אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מדעי המחשב צריך להפוך למקצוע ליבה בבתי הספר" צילום: צביקה טישלר

"מדעי המחשב צריך להפוך למקצוע ליבה בבתי הספר"

כך טען מנהל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, יורם יעקובי, בכנס אלי הורביץ של המכון הישראלי לדמוקרטיה. לדבריו, הדרך היחידה להתמודד עם הדרישה הגואה למהנדסים בארץ היא הירתמות נרחבת ורב-שנתית של הממשלה לנושא

19.06.2017, 13:58 | הגר רבט
כמה מהנדסים חסרים בתעשיית ההייטק הישראלית? יורם יעקובי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, נדרש לשאלה במסגרת כנס אלי הורביץ של המכון הישראלי לדמוקרטיה.

קראו עוד בכלכליסט

"שואלים אותי הרבה לאחרונה, כולל שר החינוך בפגישה לפני כשבוע, כמה מהנדסים דרושים להייטק" פתח ואמר. "השאלה הזו לא נכונה, לא משנה כמה צריך כרגע, משנה כמה נצטרך בעוד 10-20 שנה. התשובה היא שבעוד 10-20 שנה לא תהיה תעשיית הייטק".

"העולם משתנה. היום אין תעשייה שאין בה הייטק - מכונית היום זה בעצם מחשב על גלגלים", אמר. "בעבר השתמשו בהייטק בשביל ליצור דברים, בעתיד התעשיות השונות ייצרו בעצמן תוכנה וחומרה. כמו תעשיית המכוניות והבנקים היום למשל. אפילו תעשיות מסורתיות כמו טקסטיל ואופנה, הבגדים שנלבש יהיו עם מחשוב לביש. יהיו לכם בארון 10 חולצות שנראות אותו דבר ובבוקר תדליקו אותן ותבחרו את הצבע שתרצו".

יורם יעקובי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, צילום: עמית שעל יורם יעקובי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל | צילום: עמית שעל יורם יעקובי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, צילום: עמית שעל

לדברי יעקובי, השאלה הנכונה היא כמה מהנדסים צריך לכל התעשייה כולה. הוא התייחס לרשימת מקצועות שפרסם העתידן תומס פריי, שהתייחסה למלאכות שיידרשו בעתיד. "את רובם לא תכירו או לא תבינו, אבל אלה המקצועות של הילדים שלנו", הסביר יעקובי. "העתיד צריך יותר מתכנתים ויותר אנשי מחשב והאמת היא שמדינת ישראל לא עושה הרבה בעניין הזה. נכון שמשרד החינוך נרתם להגברת כמויות הילדים שלומדים מתמטיקה ברמת 5 יחידות ויש עלייה סוף סוף, אבל תסתכלו על בוגרי הטכניון והאוניברסיטאות בתחום מהנדסי המחשב, יש ירידה. העולם יצטרך מאות אחוזים יותר מהנדסים ואנחנו לא מתקדמים בכלל בכיוון הזה".

"האוניברסיטאות אמרו בפגישה שנכחתי בה לפני שבוע שאין להם תקציבים למרצים. חברים תתעוררו, העולם השתנה. לא צריך מרצה שיעמוד לפני תלמידים וילמד מדעי המחשב יש את זה אונליין. תקציבים היא לא סיבה אמיתית. מה שצריך לעשות זה לתפוס את העניין הזה מוקדם יותר. מדעי המחשב צריך להיכנס כמקצוע ליבה בבתי הספר. לא יעזור לנו אם עכשיו ניתן לטכניון יותר תקציבים ועוד 3 שנים יהיו עוד כמה מאות מהנדסים, זה טיפה בים".

"אני חושב שאז גם הרבה פחות אנשים יישארו מאחור, בדיוק כמו שהיום כולנו מתעסקים עם סמארטפונים כאילו נולדנו איתם. הסקייל של האקדמיה לא מספיק".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ליפה (5)
מדעי המחשב זה מדע, עם עקרונות ורעיונות מרכזיים. הוא הרבה יותר מתכנות והוא לא לימודי חומרה. הוא משתמש במתמטיקה אבל הוא מדע עצמאי. יש לו גם פן של הנדסה אבל בבתי ספר צריך ללמד את הבסיס הרעיוני ולא הנדסה. ואחרי כל זה, אני בכלל לא בטוחה שצריך ללמד אותו כמקצוע חובה מבית ספר יסודי. אפשר ללמד חשיבה לוגית בדרכים שונות. גם בתיכון אני חושבת שעדיף שיישאר כמקצוע בחירה כמו שהוא היום (וכמו מדעים אחרים - ביולוגיה, פיסיקה, כימיה וכו'). ואם ביסודי - כחשיבה אלגוריתמית ולא כתכנות.
מיקי  |  05.07.17
4.
ותנ"ך צריך להיות מקצוע העשרה.... בושה למדינה דמוקרטית הדבר הזה!
עד היום אין לי בגרות בגלל שנכשלתי בבחינה בתנ"ך, אני אתאיסט ואני פרנציפ לא משלים את החרטא הזה, ברוך השם(ציניות) יש לי שכל, מקצוע וכסף... הבעיה שיש עוד הרבה כמוני שמצטיינים במקצועות כמו מחשבים ומתמטיקה אבל נכשלים בתנ"ך, ספרות, היסטוריה, ולעומתם תלמידים נחותים זכאים לתעודת בגרות והם לא, זה פשוט מערכת מקולקלת שלא מתאימה למאה 21...
אריה  |  20.06.17
2.
זה לא יקרה לעולם - תפיסת העולם של מצביע משכיל יצביע אחרת תנצח
המגזר החרדי מונע מילדיו לימודי ליבה מכיוון שהוא חושש שהילדים יגדלו משכלים יראו מחוץ לקופסא והם יאבדו את קהל המאמינים אן המצביעים. למפלגות החרדיות עדיף קהל מטומטם תלותי ומסכן אשר יאמין בשקרים ויסמוך על השם ובעזרתו המשיח יבוא והבעיה תיפטר. בינתיים מספר קטן של נהנתנים יחיה חיי זוהר וחיי מותרות תחת מעטה של חרד. הממשלה בנויה מחלקים של ציבור זה והממשלה מבינה שיותר מדי מצביעים חכמים יהווה סכנה להמשך שילטונם , כך שזה לא יקרה.
me  |  19.06.17
לכל התגובות