אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתדרים לבד: יזם קטארי יטיס למדינה 4,000 פרות צילום: איי פי

מסתדרים לבד: יזם קטארי יטיס למדינה 4,000 פרות

ימים ספורים לאחר שסעודיה הכריזה חרם אזורי על קטאר, נערכים אנשי עסקים מקומיים להרחבת הייצור החקלאי העצמאי

13.06.2017, 22:43 | בלומברג

כשבוע לאחר שקטאר נקלעה למצור בעקבות החרם שהטילו עליה ערב הסעודית, בחריין, איחוד האמירויות ומצרים, יזמים מקומיים כבר נקטו צעדים מעשיים על מנת לפתור את משבר התוצרת החקלאית שנוצר במדינה.

כך, למשל, יו"ר פאוור אינטרנשיונל הולדינג, מוטאז א־חייאט יטיס למדינתו מאוסטרליה ומארה"ב 4,000 פרות ב־60 טיסות של חברת התעופה הלאומית קטאר איירווייז. "זה הזמן לעבוד עבור קטאר", הכריז.

דוחה בירת קטאר, צילום: שאטרסטוק דוחה בירת קטאר | צילום: שאטרסטוק דוחה בירת קטאר, צילום: שאטרסטוק

החרם בהובלת סעודיה שהוטל על קטאר ב־5 ביוני בשל תמיכתה הפיננסית בגורמי טרור, אילץ את המדינה, שהיא העשירה בעולם בחישוב של הכנסה לנפש, לפתוח נתיבי סחר חדשים על מנת לייבא מזון, חומרי בניין וציוד לתעשיית הגז הטבעי. כך, למשל, מוצרי חלב מטורקיה הוטסו לקטאר, ופירות וירקות איראניים כבר יצאו לדרך מטהרן. במקביל הושק קמפיין שמעודד רכישת תוצרת קטארית, ושלטים בצבעי הדגל הקטארי הוצבו ליד מוצרי חלב מקומיים במרכולים עם הכיתוב: "ביחד נתמוך בתוצרת מקומית".

"הממשלה שלנו דאגה לכך שלא יהיה מחסור ואנחנו אסירי תודה. איש לא ימות ברעב", ציין לקוח באחד המרכולים. על פי הודעת הבנק המרכזי של קטאר, העברות כספים במדינה ומחוצה לה, מתנהלות כסדרן.

רוב החלב הטרי ומוצריו עבור כמיליון תושבי דוחה מגיעים בימים כתיקונם מסעודיה, אבל החלב הזה אוזל והולך מאז ניתוק הקשרים. בתזמון מצויין, אף כי לא תוכנן מראש, החלה חברת הבנייה אל חייאת, שהקימה את מרכז הקניות הגדול בקטאר, להרחיב את פעילותה לחקלאות בחווה צפונית לדוחה. זאת במסגרת אסטרטגיה ממשלתית שמטרתה לגוון את כלכלת הנפט של המדינה ולדאוג לביטחון המזון.

עתה, במקום בספטמבר כפי שתיכננה במקור, תחל החברה בייצור חלב עד סוף החודש. על פי הצפי, עד לאמצע החודש הבא היא כבר תספק שליש מהתצרוכת המקומית — כך על פי הודעת אל חייאת.

תגיות