אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפתעה לחובבי הנוסטלגיה: אטארי מפתחת קונסולה חדשה צילום: Angry Video Game Nerd Wiki

הפתעה לחובבי הנוסטלגיה: אטארי מפתחת קונסולה חדשה

החברה, שלא השיקה קונסולת משחקים מאז 1993, נעלמה בצילן של סוני, מיקרוסופט ונינטנדו. עתה נודע כי היא מפתחת קונסולת משחקים בשם AtariBox שתזכה לעיצוב רטרו בגימור עץ. עדיין לא ידוע במה תיוחד ומתי תושק

18.06.2017, 12:40 | ויקי אוסלנדר
לזה בטח לא ציפיתם: מנכ"ל אטארי פרד צ'סנאיס אישר בראיון לונצ'רבייט כי החברה "חזרה לעסקי החומרה" ועובדת על קונסולה חדשה בשם AtariBox. מדובר בחדשות מפתיעות מכיוונה של החברה, שהקונסולה האחרונה שפיתחה היתה אי שם ב-1993. למעט קיומו של הפרויקט, לא חשפה אטארי פרטים נוספים על הקונסולה.

קראו עוד בכלכליסט

את הטיזר לפרויקט שחררה אטארי בשבוע שעבר, בדמות קליפ קצר שמראה שהקונסולה תשמור על העיצוב המסורתי של מוצרי החברה: חיפוי עץ בסגנון שנות השבעים. ביחד עם הסרטון, עלה לרשת אתר חדש, למעקב אחר הפרויקט.

היום מובילות את שוק קונסולות המשחקים שלוש ענקיות: נינטנדו עם סוויץ', סוני עם הפלייסטיישן ומיקרוסופוט עם מותג Xbox. שוק הגיימינג צפוף למדי ולא ברור איך אטארי מתכוונת לנסות לנגוס בנתח שוק של חברות אלו שנמצאות בחזית הפיתוחים הטכנולוגיים ב-15 השנה האחרונות. בשבוע שעבר השיקה מיקרוסופט את הקונסולה החדשה Xbox One X שלפי הערכות, עלה פיתוחה יותר מ-100 מיליון דולר. אטארי, לעומת זאת, לא השיקה משחק מצליח מאז 1993 ובמהלך 2013 אף הכריזה על פשיטת רגל.

בהתחשב בעובדה שאטארי נמצאת בחיסרון גדול לעומת ענקיות הטכנולוגיה ששולטות בשוק היום, נראה כי הסיכוי הטוב ביותר שלה יהיה במינוף טרנד הרטרו ובשיווק גרסאות חדשות לקונסולות הישנות והאהובות שלה. בשנים האחרונות אטארי לא שחררה כותרים חדשים, אלא השיקה מחדש חלק מהכותרים הפופולרים הישנים שלה כגון Rollercoaster Tycoon ופונג.

קונסולת אטארי הקלאסית, צילום: Angry Video Game Nerd Wiki קונסולת אטארי הקלאסית | צילום: Angry Video Game Nerd Wiki קונסולת אטארי הקלאסית, צילום: Angry Video Game Nerd Wiki

מאז הוקמה בשנת 1972 החליפה אטארי מספר בעלויות; ב-1983 התרחש הפיצול העסקי הראשון של החברה אחרי המיתון בתעשיית משחקי המחשב שפרץ באותה השנה.

בסוף שנות התשעים רכשה הסברו חלק מפעילות אטארי, שמאוחר יותר התגלגלו לידי חברת Infogrames הצרפתית שרכשה עד 2008 את מחלקות הציוד האלקטרוני, השם והלוגו של החברה.

תגיות