אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רפורמת השוק הסיטונאי: HOT תחוייב להחכיר את שירותי התשתית והטלפוניה - בדומה לבזק צילום: יחצ, דוברות המפלגה כולנו

רפורמת השוק הסיטונאי: HOT תחוייב להחכיר את שירותי התשתית והטלפוניה - בדומה לבזק

שר התקשורת איוב קרא ושר הכלכלה אלי כהן חתמו היום על תקנות המחייבות את HOT למכור את שירותיה לחברות תקשורת המתחרות; ל"כלכליסט" נודע כי המחיר שזו תגבה מהחברות עבור שירותי האינטרנט יחל ב-40.31 שקל לחודש

12.06.2017, 15:59 | אביב גוטר
התקדמות משמעותית ביישום רפורמת השוק הסיטונאי נרשמה היום (ב') כאשר שר התקשורת איוב קרא ושר הכלכלה אלי כהן חתמו על התקנות לשימוש בתשתיות של חברת הוט. בכך, HOT תהיה מחויבת למכור את השימוש בתשתיות האינטרנט ובשירותי הטלפוניה שלה לחברות תקשורת מתחרות, כך שכעת יהיה ניתן לרכוש שירות הכולל ספק ותשתית מחברה אחת בלבד שתרכוב על תשתיות HOT, כלומר ההתנהלות הכספית ושירות הלקוחות תהיה מול חברה אחת.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי התעריפים הסיטונאיים שהוט תגבה ממתחרותיה עבור שירותי האינטרנט יעמדו על 40.31 שקל לחודש עבור חיבור לקוח לרשת בקצב מירבי הנמוך מ-200 מגה, ואילו 54.31 שקל לחודש עבור קצב של 200 מגה ומעלה. מחירים אלו תקפים מיום תחילתן של התקנות ועד סוף השנה, אז יעלו המחירים באגורות בודדות.

עם זאת, התעריפים עבור שירותי הטלפוניה טרם ידועים. על פי ההערכות בשוק התקשורת ההחלטה בנושא תתעכב עד שקרא, שנכנס לתפקידו לפני כשבועיים, ילמד את הנושא. בהודעה שהוציא עם כניסתו לתפקיד התייחס לנושא הטלפוניה ואמר כי הוא רואה נחיצות ביישום הרפורמה, הן על בזק והן על HOT, בתחום זה.

רפורמת השוק הסיטונאי שיצאה לדרך בסוף שנת 2014 מאפשרת לחברות מתחרות חסרות תשתית עצמאית לרכוב על תשתיות בזק והוט שיקבלו בתמורה תשלום מפוקח וקבוע על השימוש בתשתית (מחירים סיטונאיים) ויוכלו למכור את השירותים כמו אינטרנט וטלפון קווי לציבור הרחב במחירי השוק (מחירים קמעונאיים).

טל גרנות גולדשטיין, מנכ"לית הוט. תחוייב להחכיר את שירותיה בדומה לבזק, צילום: צביקה טישלר טל גרנות גולדשטיין, מנכ"לית הוט. תחוייב להחכיר את שירותיה בדומה לבזק | צילום: צביקה טישלר טל גרנות גולדשטיין, מנכ"לית הוט. תחוייב להחכיר את שירותיה בדומה לבזק, צילום: צביקה טישלר

עד כה הרפורמה הוחלה רק על בזק, כשתחילתה הייתה ביישום רפורמת הפס הרחב (האינטרנט) בשנת 2015 ועם הזמן הורחבה כך שמתחרות יכולות לרכוב גם על התשתיות הפאסיביות שלה. לפני כחודש חתם מ"מ שר התקשורת הקודם צחי הנגבי על תקנות ליישום הרפורמה גם בשירותי הטלפוניה בהם פורסמו מתכונת המכירה ושיטת התשלום שבזק תגבה ממתחרותיה עבור שירותים אלו.

ההחלטה להחיל את הרפורמה רק על בזק נבעה באותה העת מעומס שנוצר על משרד התקשורת שטען כי בשלב הראשון יש להחיל את הרפורמה רק על בזק ולאחר מכן לשלב את הוט. עם זאת, שתי החברות סיכלו במשך תקופה ארוכה את יישומה של הרפורמה. הוט ניהלה מאבקים ברגולטור כדי לעכב את החלת הרפורמה, להבדיל מבזק שצפויה לזכות ב"גזר" בדמות ביטול ההפרדה המבנית, הוט לא צפויה לרווח רגולטורי ישיר בתמורה להחכרת תשתיותיה.

בחודש שעבר, דחה בג"ץ את עתירת HOT לקיים שימוע נוסף ביחס להסתייגויותיה מהתעריפים שהיא צפויה לגבות מהמתחרות עבור שימוש בתשתיות האינטרנט שלה, כחלק ממסגרת רפורמת השוק הסיטונאי. בכך נסללה הדרך לשילובה של הוט ברפורמה.

כזכור, עוד לפני מינויו של קרא וכמה ימים לאחר ההחלטה בבג"ץ הודיע שר האוצר משה כחלון על העברת סמכויותיו בטיפול בנושאי HOT לשר הכלכלה אלי כהן, שכן בנושא זה הוא מצוי בניגוד עניינים. בשוק התקשורת הביעו תמיהה על כך שסמכויות אלה לא הועברו עוד קודם לכן, שכן כהן מונה לשר הכלכלה כבר בינואר.

תגיות