אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברן איבדה פרויקט להקמת מפעל ברוסיה ב-760 מיליון שקל צילום: אי אף פי

ברן איבדה פרויקט להקמת מפעל ברוסיה ב-760 מיליון שקל

מדובר בפרויקט שבו זכתה חברת הבת של ברן ברוסיה - ICM - ועליו דיווחה במהלך חודש פברואר האחרון; במסגרת הפרויקט המקורי ברן הייתה אמורה לבנות מפעל לייצור קרטון מזרחית למוסקבה כחלק מפרויקט להקמת אזור תעשייה בסך כולל של 1.6 מיליארד שקל

11.06.2017, 14:33 | ניר טל

פרויקט הדגל של קבוצת ברן להקמת מפעל תעשייתי לייצור קרטון ברוסיה בהיקף של 760 מיליון שקל צפוי להתבטל ולא לצאת לפועל, כך על פי דיווח היום (א') של החברה לבורסה.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בפרויקט שבו זכתה חברת הבת של ברן ברוסיה – ICM – ועליו דיווחה במהלך חודש פברואר האחרון. על פי דיווחי החברה, ביום שישי האחרון התבשרה חברת הבת באופן מפתיע כי המזמין החליט לממש את זכותו להפסיק את ההתקשרות עמה בפרויקט. "למזמין עומדת זכות להביא לסיום ההתקשרות בין הצדדים בכל עת, בכפוף לתשלום בגין העבודות שבוצעו ואושרו עד אותו שלב", נכתב בדיווח של ברן שציינה בסיכום הדיווח כי היא בוחנת את צעדיה. כלומר, אפשר להעריך בזהירות שבחברה ישקלו פניה לערכאות משפטיות.

במסגרת הפרויקט המקורי ברן הייתה אמורה לבנות מפעל לייצור קרטון מזרחית למוסקבה כחלק מפרויקט להקמת אזור תעשייה בסך כולל של 1.6 מיליארד שקל. זאת בין השנים 2017-2019, כשמרבית התשלום היה צפוי להתקבל בהתאם למספר אבני דרך וחלקו הארי החל משנת 2018 לאור אופי העבודה בפרויקטים מסוג זה. על אף שהחוזה נחתם בפברואר, כבר ברבעון הראשון קיבלה ברן הכנסות בהיקף של 24 מיליון שקל המיוחסות לפרויקט הנוכחי שהיה אמור להניב לה, על פי דיווחי החברה, שיעור רווחיות גולמית של 10%.

מדובר בשלב התחלתי של הפרויקט ברוסיה כך שעדיין לא ברור מה היקף הנזק הכספי, אם בכלל, שהניב הפרויקט לברן אך נוכח צבר הפרויקטים של החברה ניכר כי מדובר בפרויקט מאוד משמעותי עבורה. נכון להיום, צבר ההזמנות של קבוצת ברן כולל שני פרויקטים מרכזיים ואחד לקראת סיומו. הראשון והגדולה בהיקפו הוא הפרויקט להקמת המפעל ברוסיה שצפוי להתבטל.

השני, פרויקט הולכת המים באתיופיה בהיקף כולל של 340 מיליון שקל שהחל במחצית שנת 2016 וצפוי להסתיים בסיכום שנת 2018. במהלך הרבעון הראשון הניב הפרויקט באתיופיה הכנסות בהיקף של 35 מיליון שקל. הפרויקט השלישי לשיקום אחד ממתקני התעשייה בקבוצת כיל צפוי להסתיים במהלך השנה כשיתרת ההכנסות המוערכת ממנו עומדת על 27 מיליון שקל.

אלכסנדר נסיס , צילום: אי אף פי אלכסנדר נסיס | צילום: אי אף פי אלכסנדר נסיס , צילום: אי אף פי

ברן, שנמצאת בשליטתם של אלכסנדר נסיס (28.65%) ויו"ר החברה מאיר דור (20.11%), מספקת שירותי הנדסה בתחומי התשתיות, התקשורת והתעשייה. פעילות הקבוצה מתבצעת באמצעות חברות הבת ברן רוסיה, השולטת ב-ICM ומרכזת את זרוע הפעילות של החברה במדינה; ברן ישראל וברן אינטרנשיונל, המרכזת את פעילות החברה באירופה, אפריקה, דרום אמריקה ובאסיה. בשנים האחרונות מתמודדת הקבוצה עם קיטון ניכר בפעילותה.

אלו הובילה אותה לרשום בין השנים 2014-2016 הפסד של 93 מיליון שקל. בינתיים החברה הצליחה לעצור בשנה החולפת את מגמת הירידה בהכנסות וברבעון הראשון לשנת 2017 אף הצליחה לייצר רווח תפעולי שתורגם לרווח נקי של 6 מיליון שקל בהשוואה להפסד של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל.

ברקע למצבה של החברה, היא פועלת מזה מספר חודשים באמצעות בנקאי השקעות לאיתור משקיע, ובשלב זה היא נערכת לפתיחת חדרי מידע כבר בתקופה הקרובה כשעל פי הערכות החברה המוצהרות היא מעוניינת לסיים תהליך זה במהלך המחצית השנייה של שנת 2017.

תגיות