אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים מחדדת את ההנחיות לחישוב המס על מכירת סטארט־אפים צילום: shutterstock

רשות המסים מחדדת את ההנחיות לחישוב המס על מכירת סטארט־אפים

פרסמה חוזר חדש בנוגע לחישוב המסים במקרים של מכירה או מיזוג של סטארט־אפים, במטרה להגדיל ודאות בנוגע לשיעור המס שישלמו אנשי מפתח אם יישארו בחברה

13.06.2017, 20:52 | עמרי מילמן
רשות המסים פרסמה היום (ג') חוזר חדש בנוגע לחישוב המסים במקרים של מכירה או מיזוג של סטארט־אפים. המהלך נועד להגדיל את הוודאות בנוגע לשיעור המס שאותו ישלמו אנשי המפתח אם ימשיכו לעבוד בחברה. זאת במסגרת מנגנונים שנועדו לצמצם פרישה של אנשי מפתח לאחר שמכרו או דיללו את אחזקותיהם בחברה.

קראו עוד בכלכליסט

החוזר החדש מתייחס לשני מנגנונים נפוצים בעולם ההייטק המבטיחים כי אנשי מפתח ימשיכו לעבוד בסטארט־אפ לאחר שנמכר, ומבהיר מה התנאים שבהם ישלמו על הכנסותיהם מהמכירה מס על רווחי הון בשיעור 25%-30% ולא מס הכנסה בשיעור של עד 50%.

המנגנון הראשון נקרא Holdback, והוא מתייחס להסכם מכירה הכולל תשלום מדורג על המניות כדי להבטיח את הישארות איש המפתח בחברה לאורך זמן. הרשות מבהירה כי תחשב את המס על המכירה כמס על רווח הון בתנאי שהתשלום שיקבל איש המפתח עבור המניות יהיה ביחס זהה לתשלום שמקבלים בעלי המניות

האחרים בחברה.

אילוסטרציה, צילום: shutterstock אילוסטרציה | צילום: shutterstock אילוסטרציה, צילום: shutterstock

המנגנון השני נקרא Reverse Vesting, והוא מתייחס להסכמים לדילול מניות שכוללים הסכמה על תקופה שבה אנשי המפתח בחברה לא יכולים למכור עוד מהמניות שבהן הם מחזיקים. הרשות מבהירה כי תחת המנגנון הזה, לאחר תום התקופה, אם אנשי המפתח מעוניינים למכור את המניות שבהן הם מחזיקים, הם ישלמו עליהן מס על רווחי הון בלבד.

לדברי עו"ד עטיר יפה, שותף במחלקת ההייטק במשרד פרל כהן, "מאחורי המנגנונים עומד היגיון עסקי ברור לשמר רצף תעסוקתי בחברה. יש לברך על צעד זה המספק ודאות לפרקטיקות שכיחות בענף ההייטק, ההולכות ומשתכללות עם הזמן".

תגיות