אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעל השליטה רצה יותר כסף, ואזורים ירדה מברוקלנד צילום: אוראל כהן, לינקדאין

בלעדי לכלכליסט

בעל השליטה רצה יותר כסף, ואזורים ירדה מברוקלנד

בועז גלעד מברוקלנד התבקש ברגע האחרון על ידי חברת אפריל להעלות את שווי החברה בעסקה ונענה לה. בעקבות זאת נסוגה אזורים מכניסה לגרעין השליטה. כעת הוא מחפש שותפים ומנסה לגייס עד 30 מיליון דולר באג"ח. גלעד: "נפרדנו כידידים"

15.06.2017, 07:22 | אורן פרוינד

העסקה שבה אמורה היתה חברת הנדל"ן אזורים להיכנס לגרעין השליטה בחברת הנדל"ן האמריקאית־ישראלית ברוקלנד אפריל ירדה לטמיון. ל"כלכליסט" נודע כי העסקה התפוצצה בעקבות חילוקי דעות על המחיר, שהשתנה ברגע האחרון.

אזורים החלה לנהל משא ומתן על העסקה עם שווי של 23.5 מיליון דולר לברוקלנד אפריל. היא היתה אמורה להגיע לאחזקה של 50% בחברה, תוך שהיא רוכשת גם את חלקה של השותפה הפיננסית אפריל. ברגע האחרון החליט בעל השליטה הנוכחי בברוקלנד אפריל בועז גלעד להעלות את שווי החברה ב־2 מיליון דולר נוספים, בעקבות דרישה של אפריל, ובאזורים החליטו לסגת מן העסקה, ספק בגלל המחיר ספק אם בגלל ההתנהלות.

"נפרדנו כידידים. בדיקת הנאותות עברה יפה. הם לא מצאו שום בעיה. התנאים המסחריים לא הגיעו לידי הסכמה", אמר גלעד ל"כלכליסט". לדבריו, "אנחנו מודעים לכוח הרב של אזורים. היתה פה הזדמנות בשבילם לפתוח בפעילות בניו יורק ולנו אופציה טובה לגיוס בשוק הישראלי. אבל בסוף הגענו למסקנה שהפער גדול מדי".

דרור נגל, מנכ"ל אזורים, אמר ל"כלכליסט" כי "הבעיה היתה סביב המחיר. החלטנו לבסוף שהעסקה לא מצדיקה את המחיר".

מימין מנכ"ל אזורים דרור נגל ובעל השליטה בברוקלנד אפריל בועז גלעד, צילום: אוראל כהן, לינקדאין מימין מנכ"ל אזורים דרור נגל ובעל השליטה בברוקלנד אפריל בועז גלעד | צילום: אוראל כהן, לינקדאין מימין מנכ"ל אזורים דרור נגל ובעל השליטה בברוקלנד אפריל בועז גלעד, צילום: אוראל כהן, לינקדאין

הביטול הביא את גלעד לחפש שותפים חדשים

ברוקלנד אפריל הוא מיזם משותף של חברת ברוקלנד קפיטל, שהיתה עד תחילת מאי 2017 בשליטת בועז גלעד ואסף פיטוסי, ואפריל של דדי גולדברגר ואייל יגב. בתחילת החודש שעבר החליט פיטוסי למכור את חלקו בחברה לידי השותף שלו גלעד תמורת כמה מיליוני שקלים (לא דווח סכום מדויק). כעת מנסה גלעד להכניס שותפים אחרים במקומו של פיטוסי, לאחר שהמשא ומתן עם אזורים עלה על שרטון.

בינתיים, גלעד נמצא בימים אלה ברוד שואו בישראל מול הגופים המוסדיים כדי לבחון גיוס אג"ח בסדרה חדשה בהיקף של 20–30 מיליון דולר. גלעד זקוק לכסף נוסף כדי להמשיך לפתח פרויקטים חדשים וכדי להחזיר חובות ישנים לנושים.

לברוקלנד אפריל יש 11 מיליון דולר בקופה נכון לסוף הרבעון הראשון ש ל2017. במהלך הרבעון הראשון של השנה היא שרפה מזומנים בהיקף של 2 מיליון דולר ובשנת 2016 היא ייצרה מזומנים מפעילות שוטפת בהיקף של 2 מיליון דולר בלבד.

את הרבעון הראשון סיימה ברוקלנד אפריל עם הכנסות של 12.1 מיליון דולר, כמעט פי שניים מברבעון המקביל. ואולם הרווח הגולמי שלה נחתך ברבעון בחצי לרמה של 1.4 מיליון דולר, בעקבות עלייה בעלויות הדירות שנמכרו. בשורה התחתונה החברה דיווחה על רווח נקי של 380 אלף דולר לעומת רווח נקי של 2.3 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה.

לברוקלנד אפריל יש כיום שתי סדרות אג"ח, בהיקף של 190 מיליון שקל. שתי סדרות האג"ח שלה מדורגות בדירוג של +BBB ונסחרות בתשואות לפדיון חד־ספרתיות, לאחר שרשמו עליות שערים מתחילת השנה. סדרה א' של החברה מגובה בשעבוד על אחד הנכסים שלה ונסחרת בתשואה לפדיון של 4%. סדרה ב' של החברה מגובה גם היא בשעבוד ונסחרת בתשואה לפדיון של 5.8%.

ברוקלנד אפריל עוסקת בייזום של פרויקטים למגורים בברוקלין, ניו יורק. לחברה יש הון עצמי שמיוחס לבעלים של 19 מיליון דולר נכון לסוף הרבעון הראשון של 2017.

תגיות