אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר מתחזק בעולם לאחר ריבית הפד - ונחלש מול השקל צילום: בלומברג

הדולר מתחזק בעולם לאחר ריבית הפד - ונחלש מול השקל

קרדיט אגריקול: "הפד הותיר את תחזיות הריבית ללא שינוי וסיפק תמיכה לדולר"; בשוק העולמי יורד היורו ב-0.5% מול המטבע האמריקאי בשוק העולמי ל-1.116 יורו. בישראל: הדולר היציג ירד ב-0.2% ל-3.521 שקלים, היורו איבד 0.6% ונקבע על 3.930 שקלים

15.06.2017, 15:36 | מיקי גרינפלד

המטבע האירופי מאבד גובה בעולם לטובת הדולר, לאחר הודעת ריבית הפד אמש בארה"ב. בשוק המקומי השקל התחזק מול שני המטבעות. היורו היציג נסוג ב-0.6% ונקבע על 3.930 שקלים, הדולר היציג נחלש ב-0.2% ושערו נקבע על 3.521 שקלים.

בשווקים העולמיים יורד היורו ב-0.5% מול הדולר ל-1.116 יורו, השטרלינג יורד ב-0.1% מול מקבילו האמריקאי ל-1.274 דולר. הדולר עולה ב-0.4% מול הפרנק השוויצרי ל-0.974 פרנק וב-0.6% מול הין ל-110.2 ין.

קראו עוד בכלכליסט

הבנק הפדרלי של ארה"ב העלה אתמול את הריבית ב-0.25% לטווח שבין 1% לבין 1.25%. בהודעה שהתלוותה להחלטה נכתב כי הבנק המרכזי צופה עוד העלאת ריבית אחת השנה, ועוד 3 העלאות בשנה הבאה (2018).

"בשעה שציפיות השוק עמדו בצד היוני (תחזית לזהירות יתר בפני העלאת ריבית. מ"ג), הפד לא סיפק אישור להערכות אלה - הוא הותיר את תחזית הריבית (להעלאת נוספת השנה, מ"ג) ללא שינוי, ולא הגיבו לנתונים החלשים יחסית שיצאו לקראת ההחלטה. גם תחזית הריבית לטווח ארוך נתמכת בהצהרה, וזוהי הסיבה המרכזית לתמיכה של השוק בדולר בשעה זו", אמר מנואל אוליברי, אסטרטג מט"ח בקרדיט אגריקול. 

חוסיין סייד (Hussein Sayed), אסטרטג השווקים הראשי ב-FXTM, הוסיף בעניין זה כי "השווקים הופתעו מהטון הנצי בהודעת הפד ובמסיבת העיתונאים של ג'נט ילן. למרות צפי לירידה בשיעור האינפלציה, מ-1.9% ל-1.6% ב-2017, תחזית הריבית לא השתנתה. נראה שהפד כבר לא תלוי בנתונים כפי שהיה עד כה, ושהוא מעוניין להמשיך במדיניות הנורמליזציה למרות הנתונים החלשים שנרשמו בחלק מהתחומים".

גיא בית אור, מנהל מחלקת מאקרו בפסגות: "לאחר הודעת הפד ההסתברות לעליית ריבית בספטמבר ירדה בחדות ל-27% בלבד וההסתברות לעליית ריבית בדצמבר עומדת על 45%. במלים פשוטות, השוק קצת פחות משוכנע שנראה עוד העלאות ריבת השנה. למרות נתוני האינפלציה, בפד מצפים להעלאת ריבית אחת נוספת השנה. ילן ציינה כי החולשה באינפלציה מקורה בהשפעות זמניות ובפרט היא ציינה את הירידה החדה והלא צפויה בסעיפי הסלולר והתרופות במרשם אשר גרעו מהאינפלציה וצפויים להכביד על המדד עד מרץ 2018. אם כן, להערכת הפד, החולשה באינפלציה נובעת באופן ברור מהשפעות צד ההיצע ואינן מלמדות על חולשה בביקוש. למרות זאת, בפד טרחו לציין גם בהודעה הכתובה וגם במסיבת העיתונאים, כי למרות שהסיכונים לתחזיות מאוזנים, הם יעקבו מקרוב אחר ההתפתחויות באינפלציה בחודשים הקרובים".

עוד בענייני מדיניות מוניטארית: היום הודיע הבנק הבריטי על הותרת הריבית ללא שינוי, בשיעור של 0.25%, על פי החלטת רוב של 5 מול 3. בכך מתחזקת דעת המיעוט בבנק הבריטי התומכת בהעלאת ריבית, לאחר שבפגישה הקודמת רק קול אחד תמך בצעד שכזה. הבנק השוויצרי הודיע מוקדם יותר על הותרת הריבית המקומית ללא שינוי, בטווח השלילי של 0.75%-. בהודעת הבנק נאמר שהריבית השלילית, לצד הנכונות להתערב בשוק המט"ח, מכוונים להפוך את הפרנק השוויצרי למטבע פחות אטרקטיבי, בניסיון להפחית את הלחץ על המטבע.

בבריטניה נרשמה היום אכזבה קשה מנתוני המאקרו: "המכירות הקמעונאיות ירדו בחודש מאי ב-1.2% (נתון חודשי), כאשר תחזית הכלכלנים עמדה על ירידה של 0.8%. בחישוב שנתי עלו המכירות הקמעונאיות ב-0.9%, כאשר התחזית עמדה על עלייה של 1.7%. בנתוני הליבה של המכירות הקמעונאיות נרשמה ירידה חודשית של 1.6%, כאשר התחזית עמדה על ירידה של 0.8%, הנתון השנתי עלה ב-0.6%, מול תחזית לעלייה של 1.9%".

תגיות