אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסיס, הקשר הרוסי של ברן צילום: google maps

נסיס, הקשר הרוסי של ברן

ברן ניסתה להיכנס לשוק הרוסי במשך שנים, אך התקשתה ללא קשרים מקומיים. את אלה השיג המייסד מאיר דור באמצעות אלכסנדר נסיס, איל הון יהודי־רוסי, ולפי הערכות מי שקישר ביניהם היה אהוד ריגר, שלימים נהפך לנציגו של נסיס בדירקטוריון

13.06.2017, 06:54 | רחלי בינדמן

ברןניסתה להיכנס לשוק הרוסי במשך שנים, אך התקשתה ללא קשרים מקומיים. את אלה השיג המייסד מאיר דור באמצעות אלכסנדר נסיס, איל הון יהודי־רוסי, ולפי הערכות מי שקישר ביניהם היה אהוד ריגר, שלימים נהפך לנציגו של נסיס בדירקטוריון.

נסיס רכש בספטמבר 2007, דרך חברת גאראפה (שבה שותפה גם משפחת ריגר), 12.5% ממניות ברן לפי שווי חברה של 800 מיליון שקל, ובהמשך רכש את יתרת אחזקותיו (היום 28.6%) בבורסה. הקשר בין ברן לנסיס החל קודם לכן, דרך שותפות בחברת המכרות הרוסית אוריאל ופרויקטים שברן ביצעה ברוסיה עבור חברות של לנסיס.

נסיס (55), שהונו מוערך ביותר מ־2.5 מיליארד דולר, עשה אותו בתחום המחצבים (חברת הכרייה פולימטל) ובבניית קרונות רכבת, בנקאות ולוגיסטיקה. הוא נולד בלנינגרד, ולאחר שסיים את לימודי הפיסיקה והכימיה החל לעבוד במפעל לייצור אוניות.

ב־1993 הקים את קרן ההשקעות ICT, הנחשבת לאחת הגדולות ברוסיה והשקיעה בין היתר ביצרנית הרכבות יונייטד ווגן, בבנק נומוס וביצרנית האוניות באליסקי זאבוד. ב־2013 מכר נסיס את רוב אחזקותיו בבנק נומוס והפך לשותף בבנק אוטקריטי — קבוצת הבנקאות הגדולה ברוסיה לפי היקף נכסים. עם שותפים הוא מחזיק גם בחברת O1 נכסים, שלה עסקים במרכז מוסקבה.דווקא ההשקעה בברן נחשבת לפחות מוצלחת מבחינתו. מאז נכנס לגרעין השליטה קרסה מניית ברן בכמעט 90%.

בית ברן , צילום: google maps בית ברן | צילום: google maps בית ברן , צילום: google maps

תגיות