אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון בעד קיצור חופשות הלימודים: "הכיוון הוא חיובי" צילום: אלעד גרשגורן, אוראל כהן

כחלון בעד קיצור חופשות הלימודים: "הכיוון הוא חיובי"

אמר את הדברים בישיבה של ועדת העבודה של הכנסת ולאחר פניית שר החינוך בעניין; שר האוצר הבטיח שהתקציב בסך 4 מיליארד שקל שהוקצב לנכים שמור להם עד שיוחלט איך להשתמש בו

19.06.2017, 14:28 | שחר אילן
שר האוצר משה כחלון אמר שיחסו ליוזמת קיצור חופשות הלימודים חיובי. לדבריו, "שר החינוך נפתלי בנט פנה אלי. הכיוון הוא חיובי. אני לא יכול להתחייב". כחלון אמר את הדברים בתשובה לשאלת שר הרווחה לשעבר ח"כ מאיר כהן מיש עתיד בישיבת ועדת העבודה והרווחה של הכנסת שהתקיימה היום (ב') ועסקה ברפורמת נטו משפחה אותה יזם כחלון.

קראו עוד בכלכליסט

בנט התייחס לפנייה שלו לכחלון בכנס אלי הורביץ של המכון הישראלי לדמוקרטיה שהתקיים היום ואמר כי "יש חוסר התאמה בין לוח החופשות של התלמידים ללוח החופשות של הורים", אמר בנט, "זה פוגע בתלמידים שיושבים זרוקים בבית ורואים טלוויזיה. זה פוגע בהורים שלא יכולים לצאת לעבודה. זה פוגע בכלכלת ישראל. פניתי לשר האוצר לצמצם את ימי החופשות".

מימין שר האוצר משה כחלון ושר החינוך נפתלי בנט, צילום: אלעד גרשגורן, אוראל כהן מימין שר האוצר משה כחלון ושר החינוך נפתלי בנט | צילום: אלעד גרשגורן, אוראל כהן מימין שר האוצר משה כחלון ושר החינוך נפתלי בנט, צילום: אלעד גרשגורן, אוראל כהן

מתברר שלמרות כמות ימי חופשת הלימודים הנמוכה כאן, עומס החופש בישראל, 66 יום, הוא השני בגודלו ב־25 המדינות שנבדקו - כך מבדיקה של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שפורסמה ב"כלכליסט". ממוצע המדינות שנבדקו הוא 50 ימי עומס חופש אחת הסיבות לעומס החופש הגדול אצלנו היא המספר הכל כך קטן יחסית של ימי החופשה השנתית של ההורים.

כחלון מבטיח: 4 מיליארד שקל שמורים לנכים

בעניין הגדלת קצבאות הנכים אמר כחלון בדיון שלמרות המחלוקת, ארבעה מיליארד השקלים הוקצו לנכים שמורים להם עד שתתקבל החלטה על אופן השימוש בכסף. לדבריו, "הסכום הזה הוקצה והוא מקובל על אגף התקציבים. תסתיים החקיקה והכסף יגיע".

מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד אמר גם הוא ש"הוקצה סכום של ארבעה מיליארד לנכים שהם תוספת של 50% לתקציב שקיים היום. יש ויכוח אם נותנים את זה לקצבאות או לקצבאות השירותים הנוספים. אנחנו לא המשרד האמון ואנחנו לא מבינים בזה", הפתיע באב"ד את הנוכחים בהצטנעות מאוד לא אופיינית לאוצר.

עימות קשה התפתח בין כחלון לח"כ אילן גילאון ממרצ, שהרבה להפריע לדבריו. גילאון תקף את העובדה שממנים בזו אחר זו ועדות בראשות פרופסורים במקום להעלות את הקצבאות - בהתייחסו לוועדות זליכה ושמחון שהוקמו לצורך בדיקת העניין, כאשר ועדת זליכה דוגלת בהגדלת הקצבאות וועדת שמחון תומכת בהגדלת הסיוע לשירותים המיועדים לנכים. לדבריו, "למה צריך עוד פרופסור ועוד פרופסור ועוד ועדה. הן נועדו לזרות חול ולמסמס העלאה משמעותית של הקצבה". כחלון אמר לו ש"יש צד שמדבר וצד שעושה, ואלוהים אוהב אותך ושם אותך בצד שמדבר". בתגובה גילאון קרא לו דמגוג.

במקביל קיימה ועדת השקיפות של הכנסת דיון במסקנות ועדת שמחון בנושא קצבאות הנכים. יו"ר הועדה ח"כ סתיו שפיר מהמחנה הציוני אמרה ש"הנכים הפכו לשק חבטות פוליטי של נתניהו וחבריו". יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ח"כ קארין אלהרר מיש עתיד אמרה ש"ממשלת ישראל משחקת בחיים של אנשים ומוכרת להם ועדות ללא תוצאות. ראש הממשלה ושר האוצר נכשלו במציאת פתרון למאבקם של הנכים. יו"ר ארגון "נכה - לא חצי בנאדם", אלכס פרידמן, אמר ש"לא נתנו לארגוני הנכים שום מקום בדיוני הוועדה. הם לא רוצים לפתור את בעיית הנכים ולא מעניינים אותם החיים שלנו".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הצעות ללמד ביולי אוגוסט
בתור מורה בפועל שמלמדת בכיתות עמוסות עם מזגנים שבקושי עובדים וזה עוד במקרה הטוב, ממש נקרעת מצחוק לאור ההצעות ללמד בקיץ. כנראה שמי שקרא את הכתבה לא ממש קרא אותה. "מתברר שלמרות כמות ימי חופשת הלימודים הנמוכה כאן..." כלומר למי שלא מבין, כמות ימי החופשה של התלמידים זו לא הבעיה. מה כן הבעיה? כמות ימי החופשה של ההורים. בכל מדינה נורמלית מספר ימי החופשה של העובדים היא מספיק גדולה בכדי להתמודד עם חופשות הילדים וגם להנות מהחיים. אז מה המסקנה? צריך לתקן את מה שמקולקל. הבעיה היא שזה לא מספיק פופוליסטי וזה מצריך מאמץ ומחשבה.
טליה  |  19.06.17
3.
פתרון פשוט: העברת החופש הגדול לחודשי אלול-תשרי
כל החופשים במשך השנה מבוססים על לוח השנה העברי, חוץ מהחופש הגדול. אם הוא יועבר מיולי-אוגוסט, לאלול-תשרי הוא יחפוף את החופשים הארוכים של חגי תשרי ויצור רצף לימודי מתחילת שנת הלימודים, במקום המצב המגוחך היום שמתחילים ללמוד ואחרי שבועיים יוצאים לחודש חופש. במקביל חייבים לפצות את המורים על ימי החופש שהם מפסידים. חגי תשרי הם בערך 10-12 ימי חופש בשנה (בניכוי שבתות). שיוסיפו להם למשכורת את שווי ימי החופש האלו. גם ככה נשארים מספיק ימי חופש: חנוכה - 8 ימים פסח - 14 ימים שבועות - 3 ימים החופש הגדול - 50 ימים ועוד.
ניר  |  19.06.17