אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מניית אלקוברה זינקה ב־7% בעקבות הפרסום על המיזוג צילום: אוראל כהן

מניית אלקוברה זינקה ב־7% בעקבות הפרסום על המיזוג

אינטרקיור הישראלית דיווחה כי החברה־הבת שלה ריגנרה הגישה לחברת התרופות הצעת מיזוג המגלמת פרמיה של 50% על מחיר השוק, בעוד אלקוברה לא דיווחה עליה כלל. אלקוברה נסחרה בנאסד"ק ביום שישי במחזור גבוה פי 25 מהממוצע

11.06.2017, 08:07 | גולן חזני

מניית חברת התרופות אלקוברה זינקה ביום שישי במסחר בנאסד"ק ב־7%, במחזור גבוה פי 25 מהממוצע בה, ושווי השוק שלה נסק ל־33.5 מיליון דולר. הרקע לעליות: הפרסום באתר "כלכליסט" - שגובה חצי שעה מאוחר יותר בדיווח של אינטרקיור הישראלית באתר הבורסה - שלפיה קיבלה החברה הצעת רכש בדרך של מיזוג לבעלי המניות. על פי הדיווח, בעלי המניות של ריגנרה פארמה (Regenera) הגישו את ההצעה, וציינו כי המועד האחרון להיענות לה יהיה ב־15 ביוני.  

קראו עוד בכלכליסט

הדיווח של אינטרקיור באתר מאיה של הבורסה המקומית פורסם לפני תחילת המסחר בנאסד"ק, ב־14:39 שעון ישראל. מניית אלקוברה נסחרה ביום שישי בעליות חדות יותר, של 15%, אולם אלה התמתנו. אלקוברה עצמה כלל לא דיווחה לנאסד"ק על הצעת הרכש. אלקוברה דיווחה בעבר כי היא בוחנת כמה חלופות למיזוג, ויתכן כי הדיווח הנוכחי פוטר אותה מדיווחים אחרים כל עוד לא נסגרה עסקה מול גורם כלשהו.

ריגנרה מצויה בשליטת אינטרקיור וקרן הביומד אמון, המחזיקות ב־24% כל אחת. אמון מנוהלת על ידי ד"ר יאיר שינדל ונשלטת על ידי מריוס נכט. מנכ"ל טבע הזמני יצחק פטרבורג מכהן כסגן יו"ר ריגנרה. על פי ההצעה, המיזוג יתבצע לפי שווי של 47.5 מיליון דולר לאלקוברה, פרמיה של 51% ביחס לשווי השוק לפני הדיווח. השווי של ריגנרה במיזוג יהיה 95 מיליון דולר. בתום המיזוג יחזיקו בעלי מניות ריגנרה ב־67% מאלקוברה, ובעלי מניות אלקוברה כיום יחזיקו ב־33% ממניות החברה הממוזגת.

37 מיליון דולר בקופה

במסגרת המיזוג מציעים בעלי המניות של ריגנרה לרכוש מבעלי המניות של אלקוברה את חלקם לאחר המיזוג ב־10 מיליון דולר, לפי שווי של 142 מיליון דולר לחברה הממוזגת.

לאלקוברה יש בקופתה 37 מיליון דולר. המיזוג יאפשר לריגנרה להפוך בזמן קצר לחברה שנסחרת בנאסד"ק ומחזיקה ביתרת מזומנים שתאפשר לה את המשך הפיתוח הקליני של תרופת הדגל שלה, כולל ביצוע ניסוי קליני בשלב השלישי. ריגנרה הוקמה על בסיס מחקריו של ד"ר צדיק חזן, שגילה כי לחומר הפעיל של אלת המסטיק יש פוטנציאל לחידוש תאי, ומכאן שמה של החברה. בעל מניות גדול בה הוא אלכס רבינוביץ'.

ההתוויה הראשונה שבחרה החברה היא לטיפול במחלת NAION, שגורמת נזק לעצב הראייה. נוכח נדירותה ניתן להסתפק בניסויים קליניים מצומצמים ומהירים יחסית ועל פי הערכות, ריגנרה עשויה להשלים את הניסוי הקליני בשלב השלישי והמכריע בהשקעה צנועה יחסית של 10-8 מיליון דולר. במקביל בכוונתה להתחיל בניסויים בהתוויות של הידרדרות מערכת העצבים המרכזית, כמו פרקינסון.

ברוש פוצצה את המגעים

אלקוברה ניהלה משא ומתן למיזוג עם חברה אחרת, אנטרה, אולם המגעים התפוצצו בצל התנגדותה של קרן ברוש האקטיביסטית, המחזיקה 17% מאלקוברה. ברוש יצאה למאבק נגד הנהלת אלקוברה בראשות ירון דניאלי, בטענה כי היא בזבזנית וכושלת. בברוש דרשו להחליף את הדירקטוריון והציגו רשימה של שישה מועמדים חדשים מטעמם. הששה כוללים את מנהל הקרן גיל אפרתי, השותף בה אסף פרומרמן וסמנכ"ל הכספים לשעבר בגיוון אימג'ינג, בנייס ובכור תעשיות יובל ינאי. שלושת האחרים הם בכירים בתחום הפארמה - אשר הולצר, קווין קונלי וג'רום זלדיס.

בספטמבר דיווחה אלקוברה על הפסקת הניסוי בתרופת הדגל לטיפול בהפרעת קשב וריכוז במבוגרים. בינואר השנה היא דיווחה כי תוצאות הניסוי ב־MDX לא הראו שינוי מובהק, ושוויה צנח ב־50% ל־30 מיליון דולר בלבד. שווי השוק של החברה צנח ב־95% בשלוש השנים האחרונות.

מריוס נכט, צילום: אוראל כהן מריוס נכט | צילום: אוראל כהן מריוס נכט, צילום: אוראל כהן

תגיות