך שנדרשו להם 20 שרתים כדי לאחסן את כל המידע והתמונות, והם הבינו שהם צריכים להעסיק מהנדסים ועורכים במשרה מלאה.

טטרקו וכהן לא רצו להישען על פרסומות או דמי תשלום, והעדיפו לפתח את האתר עוד שנה־שנתיים כשירות חינמי, ואחר כך להבין מאיפה יבוא הכסף. לכן, הם היו צריכים למצוא משקיעים שלא יכריחו אותם להכניס כסף במהירות. כך הם הגיעו לישראלים־אמריקאים עמוס וילנאי (שייסד את חברת המעבדים MMC ומכר אותה בשנת 2000 תמורת 4.5 מיליארד דולר) ואורן זאב (איש קרן אייפקס לשעבר).

עם קבלת המימון הראשון, של 2 מיליון דולר, טטרקו וכהן התפטרו מעבודותיהם והתמקדו בניהול החברה. בהמשך גייסו כספים גם מקרן סקויה, GGV, קומקסט, קליינר פרקינס ועוד.

מימין: עדי טטרקו ואלון כהן, מייסדי האוז , צילום: עוזי פורת מימין: עדי טטרקו ואלון כהן, מייסדי האוז | צילום: עוזי פורת מימין: עדי טטרקו ואלון כהן, מייסדי האוז , צילום: עוזי פורת

לפי הערכות, החברה מעסיקה כיום כ־1,330 עובדים בסניפיה ברחבי העולם. הפלטפורמה של החברה פעילה ב־15 מדינות שונות, וכ־40 מיליון בני אדם משתמשים בה מדי חודש. 1.5 מיליון אנשי מקצוע מציעים את השירותים שלהם בפלטפורמה, ו־20 אלף סוחרים ובתי עסק מציעים 8 מיליון מוצרים.

לקוחות גם בוותיקן

 

ההצלחה והשווי של האוז מסמלים מגמה רחבה של מעבר משתמשים ולקוחות לזירות המסחר האלקטרוני. לצד חברות ענק כמו ebay, אמזון ועליבאבא, שמוכרות הכל מהכל, קמים יותר ויותר סטארט־אפים שמבקשים לספק מענה כולל ומקצועי יותר לנתח שוק מסוים.

כך, לדוגמה, חברת Blue Apron הפועלת בתחום המזון שהגישה החודש תשקיף לקראת הנפקה, חברת Avvo המציעה שירותים משפטיים וחברת Fiverr הישראלית, שמציעה שירותי פרילאנס במגוון מקצועות ותחומים.

"אנחנו מכירים הרבה חברות שפתחו בשנים האחרונות האוז לכל מיני עניינים", אמרה טטקו לפני כשנתיים בראיון ל"מוסף כלכליסט". "זה נחמד שאנשים מבינים שזה מודל שמביא את כל השחקנים בזירה הרלבנטית — מהמותגים הגדולים עד בעלי המקצוע הקטנים וכמובן את הלקוחות — למקום אחד. המודל הוא ללכת על תעשייה אחת ספציפית ולפתח את הטכנולוגיה הספציפית עבור הצרכים שלה".

בכתבת וידיאו שפורסמה לאחרונה במגזין "Fortune" הוסיפה טטרקו כי החברה שואפת להגיע לפריסה גלובלית. "כשהתחלנו לגדול, הבנו שאנחנו יכולים לקדם שפת עיצוב בינלאומית", סיפרה אז. "אתה לא צריך להיות מוגבל למה שאתה רואה בשכונה שלך או בחנות ליד הבית, אתה נחשף לעיצובים מכל רחבי העולם ויש לך גם גישה למוצרים מכל העולם.

"כשאנחנו עורכים את הסקרים השנתיים שלנו, יש לנו משתתפים מכל רחבי העולם, אפילו מהוותיקן. התחלנו להשיק את השירות בעוד מדינות בשנת 2014, והיום 45% מהמשתמשים החדשים שלנו מגיעים מחוץ לארצות הברית. בשנה שעברה 3% מהמעצבים שלנו קיבלו עבודות מחוץ למדינה שבה הם חיים. גלובלזציה היא צעד חשוב עבורנו".

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
פער המחירים המזעזע
פער המחירים המזעזע בין הריהוט , האקססוריז , שהתאילנדים מייצרים בזיעת אפם , מוכרים בפרוטות , והמערב משלם על המוצר פי 20 ולפעמים גם פי 50 . אני לא בעסקי הריהוט ( בכלל בתחום הכימיה ) בכל אופן הלב כואב מאוד . הייתי רוצה לחשוב שהתאילנדי האומלל רואה משהו מעמלו .
גרה בתאילנד  |  13.06.17
25.
גיוס /אקזיט
מרויחים או לא מרויחים ? אני לוקח משקיע עושה דברים עם הכסף של מישהו אחר ,הופ עוד גיוס ,הופ עוד גיוס ,הופ לא הרווחתי הופ נגמר הכסף ,הופ טעיתי ,הופ התעשרתי אם עסק כל כך טוב שיקח הלוואה מהבנק וימשיך לעבוד ,אין משהו אחר ,לא יהיה עוד גוגל אל תחיו באשליות ,אתם לא הייתם מנהלים ב e bay ואתם לא מתגוררים בפלטו אלטו ואנחנו בסוף עידן ההתלהבות
מישהו  |  12.06.17
24.
העולם הזה נשגב כבר מבינתי
בהחלט מפרגן, אבל כפי שכבר כתבו לפניי, הצלחה בעולם הזה כבר אינה ניתנת לחיזוי אני רואה כל כך הרבה רעיות יצירתיים ומדהימים ברשת, ולכן, אם דווקא הם היו היו נתקלים בי ומציעים לי לעבוד בעסק שלהם, לא נראה לי שהייתי מנחש שהעסק יתרומם כל כך בדיוק שכפי שרבים מאיתנו לא חזו שהספינר המטופש יצליח כל כך... נסתרות הן דרכי העולם...
דניאל  |  11.06.17
לכל התגובות